درمان آرتروز آرنج

درمان آرتروز آرنج
ارسال شده توسط: میثم باایمان اسکوئی دسته بندی : روش های درمانی دیدگاه : 0 دیدگاه

0
(0)

آرتروز آرنج یک بیماری شایع است که موجب التهاب و درد در مفصل آرنج می‌شود. این بیماری می‌تواند به دلایل مختلفی به وجود آید. علائم آرتروز آرنج می‌تواند از ناراحتی خفیف گرفته تا درد و سفتی شدید، متفاوت باشد. تشخیص به موقع و درمان آرتروز آرنج دست می‌تواند موجب بهبودی سریع این بیماری شود. روش های زیادی  برای درمان آرتروز آرنج وجود دارد. در ادامه مقاله همراه ما باشید.

رزرو نوبت سریع

جهت دریافت مشاوره و رزرو نوبت در سریع‌ترین زمان ممکن همین حالا باما تماس بگیرید. 

آرتروز آرنج چیست؟

آرتروز آرنج چیست؟

آرتروز آرنج، التهاب مفاصل آرنج است. آرتروز آرنج بر اثر تجزیه غضروف به وجود می‌آید. غضروف پوششی است که از مفصل محافظت کرده و اجازه‌ی حرکت آزادانه را می‌دهد. بیماری آرتروز آرنج زمانی رخ می‌دهد که مقدار طبیعی غضروف تحلیل رود و باعث شود که استخوان‌ها به هم ساییده شوند. این ساییدگی موجب تورم و سفتی خواهد شد. علائم آرتروز آرنج ممکن است متفاوت باشد و عبارت‌اند از:

  • تورم و درد
  • سفتی و سخت شدن آرنج
  • احساس کلیک کردن یا ضربه زدن
  • درد شدید هنگام چرخاندن یا صاف کردن آرنج
  • کاهش دامنه حرکتی آرنج
  • بی‌حسی در انگشت حلقه
  • سوزن سوزن شدن در آرنج
  • قفل شدن آرنج

برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان آرتروز زانو

علت آرتروز آرنج

آرتروز آرنج به دلیل از بین رفتن غضروف مفصلی ایجاد می‌شود. غضروف، بافتی نرم و لغزنده است که انتهای استخوان‌ها را در مفصل می‌پوشاند و به حرکت روان و بدون درد آن‌ها کمک می‌کند. عوامل زیادی می‌توانند موجب آرتروز آرنج شوند.
افزایش سن، غضروف مفصل به طور طبیعی فرسوده می‌شود. اضافه‌وزن فشار بیشتری به مفاصل، به خصوص آرنج‌ها وارد می‌کند و می‌تواند یک علت آرتروز آرنج باشد. آسیب قبلی به مفصل مانند شکستگی یا دررفتگی، می‌تواند خطر ابتلا به آرتروز آرنج را در آینده افزایش دهد. مشاغلی که نیازمند حرکات مکرر آرنج هستند، مانند کار با ابزار یا کار با کامپیوتر، می‌توانند خطر ابتلا به آرتروز آرنج را افزایش دهند. در کل بیماری‌هایی هم هستند که می‌توانند علت آرتروز آرنج باشند که لیست آن‌ها را در زیر مشاهده می‌کنید.

1) آرتروز استئوآرتریت: این شایع‌ترین نوع آرتروز است و با گذشت زمان به دلیل ساییدگی و پارگی غضروف ایجاد می‌شود.

2) آرتروز پس از سانحه: این نوع آرتروز در اثر آسیب به مفصل، مانند شکستگی یا دررفتگی، ایجاد می‌شود.

3) روماتیسم فصلی: آرتریت روماتوئید شایع‌ترین علت آرتروز آرنج است. این بیماری می‌تواند موجب حمله سیستم ایمنی بدن به پوشش مفاصل شده و موجب آرتروز آرنج شود. در صورت پیدا کردن علت بیماری، درمان آرتروز آرنج به آسانی انجام می‌شود.

4) نقرس: یکی از عوامل ایجاد آرتروز آرنج، نقرس است. هنگامی که اسید اوریک در خون بیش از حد باشد، انباشته شده و باعث ایجاد کریستال‌های ریز در بافت‌ها و مفاصل می‌شود.

5) لوپوس: در بیماری خود ایمنی لوپوس، سیستم ایمنی به بافت‌های بیمار حمله می‌کند و می‌تواند آرنج را درگیر کند.

6) عوامل دیگر: به صورت کلی آرتروز آرنج نسبتاً شایع است. صدمات، آسیب‌های ورزشی، تصادف و عوامل زیادی می‌توانند باعث ایجاد آرتروز آرنج شوند.

بیشتر بخوانید: بهترین فوق تخصص و جراح زانو در تهران

درمان آرتروز آرنج

درمان آرتروز آرنج

هدف از درمان آرتروز آرنج، کاهش درد، بهبود عملکرد و جلوگیری از آسیب مفاصل است. به کمک روش‌های زیادی می‌توان درمان را شروع کرد. در صورت بروز هر گونه علائم، بهتر است که هر چه سریع‌تر به پزشک متخصص مراجعه کنید. تشخیص سریع، می‌تواند موجب بهبودی آرتروز آرنج شود. پشک متخصص با توجه به شرح حال و شرایط بیماری بهترین روش درمانی را پیشنهاد خواهد کرد. در ادامه روش‌های درمان آرتروز آرنج را بررسی خواهیم کرد:

درمان خانگی آرتروز آرنج

درمان‌های خانگی آرتروز آرنج می‌توانند قبل از مراجعه به پزشک مورد استفاده قرار بگیرند. در مراحل اولیه بیماری، درمان خانگی آرتروز آرنج، می‌تواند به مدیریت علائم و بهبود عملکرد مفصل کمک کند. توجه داشته باشید این درمان‌ها به هیچ عنوان جایگزین درمان‌های پزشکی نخواهند شد و فقط باید به صورت موقت مورد استفاده قرار گیرند. برای درمان خانگی آرتروز آرنج، فعالیت‌های زیر را انجام دهید:

1) فعالیت خود را کم کنید. درد آرتروز آرنج با فعالیت بیشتر می‌شود، در صورت کاهش فعالیت، به صورت موقتی آرنج شما بهبود می‌یابد.

2) از مسکن استفاده کنید. استفاده از مسکن‌های بدون نسخه مانند استامینوفن و ایبوپروفن می‌تواند درد را به صورت کوتاه مدت تسکین دهد. در صورت مراجعه به پزشک احتمالاً کوتیکواستروئیدها تجویز می‌شود. به هیچ عنوان داروهای بدون نسخه را خریداری نکنید.

3) ورزش‌های سبک مانند مدیتیشن و یوگا را امتحان کنید.

4) رژیم غذایی خود را اصلاح کنید. از میوه‌ها و سبزی‌ها حاوی ویتامین E استفاده کنید. همچنین استفاده از غذاهای غنی از امگا 3 مانند ماهی، روغن کانولا، سویا، تخمه کدو و گردو را در رژیم خود بگنجانید.

5) از گرما و سرما استفاده کنید. ابتدا روی ناحیه متورم، کمپرسور یخ بگذارید. بعد از 2 ساعت از کمپرسور آب داغ استفاده کنید. انقباض و انبساط به کاهش درد و تورم کمک خواهد کرد. گرما می‌تواند در شل شدن مفاصل و شل شدن عضلات سفت مفید باشد. از آنجایی که مفصل آرنج اغلب در صبح سفت است، می‌توانید اول صبح دوش صبحگاهی را امتحان کنید. یخ به طور کلی کاهش تورم و درد مفید است.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان آرتروز با سلول های بنیادی

ورزش برای آرتروز آرنج

ورزش برای آرتروز آرنج

یکی از بهترین درمان‌ها برای آرتروز آرنج، انجام تمرینات ورزشی است. اگر درد شدیدی را تحمل می‌کنید، احتمالاً پزشک متخصص تمرینات فیزیوتراپی را تجویز می‌کند. اگر درد کمی دارید، خوشبختانه می‌توانید ورزش برای آرتروز آرنج را در خانه انجام دهید. البته باید توجه داشته باشید که تمامی تمرینات باید توسط پزشک تأیید شوند. ورزش برای آرتروز آرنج می‌تواند شامل تمرینات زیر باشد:

خم شدن آرنج

این تمرین باید در حالت ایستاده انجام شود. بازوهای خود را در کنار قرار داده و کاملاً شل کنید. به آرامی آرنج دردناک را خم کنید و دست خود را به شانه بزنید. در تمام طول حرکات، آرنج را نزدیک خود نگه دارید. دست خود را تا 10 ثانیه کنار شانه نگهدارید. سپس دست را پهلوی خود برده و با دست مخالف این حرکت را انجام دهید. 10 بار حرکت را تکرار کنید.

چرخش ساعد

این حرکت باید در حالت ایستاده انجام شد. بازوهایتان را به حالت شل در کنار خود نگه دارید. ساعد را با زاویه‌ی 90 درجه به سمت جلو خم کنید؛ توجه داشته باشید که در این حالت آرنج خم شده است. 5 ثانیه در این حالت باشید و این حرکت را با دست دیگر انجام دهید. در 3 ست تکرار کنید.

بیشتر بخوانید: درمان آرتروز مچ دست

فشار به مچ دست

آرنج را صاف کرده و عمود بر بدن و به حالت از جلو نظام نگه دارید. کفت دست باید به سمت پایین باشد. به آرامی مچ دست را به سمت پایین خم کنید. سپس از دست مخالف برای فشار دادن مچ دست به سمت بدن استفاده کنید. قبل از اینکه دوباره مچ دست را صاف کنید، حدود 30 ثانیه صبر کنید.سپس به آرامی از دست مخالف برای کشیدن انگشتان استفاده کنید. این تمرین را 30 ثانیه انجام داده و برای دست دیگر تکرار کنید.

درمان آرتروز آرنج توسط پزشک

پزشک متخصص برحسب شرح حال بیمار، ممکن است راه‌حل‌های مختلفی را پیشنهاد کند. استفاده از آتل یکی از روش‌های ابتدایی برای استراحت آرنج در شب و هنگام فعالیت است. یکی دیگر از روش‌ها، ممکن است تزریق کورتیزون باشد. در صورتی که درد شدیدی را تجربه می‌کنید، استفاده از کورتیکواستروئیدها موجب کاهش درد آرنج تا چند ماه خواهد شد. البته این روش موجب تسکین موقتی شده و راه‌حل درمانی نیست. تمرینات فیزیوتراپی و داروهای درمانی، برای درمان آرتروز آرنج می‌توانند تا حد زیادی مفید باشند. اگر آرتروز آرنج خیلی شدید باشد، ممکن است پزشک متخصص گزینه جراحی آرنج را توصیه کند. جراحی ممکن است شامل آرتروسکوپی آرنج، سینووکتومی یا آرتروپلاستی آرنج و یا باشد و یا در موارد شدید آرتروز، ممکن است لازم باشد مفصل آسیب‌دیده با مفصل مصنوعی جایگزین شود. در هر 3 روش جراحی، در 6 هفته اول، دست شما در آتل قرار دارد. پس از 6 هفته بی‌حسی، به کمک تمرینات فیزیوتراپی، می‌توانید حرکت کنید. در 3 ماهه اول، اکثر بیماران درد خیلی کمی را تجربه می‌کنند. تمرینات تقویتی، دست درمانی، تمرینات فیزیوتراپی و ورزش خانگی باعث بهبود آرتروز آرنج خواهد شد. اکثر بیماران در بازه زمانی 6 ماهه قدرت خود را بازیافته و به فعالیت‌های عادی خود باز می‌گردند.در کلینیک دکتر میثم با ایمان اسکوئی متخصص ارتوپدی روش های درمانی غیر جراحی شامل ارتوکین تراپی، تزریق پی آر پی، درمان از طریق سلول های بنیادی و آرتروسکوپی صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: دکتر ارتوپد خوب در تهران 

تقویت غضروف آرنج

جهت جلوگیری از آرتروز، تقویت غضروف آرنج ضروری است. انجام تمرین‌های تقویتی و مقاومتی برای استحکام بخشیدن و تقویت عضلات و غضروف‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. ورزش نقش مهمی را در پیشگیری از تحلیل رفتن غضروف‌های آرنج ایفا می‌کند. با افزایش سن، به تدریج غضروف تحلیل می‌رود، با انجام تمرینات ورزشی مناسب می‌توان از تحلیل رفتن غضروف جلوگیری کرد. اگر پشت‌میزنشین هستید، حتماً از میز ارگونومیک استفاده کرده و هر از چندگاهی حرکات کششی انجام دهید.

بیشتر بخوانید: پلاسما درمانی برای بهبود آرتروز

سخن پایانی

اگر احساس درد، سفتی، گرمی یا تورم در ناحیه آرنج دارید یا اینکه دامنه حرکتی شما کاهش یافته و علائم بیشتر از 3 روز ادامه داشته، حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید. علائم خود را نادیده نگیرید. مراجعه دیر به پزشک می‌تواند باعث بدتر شدن وضعیت سلامتی شما شود. در صورت بروز هرگونه علائم می‌توانید به کلینیک ارتوپدی دکتر میثم اسکویی مراجعه کنید. جهت رزرو نوبت با شماره 09938515036 تماس بگیرید و یا از طریق پر کردن فرم زیر با ما در ارتباط باشید تا در سریع ترین زمان رزرو نوبت شما انجام شود. در ادامه برای کامل شدن بحث آرتروز آرنج سوال‌های متداول درباره این موضوع را بررسی خواهیم کرد. امیدوارم این اطلاعات مفید بوده باشد. اگر سوال دیگری دارید، لطفاً از پرسیدن آن دریغ نکنید و در کامنت‌ها سوال خود را مطرح کنید.

    1-آرتروز آرنج چیست؟
    آرتروز آرنج به دلیل از بین رفتن غضروف مفصلی ایجاد می‌شود. غضروف، بافتی نرم و لغزنده است که انتهای استخوان‌ها را در مفصل می‌پوشاند و به حرکت روان و بدون درد آن‌ها کمک می‌کند.

    2-آیا می‌توان از آرتروز آرنج پیشگیری کرد؟

    پیشگیری از آرتروز آرنج همیشه امکان‌پذیر نیست، اما می‌توانید با انجام برخی اقدامات خطر ابتلا به آن را کاهش دهید، از جمله:

    • حفظ وزن سالم: اضافه‌وزن فشار بیشتری به مفاصل شما وارد می‌کند.
    • فعال بودن: ورزش منظم به تقویت عضلات و مفاصل شما کمک می‌کند و می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آرتروز کمک کند.
    • از آسیب به مفاصل خود جلوگیری کنید: هنگام ورزش یا انجام فعالیت‌های دیگر از تجهیزات محافظتی استفاده کنید.
    • مفاصل خود را آماده نگه دارید: قبل از فعالیت، مفاصل خود را گرم کنید و بعد از فعالیت آن‌ها را سرد کنید.
    • عدم فشار به مفاصل: در صورت درد از مفاصل خود استفاده بیش از حد نکنید.

    3-آیا جراحی آرتروز آرنج دردناک است؟
    بله، جراحی آرتروز آرنج می‌تواند دردناک باشد. با این حال، روش‌های مختلفی برای کنترل درد در طول و بعد از جراحی وجود دارد، مانند بی‌حسی موضعی، بیهوشی عمومی و داروهای مسکن.

    4-بعد از جراحی آرتروز آرنج چه مدت طول می‌کشد تا بهبود یابم؟
    مدت زمان بهبودی بعد از جراحی آرتروز آرنج به نوع جراحی، سن و سلامت کلی و همچنین میزان فعالیت بستگی دارد. به طور کلی، 6 تا 8 هفته طول می‌کشد تا شخص بتواند فعالیت‌های عادی خود را از سر بگیرد. با این حال، ممکن است چند ماه طول بکشد تا درد و سفتی به طور کامل از بین برود.

    5-آیا جراحی آرتروز آرنج بی‌خطر است؟
    مانند هر عمل جراحی، خطرات و عوارض احتمالی در جراحی آرتروز آرنج هم وجود دارد. این خطرات شامل عفونت، خونریزی، لخته شدن خون و آسیب به اعصاب یا رگ‌ها است. با این حال، جراحی آرتروز آرنج به طور کلی یک روش ایمن و موثر است و می‌تواند به کاهش درد و بهبود عملکرد مفصل کمک کند.

    6-چه زمانی بعد از جراحی آرتروز آرنج می‌توانم ورزش را شروع کنم؟
    پزشک می‌گوید که چه زمانی بعد از جراحی آرتروز آرنج ، بیمار می‌تواند ورزش را شروع کند. به طور کلی، شخص باید چند هفته صبر کند تا برش‌ها التیام و مفصل بهبود یابد. در ابتدا، فقط باید حرکات ملایم دامنه حرکتی انجام دهد. با گذشت زمان، پزشک به تدریج اجازه می‌دهد تا فعالیت‌هایش را افزایش دهد.

    7-آیا بعد از جراحی آرتروز آرنج می‌توانم فعالیت‌های ورزشی را از سر بگیرم؟
    بله، اکثر افراد بعد از جراحی آرتروز آرنج می‌توانند فعالیت‌های ورزشی را از سر بگیرند. با این حال، مهم است که با پزشک در مورد اینکه چه نوع فعالیت‌هایی برای‌شان بی‌خطر است صحبت کنند. ممکن است لازم باشد برخی از فعالیت‌ها را که فشار زیادی به مفصل وارد می‌کند، مانند دویدن یا بسکتبال، محدود شوند.

    8-آیا نتایج جراحی آرتروز آرنج دائمی است؟
    نتایج جراحی آرتروز آرنج معمولاً برای چندین سال باقی می‌ماند. با این حال، غضروف مصنوعی در نهایت ممکن است فرسوده شود و نیاز به جراحی دیگری باشد.

    9-آیا جایگزینی مفصل آرنج بهتر از فیزیوتراپی است؟
    جایگزینی مفصل آرنج همیشه بهتر از فیزیوتراپی نیست. فیزیوتراپی می‌تواند گزینه موثری برای درمان آرتروز خفیف تا متوسط باشد. با این حال، اگر آرتروز شدید باشد یا فیزیوتراپی به شخص کمک نکند، نیاز به جراحی آرنج خواهد داشت.

    10-بهترین متخصص برای درمان آرتروز آرنج کیست؟
    بهترین متخصص برای درمان آرتروز آرنج یک متخصص ارتوپد با تجربه است. دکثر میثم اسکویی متخصص ارتوپد پزشکی است که در تشخیص و درمان بیماری‌های مفاصل، استخوان‌ها و عضلات تخصص دارد.

    چقدر این پست مفید بود؟

    روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

    میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

    تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *