چرا شکستگی لگن کشنده است؟

چرا شکستگی لگن کشنده است؟
ارسال شده توسط: میثم باایمان اسکوئی دسته بندی : شکستگی لگن دیدگاه : 0 دیدگاه

2.3
(3)

شکستگی‌ لگن با وجود اینکه رایج است؛ اما می‌تواند پیامدهای خطرناکی را همراه خود آورده و عوارض جدی را وارد کند. زمانی که شخصی دچار شکستگی لگن می‌شود پیامدهای این مسئله تنها معطوف به استخوان‌های لگن نمی‌شوند و خطر واقعی در عوارضی است که از این آسیب به نظر ساده ممکن است پیدا شود. شکستگی لگن می‌تواند یک رشته واکنش از مشکلات بهداشتی را به ویژه در بزرگ‌سالان ایجاد کرده که باعث کاهش توانایی حرکتی ناشی از شکستگی شود و این کاهش حرکتی در نهایت می‌تواند باعث عوارض جدی شده که ممکن است جان فرد آسیب دیده را تهدید کند. ما در این مقاله سعی داریم تا به شما توضیح دهیم که چرا شکستگی لگن کشنده است و می‌تواند بسیار خطرناک باشد. همراه ما باشید.

آیا شکستگی لگن باعث مرگ میشود؟

علائم و علامت های شکستگی لگن کدام است؟

قبل از هر چیز، ابتدا باید با علامت هایی که فرد دچار شکستگی استخوان لگن شده است، آشنا شویم. علامت های شکستگی باسن و  لگن به صورت کلی گسترده بوده و بستگی به سن و بدن فرد متفاوت است. با این حال با نشانه‌های زیر می‌توان آن را تشخیص داد:

  • درد شدید در منطقه سر شکم یا راز
  • عدم توانایی در حرکت پاها پس از زمین خوردگی
  • کبودی، تورم و انقباض در اطراف سر شکم
  • عدم توانایی در تحمل وزن بر سمت پای آسيب دیده
  • پای آسیب دیده از جای خود حرکت کرده و کمی بچرخد
  • یکی از پاها کوتاه‌تر به نظر بیاید

در صورت بروز هر کدام از این عوامل، بهتر است که هر چه سریع‌تر به پزشک متخصص مراجعه کرده و تحت درمان‌های مراقبتی و یا عمل جراحی قرار بگیرید.برای رزرو نوبت در کلینیک دکتر میثم با ایمان اسکوئی فوق تخصص و جراح لگن در تهران با شماره های زیر تماس بگیرید.

 021-86081671 | 021-86081971 | 09938515036

زنگ خطرهایی هنگام شکستگی لگن:

شکستگی لگن به صورت خود به خود کشنده نیست با این حال عواملی می‌تواند خطر این عارضه را بالا ببرد. سن یک زنگ خطر اصلی می‌باشد. شکستگی لگن طبق جامعه آماری بیشتر در افرادی با سن 65 سال یا بالاتر رخ می‌دهد. این شکستگی‌ها معمولاً ممکن است به علت حادثه‌هایی مانند سقوط و یا برخورد و تصادف به وجود آمده و این آسیب را به جا گذاشته باشند. با این حال این آسیب‌ها می‌توانند در شرایطی رخ دهند که در آن محل یا زخمی سطحی وجود داشته و یا شاید هیچ زخم و آسیبی نبوده است اما به دلیل حالت اشتباه و شدید فیزیکی بدن این آسیب به وجود آمده باشد مانند ایستادن‌های طولانی و نشستن‌های نادرست.

هر ساله حدود 3میلیون نفر در سرتاسر جهان پس از این شکستگی، به دلیل زمین خوردگی و یا تصادف در بیمارستان بستری می‌شوند. متاسفانه آسیب‌های ابتدایی به دلیل جراحی‌هایی که انجام می‌شوند می‌توانند تنها به طور قابل توجهی از بین بروند اما کامل درمان نمی‌شوند. در یک مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۹ و منتشر شده در Oxford Academic، تنها ۴۱٪ از بیماران بالای ۹۰ سال که با برنامه توان‌بخشی فشرده درمان شدند، دوباره به طور کامل درمان شده و قادر به راه رفتن شدند، در حالی که ۸۰٪ به سطح قبل از آسیب برگشتند. بررسی اجمالی از مطالعات آزمایشی مختلف نشان می‌دهد که نرخ مرگ در طول یک سال برای بیماران سالخورده با شکستگی لگن ۲۱٪ است، و این نرخ مرگ در ۱۲ سال دو برابر می‌شود. شکستگی‌ استخوان لگن بیشتر به دلیل زمین خوردگی، تصادف و سایر حوادث اتفاق می‌افتند.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان شکستگی لگن عوامل تشدیدکننده علائم شکستگی استخوان لگن

عوامل تشدیدکننده علائم شکستگی استخوان لگن

شرایط پزشکی مختلفی می‌تواند باعث افزایش خطر شکستگی این استخوان شده و فرآیند بهبود پس از شکستگی و جراحی را مختل کنند. این شرایط بیشتر در بیماران مسن شایع‌تر هستند. در ادامه به بررسی برخی از عواملی که باعث تشدید شکستگی و عدم بهبود آن می‌شوند خواهیم پرداخت.

1) پوکی استخوان: چگالی استخوان و حجم عضلات با پیری کاهش می‌یابد. پوکی استخوان یکی از عوامل اصلی است که در سالمندان بسیار شایع است‌ و به این آمار در زنان بیشتر می‌شود. این بیماری باعث ضعف و شکنندگی استخوان فرد شده و سرعت ترمیم استخوان جدید به همان سرعتی که بافت‌های استخوانی در قدیم ترمیم می‌شده دیگر ترمیم نمی‌شوند. شکستگی‌های مرتبط با پوکی استخوان از رایج‌ترین انواع شکستگی‌ها به شمار می‌روند زیرا شکستگی استخوان می‌تواند به راحتی با هر نوع حادثه‌ای اتفاق بیفتد. افرادی که هم پوکی استخوان دارند و هم دچار شکستگی می‌شوند ریسک بیشتری را خواهند داشت.

2) دیابت: دیابت نوع 1 و 2 باعث کاهش چگالی استخوان می‌شود. فرآیند بهبود ممکن است به دلیل بافت استخوانی ضعیف و کنترل نامناسب شاخص گلایسمی دشوارتر باشد، که خطر عفونت‌ها و عوارض جراحی را افزایش می‌دهد.

3) آلزایمر: بازیابی توانایی حرکتی به وضع قبل از شکستگی برای بیماران آلزایمری که ممکن است فرآیند بهبود را دنبال نکنند و به زمین خوردگی‌ها حساس‌تر باشند، اغلب یک چالش بسیار جدی به شمار می‌رود.

4) آمبولی قلبی: بیمارانی با سابقه سکته قلبی ممکن است با دشواری در تولید و انتقال عوامل لخته‌ای روبرو شوند که ممکن است باعث مشکل در روند بهبود پس از شکستگی و جراحی شود.

5) یائسگی: 70% از شکستگی‌های استخوانی در زنان رخ می‌دهد و سطوح پایین استروژن با ضعیف بودن استخوان به دلیل پوکی استخوان مرتبط است، که به نوبه خود با مشکلاتی در غده‌های دیگر هم مرتبط می‌شود.

6) تغذیه نامناسب: ضعف سلامت جسمی و کمبود مواد مغذی برای روند بهبودی، منجر به نتایج نامطلوبی برای بیماران سالمندی که از شکستگی لگن بهبود می‌یابند می‌شود. در صورت عدم دریافت ویتامین کافی روند بهبود طولانی‌تر شده و می‌تواند باعث سخت‌تر شدن این مراحل شود.

7) ضعف عصبی: آلزایمر، سکته مغزی، نوروپاتی محیطی و بیماری پارکینسون باعث افزایش خطر زمین خوردن یک فرد سالمند می‌شوند و احتمال آسیب دیدن فرد را بیشتر می‌کنند.

8) کمبود فعالیت: پیاده‌روی و سایر تمرینات جسمی به افزایش قدرت استخوانی و عضله‌ای کمک کرده و خطر زمین خوردن را کاهش می‌دهند؛ برعکس این قضیه عدم تحرک و کمبود ورزش می‌تواند استخوان‌ها را ضعیف و شکننده کرده و حتی باعث به وجود آمدن مشکلی دیگر شوند.

9) مصرف دارویی: هورمون‌های استروئیدی ممکن است به مرور زمان استخوان را ضعیف کنند. داروهایی که بر روی سیستم اعصاب مرکزی اثر می‌گذارند، اغلب با نتایجی مانند زمین خوردگی همراه هستند، همچنین هر دارو یا ترکیبی از داروها که سبب سرگیجه می‌شوند نیز می‌توانند جزو این عوامل به شمار روند.

بیشتر بخوانید: جراحی تعویض مفصل ران زخم بستر هنگام شکستگی لگن

زخم بستر هنگام شکستگی لگن

شاید عوامل خطرناک و تهدیدکننده دیگری نیز وجود داشته باشند اما خطرناک‌ترین عامل کشنده بودن شکستگی لگن می‌تواند زخم بستر باشد. زخم بستر آسیبی است که به پوست و بافت‌های زیرین بدن وارد می‌شود و اغلب در افرادی که به دلایلی به صورت طولانی در بستر بستری شده‌اند، ایجاد می‌شود. این نوع زخم‌ها معمولاً در نقاطی از بدن که به آن‌ها فشار طولانی مدتی وارد می‌شود مانند ساق پاها، کمر، پشت و سایر نقاط بدن ایجاد می‌شوند. زخم بستر می‌تواند از طریق فشار طولانی مدت و اصطکاک بین پوست و سطح بستر ایجاد شود که منجر به آسیب‌دیدگی و تخریب بافت‌های پوستی و زیرین می‌شود.

این نوع زخم‌ها ممکن است از مرحله اولیه تا مرحله پیشرفته‌تری از زخم تغییر کنند و باعث عفونت‌های شدیدی شوند. عفونت زخم بستر یک مشکل جدی است که ممکن است در صورت عدم مراقبت و درمان مناسب از زخم بستر رخ دهد. زخم بستر باز در برابر عفونت‌ها حساس است زیرا پوست و بافت‌های زخم خورده ضعیف شده‌اند و قابلیت مقاومت کمتری در برابر میکروب‌ها دارند.علائم عفونت زخم بستر می‌تواند شامل تورم، قرمزی، درد، گرما، خروج مایعات غیرعادی از زخم، بوی نامطبوع و تغییرات در رنگ و بافت زخم باشد. اگر علائمی از عفونت زخم بستر مشاهده می‌کنید، باید فوراً به پزشک متخصص کنید تا تشخیص دقیق و درمان مناسب انجام شود.

بیشتر بخوانید: سیاه شدن سر استخوان ران

آیا شکستگی لگن باعث مرگ می‌شود؟

هنگامی که مطلع می‌شویم یکی از بستگان و یا دوستان سالخورده‌مان دچار شکستگی لگن شده است بسیار نگران می‌شویم. نگرانی ما به این دلیل است که شکستگی لگن به طور چشمگیری خطر فوت افراد سالخورده را طبق آزمایش‌ها افزایش می‌دهد. یکی از هر سه بزرگ‌سال بالای 50 سال در عرض 12 ماه پس از شکستگی لگن فوت می‌کند. این خطر حتی پس از ده سال هنوز می‌تواند فرد آسیب دیده را تهدید کرده و او را دچار سختی‌های بسیار زیادی کند. کاهش توانایی حرکتی ناشی از شکستگی می‌تواند منجر به کاهش کلی سلامت جسمی شود. این کاهش دامنه‌ی حرکتی می‌تواند منجر به عوارضی مانند زخم‌های عمیق، لختگی خون و زخم‌ بستر شود که در نهایت ممکن است مرگبار و بسیار خطرناک باشند.

سخن پایانی

در این مقاله داشتیم تا با تکیه بر جامعه‌های آماری مدرن نگاهی بیندازیم به این که چرا شکستگی لگن کشنده است و می‌تواند در صورت عدم رسیدگی و مراقبت دقیق بسیار خطرناک باشد. حفظ سلامت استخوان از طریق یک رژیم غذایی متعادل غنی از کلسیم و ویتامین D، ورزش منظم برای بهبود قدرت و تعادل جسمی و روانی و کاهش خطرات زمین خوردگی در خانه می‌تواند به کاهش احتمال تجربه کردن شکستگی لگن کمک کرده و بسیار مفید باشد. به طور خلاصه، شکستگی‌های لگنی مشکل پزشکی جدی هستند که به دلیل خطرات فوری و جدی آن‌ها، تأثیرات بلندمدتی را بر تحرک و توانایی فردی فرد آسیب دیده می‌گذارند و عوارض احتمالی در حین عمل جراحی می‌تواند از موارد سختی بهبود این آسیب باشد. شناسایی زودرس و به موقع و درمان پوکی استخوان نیز می‌تواند نقش حیاتی در پیشگیری از شکستگی‌ در ناحیه لگن داشته باشد. در صورتی که کوچک‌ترین نشانه‌ای از شکستگی لگن را دارید، بهتر است هر چه سریع‌تر به پزشک متخصص مراجعه کنید. شما می‌توانید درمان شکستگی لگن را در کلینیک دکتر اسکویی متخصص ارتوپدی در تهران انجام دهید. جهت رزرو نوبت با ما در ارتباط باشید.برای دریافت نوبت می‌توانید با پرکردن فرم زیر با ما درارتباط باشید. منبع:https://www.crystalrunhealthcare.com/articles/what-makes-hip-fractures-so-dangerous-elderly

    آدرس کلینیک:

    تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به توانیر، نبش بلوار بخشندگان، مجموعه مدیکو پلاس سنتر، طبقه 5، واحد 502

    شماره کلینیک:

    ساعت کاری کلینیک:

    شنبه تا پنجشنبه
    9:00 صبح الی 5:00 بعد از ظهر

    چقدر این پست مفید بود؟

    روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

    میانگین امتیاز 2.3 / 5. تعداد آرا: 3

    تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *