درمان آرتروز زانو

درمان آرتروز زانو
ارسال شده توسط: میثم باایمان اسکوئی دسته بندی : بیماری های زانو دیدگاه : 0 دیدگاه

5
(3)

آرتروز زانو یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مفصلی است که معمولاً با افزایش سن و فشارهای مفصلی افزایش می‌یابد. این بیماری باعث تخریب غضروف مفصل زانو و منجر به درد، سفتی و محدودیت حرکتی می‌شود. درمان آرتروز زانو اهمیت بسیاری دارد زیرا می‌تواند بهبود کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. هر فرد بسته به وضعیت خود درمان متفاوتی دارد، بنابراین پزشک ارتوپد گزینه‌های درمانی مختلفی  از جمله آرتروسکوپی زانو را پیش روی شما می‌گذارد. در این مقاله، روش‌‌های درمان آرتروز زانو را با یکدیگر بررسی می‌کنیم و در انتها می‌توانید تصمیم بگیرید که کدام راهکار برای شما مناسب‌تر است، اما حتماً قبل از اقدام به هر درمانی با پزشک خود مشورت نمایید.

آرتروز زانو چیست؟

آرتروز زانو یا استئوآرتریت زمانی اتفاق می‌افتد که غضروف مفصل زانو آسیب می‌بیند و استخوان‌ها در اثر ساییده‌شدن به یکدیگر دچار فرسایش می‌شوند. این اصطکاک زانوهای فرد را سفت، متورم و دردناک می‌کنند. در صورت عدم رسیدگی زودرس، از جمله خطرات آرتروز زانو این است که بیماری غیرقابل کنترل شده و دیگر اعضای پا را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

علائم ارتروز زانو

علائم آرتروز زانو

علائم آرتروز زانو شامل درد مفصل، سفتی، درد در کل پاها و تورم خفیف است. این علائم اغلب منجر به کاهش فعالیت و ضعف عضلانی می‌شوند. هنگامی که عضلات ضعیف شوند، توانایی فرد در کنترل آن کم می‌شود و راه‌رفتن را سخت می‌کند. گاهی اوقات، فرد هنگام خم‌شدن در زانوی خود احساس سفتی می‌کند و صدای ‌تق‌تق می‌شنود. با شدت‌گرفتن بیماری، شخص ممکن است حتی در هنگام نشستن، دراز ‌کشیدن یا خوابیدن نیز درد بکشد.

تشخیص آرتروز زانو

تشخیص آرتروز زانو بر اساس علائم بالینی، معاینات فیزیکی و تصاویر اشعه ایکس، رادیوگرافی و آرتروسکوپی انجام می‌شود. در جریان تشخیص آرتروز زانو پزشک در مورد سابقه پزشکی و علائم بیماری می‌پرسد و موارد زیر را معاینه می‌کند:

  • سطح درد زانو
  • دامنه حرکت در مفصل زانو یا مفصل کشکک رانی
  • میزان قدرت عضلات پا
  • وجود هرگونه تورم یا حساسیت مفاصل
  • مدل راه رفتن بیمار

اگر معاینه فیزیکی نشان دهد که شما ممکن است آرتروز زانو داشته باشید، متخصص ارتوپد برای اطمینان بیشتر، عکس‌های رادیولوژی را بررسی می‌کند تا به تشخیص نهایی برسد.دکتر میثم با ایمان اسکوئی فوق تخصص و جراح زانو در تهران هستند که به کمک شیوه های نوین درمان آرتروز زانو به بسیاری از بیمارانی که از آرتروز زانو رنج میرند کمک شایانی کرده است. برای رزرو نوبت و یا مشاوره با شماره های 021-86081971 021-86081671 | تماس بگیرید.

تشخیص آرتروز زانو

آرتروز زانو چگونه درمان میشود؟

برای درمان آرتروز زانو، روش‌های مختلفی وجود دارد که به طور معمول از ترکیبی از روش‌های دارویی، فیزیوتراپی و جراحی استفاده می‌شود. درمان دارویی شامل مصرف ضد التهاب‌ها و مسکن‌ها برای کاهش درد و التهاب مفصل است. همچنین مصرف مکمل‌های غذایی و ویتامین‌ها نیز ممکن است مفید باشد. فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی نیز به‌عنوان یکی از روش‌های درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. تمرینات ورزشی منظم می‌تواند عضلات را تقویت کرده و فشار روی زانو را کاهش دهد.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان پارگی رباط صلیبی زانو

علاوه‌بر درمان‌های پزشکی و فیزیوتراپی، روش‌های جایگزین مانند طب سوزنی، طب سنتی و مکمل‌ها نیز ممکن است برای کنترل علائم آرتروز زانو مفید باشند. برای مثال، استفاده از گیاهان دارویی مانند زردچوبه، زنجبیل، کرفس و آلوئه‌ورا زمینه تسکین درد و درمان آرتروز زانو در خانه را فراهم می‌کنند. همچنین، ماساژ و آروماتراپی نیز می‌تواند بهبود درد و سفتی عضلات زانو را تسریع کند. با این حال، قبل از استفاده از هر یک از این روش‌ها، بهتر است با پزشک مشورت کرده و راهنمایی‌های لازم را از او دریافت نمایید.

پیشگیری از آرتروز زانو

آرتروز زانو معمولاً با پیری و فرسودگی مفاصل زانو شروع می‌شود. اما خبر خوب این است که با انجام برخی از اقدامات، می‌توانید از بروز آن پیشگیری کنید. یکی از روش‌های اصلی پیشگیری از آرتروز زانو، فعالیت بدنی منظم است. ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی، دویدن، شنا، دوچرخه‌سواری و تمرینات تقویتی می‌توانند به حفظ انعطاف‌پذیری و قوای عضلات زانو کمک کنند و از فشار زیاد بر مفاصل زانو جلوگیری کنند. گذشته از این، حفظ وزن سالم و کاهش وزن اضافی نیز به پیشگیری از آرتروز زانو کمک می‌کند. همچنین، اجتناب از فعالیت‌هایی که ممکن است به مصدومیت زانو منجر شود و استفاده از وسایل حمایتی مانند باندهای کشی و پوشیدن کفش مناسب نیز در پیشگیری از آرتروز زانو موثر هستند.

درمان آرتروز زانو بدون جراحی

به منظور کاهش علائم و بازسازی غضروف مفصل زانو، روش‌های مختلفی را برای درمان آرتروز زانو بدون جراحی به شما پیشنهاد می‌کنیم که شامل موارد زیر است:

درمان آرتروز زانو با ورزش

درمان آرتروز با ورزش عمدتاً ورزش هوازی و ورزش عصبی عضلانی را شامل می‌شود. هدف از ورزش‌های هوازی بهبود تناسب اندام، قدرت عضلانی و بهبود متابولیسم بدن است. انواع مختلفی از ورزش‌های هوازی مانند شنا، دویدن آهسته، تای‌چی و یوگا وجود دارد. همچنین پیاده‌روی و ایروبیک در آب، دوچرخه‌سواری ثابت یا اسپینینگ قدرت در گروه‌های عضلانی چهارسر ران و همسترینگ را بدون فشار بر مفاصل زانو حفظ می‌کنند. با کلینیک دکتر اسکویی امکان بهره‌گیری از نظرات یک پزشک متخصص یا فیزیوتراپیست ماهر را خواهید داشت تا به شما در تنظیم برنامه مناسب ورزشی و غذایی کمک کنند.

درمان آرتروز زانو با پی آر پی

درمان آرتروز زانو با پی آر پی

یکی از جدید ترین روش های درمان آرتروز زانو، روش PRP است. این گزینه درمانی برای مدیریت درد زانوی ناشی از آرتروز پیشنهاد می‌شود. پلاکت‌های خون انسان حاوی فاکتورهای رشد هستند. متخصصان بر این باورند که با تزریق فاکتورهای رشد PRP که از خود فرد گرفته شده و به زانو تزریق می‌شوند، می‌توان به بافت‌های این ناحیه کمک کرد تا با ایجاد سلول‌های جدید، خود را ترمیم کنند. مدت زمان درمان آرتروز زانو با پی آر پی با توجه به وضعیت بیمار اغلب در دوره‌های زمانی 3 ماهه، 6 ماهه و 12 ماهه پیشنهاد می‌شود. برای بهره‌گیری از روش درمان آرتروز زانو با پی آر پی یا پلاسما درمانی برای زانو نیز می‌توانید از کلینیک دکتر میثم اسکویی وقت ویزیت بگیرید.

درمان آرتروز زانو با سلولهای بنیادی

یکی دیگر از مدرن‌ترین درمان‌ های آرتروز زانو، تزریق سلول‌های بنیادی به این ناحیه است. بهترین سلول‌های بنیادی برای درد زانو و از دست دادن عملکرد زانو، سلول‌هایی هستند که از بافت بند ناف اهداکنندگان یا سلول‌های چربی بدن خود بیمار به دست می‌آیند. افرادی که درمان آرتروز زانو با سلولهای بنیادی را انجام می‌دهند، با شروع دوره اول درمان خود، کاهش درد قابل‌توجهی را تجربه می‌کنند که نشان‌دهنده پتانسیل این روش در درمان آرتروز زانو است.

درمان آرتروز زانو با فیزیوتراپی

درمان آرتروز زانو با فیزیوتراپی

هدف فیزیوتراپی آسان‌تر کردن کارها و فعالیت‌های روزانه است. فیزیوتراپیست‌ها درمان‌هایی را ارائه می‌دهند تا در مواقعی که درد زانو باعث می‌شود حرکت و انجام کارهای روزمره سخت شود، به آن‌ها نیاز داشته باشید. این درمان‌ها به تسکین درد و کاهش خطرات آرتروز زانو کمک می‌کنند. ممکن است متخصص شما فقط چند جلسه فیزیوتراپی را برایتان تجویز کند، اما در همین چند بار می‌توانید به دستاوردهای زیر برسید:

1) به پیشگیری و درمان آرتروز زانوی شما کمک می‌کند.
2) روش‌هایی برای وارد کردن فشار کمتر به زانو، مانند حمل بارهای سبک‌تر، کاهش وزن اضافی یا استفاده از عصا را پیشنهاد می‌دهد.
3) آب‌درمانی را برای کاهش درد و سفتی عضلات انجام می‌دهید.
4) گرما درمانی و سرما درمانی را برای شما تجویز می‌کند.
5) راهکارهایی برای فعالیت‌های کمکی جهت درمان آرتروز زانو در خانه را به شما آموزش می‌دهد.
بنابراین، فیزیوتراپی به عنوان یک روش درمانی موثر برای آرتروز زانو شناخته می‌شود و بهبودی و کاهش علائم این بیماری را تسریع می‌کند.

درمان آرتروز زانو با جراحی

در مواردی که بیماری به مرحله جدی‌تری پیشرفت کرده باشد و درمان‌های دیگر مؤثر نباشند، پزشک ممکن است جراحی را پیشنهاد دهد. انواع جراحی‌های زانو از جمله جراحی تعویض مفصل زانو، تراشیدن غضروف و ترمیم بافت زخمی از جمله روش‌های جراحی است که ممکن است برای درمان آرتروز زانو توسط متخصص ارتوپد مورد استفاده قرار گیرند. در مرحله بعد از درمان آرتروز زانو با جراحی، فیزیوتراپی و تمرینات توان‌بخشی بهبود و بازگشت به عملکرد طبیعی مفصل را تسریع می‌کنند. این تمرینات معمولاً شامل تمرینات تقویتی، انعطافی و تعادلی است که عضلات محیطی مفصل را استحکام می‌بخشد و محدودیت‌های حرکتی بیمار را به مرور زمان رفع می‌کند. مدت زمان درمان آرتروز زانو با این روش، عمدتاً بین 6 تا 12 ماه است.

برای درمان آرتروز زانو چه بخوریم؟

یکی از مواد غذایی مفید برای درمان آرتروز زانو، ماهی‌ است که اسیدهای چرب مفید آن برای کاستن خطرات آرتروز زانو و همچنین دوران نقاهت پس از جراحی مفید هستند. همان‌طور که در بخش‌های قبل نیز ذکر کردیم، مصرف مواد معدنی و مکمل‌های ویتامین D، C، امگا-3 و کلسیم نیز پیشنهاد می‌شود. به‌علاوه، غذاهایی مانند لبنیات، میوه‌ها و سبزی‌ها را نیز فراموش نکنید. همچنین ممنوعیت از مصرف مواد غذایی آسیب‌زا مانند نمک، چربی‌های اشباع‌شده و شکر نیز می‌تواند در کاهش التهابات و درد زانو موثر باشد. با تغذیه مناسب و ورزش منظم، می‌توان بهبود وضعیت آرتروز زانو را تسریع کرد و از آسیب‌های بیشتر جلوگیری نمود.

جمع‌بندی

در نهایت، باید توجه داشت که درمان آرتروز زانو نیازمند تشخیص و درمان زودهنگام است. از آنجا که این بیماری معمولاً به صورت تدریجی پیشرفت می‌کند، اقدامات درمانی باید در مراحل ابتدایی صورت گیرد تا از پیشرفت بیماری جلوگیری شود. همچنین، تغییر در شیوه زندگی نیز می‌تواند بهبود در وضعیت زانو و کاهش عوارض آرتروز زانو داشته باشد. از جمله درمان های آرتروز زانو می‌توان به انجام تمرینات ورزشی منظم، استفاده از فیزیوتراپی و درمان‌های پیشرفته‌ای مانند تزریق پی آر پی اشاره کرد. کلینیک دکتر میثم اسکویی از جمله مراکز درمانی است که جدید ترین روش های درمان آرتروز زانو را ارائه می‌دهد. این مجموعه با استفاده از تجهیزات پیشرفته و ارائه روش‌های درمانی موثر، به بهبود وضعیت بیماران مبتلا به آرتروز زانو کمک می‌کند. برای گرفتن وقت معاینه از کلینیک دکتر اسکویی، فرم زیر را پر نمایید تا اسرع وقت با شما تماس بگیریم.

    سوالات متداول راجع به آرتروز زانو

    آرتروز زانو از چه سنی شروع می شود؟

    سن ابتلا به آرتروز معمولاً از 40 سال به بعد است، اما در سنین جوانی در اثر آسیب‌دیدگی یا ژنتیک نیز امکان بروز آرتروز زانو وجود دارد.

    آیا بیماری آرتروز خطرناک است؟

    اگرچه آرتروز می‌تواند زندگی روزمره فرد را تحت تاثیر قرار دهد، اما عموماً بیماری خطرناکی محسوب نمی‌شود، اما اگر درمان مناسب صورت نگیرد، منجر به ناتوانی کامل فرد خواهد شد.

    جدید ترین روش درمان آرتروز زانو چیست؟

    درمان آرتروز زانو با پی آر پی از جدید ترین روش های درمانی آرتروز زانو است. این روش درمانی به دلیل کاهش درد، بهبود عملکرد مفصل و تسریع در بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده موثر است.

    منبع:

    https://www.healthline.com/health/osteoarthritis/treatment-options-osteoarthritis-knee#1

    https://www.arthritis-health.com/types/osteoarthritis/knee-osteoarthritis-treatment

    آدرس کلینیک:

    تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به توانیر، نبش بلوار بخشندگان، مجموعه مدیکو پلاس سنتر، طبقه 5، واحد 502

    شماره کلینیک:

    ساعت کاری کلینیک:

    شنبه تا پنجشنبه
    9:00 صبح الی 5:00 بعد از ظهر

    چقدر این پست مفید بود؟

    روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

    میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 3

    تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *