پارگی رباط صلیبی زانو

پارگی رباط صلیبی زانو
ارسال شده توسط: میثم باایمان اسکوئی دسته بندی : بیماری های زانو دیدگاه : یک دیدگاه

3.9
(8)

یکی از مشکلات بزرگ آسیب‌های ورزشی، پارگی رباط صلیبی زانو است. اگر آسیب شدید باشد، بیمار دیگر نمی‌تواند ورزش حرفه‌ای را انجام دهد. پارگی رباط صلیبی زانو می‌تواند به دلیل تصادف یا آسیب‌های دیگر هم رخ دهد و باعث بی‌ثباتی مفصل زانو و همچنین تورم و درد شود. این آسیب را می‌توان به کمک جراحی مانند آرتروسکوپی زانو و یا روش‌های غیر جراحی مانند ارتوکین تراپی درمان کرد. رباط صلیبی چیست؟ پارگی رباط صلیبی چیست؟ علائم آن چیست؟ رباط صلیبی کجاست؟ چه درمان‌هایی برای پارگی رباط صلیبی وجود دارد؟ در این مقاله همراه ما باشید تا به بررسی تمامی سؤالات شما بپردازیم.

رباط صلیبی چیست؟

رباط صلیبی چیست؟

استخوان‌ها به کمک رباط‌ها به هم وصل می‌شوند. رباط‌های صلیبی دو نوار سفت هستند و از دو رباط متقاطع قدامی و خلفی تشکیل شدند. این دو رباط به شکل اریب روی هم قرار گرفته و از هم عبور می‌کنند، به همین دلیل به آن‌ها «صلیبی» گفته می‌شود. این دو رباط نقش مهمی را در کنترل حرکت زانو ایفا می‌کنند. پارگی رباط صلیبی همانند پارگی تاندون زانو به پارگی جزئی یا کامل یکی از دو رباط گفته می‌شود. در بیشتر موارد، رباط صلیبی در اثر تصادفات یا آسیب ورزشی، پاره می‌شود. از آنجایی که رباط صلیبی مسئول ثبات مفصل زانو است، در صورت آسیب، زانو ثابت نمی‌ماند و به اصطلاح «لق» می‌زند.

رباط صلیبی کجاست؟

رباط صلیبی همانند دو نوار سفت هستند که در وسط زانو قرار دارند که توسط تاندون ها احاطه شده اند و وظیفه‌ی تثبیت زانو و جلوگیری از حرکات بیش از حد آن را بر عهده دارند.رباط صلیبی قدامی در قسمت جلوی زانو قرار دارد و از سمت جلو به عقب حرکت زانو را محدود می‌کند. رباط صلیبی خلفی در قسمت پشت زانو قرار دارد و از عقب به جلو حرکت زانو را محدود می‌کند.

علائم پارگی رباط صلیبی زانو

علائم پارگی رباط صلیبی زانو

معمولاً پارگی رباط صلیبی زانو با علائم و نشانه‌های زیر همراه است:
1) شنیدن صدای تق بلند هنگام آسیب
2) درد شدید و ناتوانی از انجام فعالیت
3) تورم سریع
4) محدود شدن دامنه حرکتی
5) بی‌ثباتی زانو

اکثر افرادی که دچار پارگی رباط صلیبی زانو می‌شوند، حرکات زیر را نمی‌توانند انجام دهند:

1) پرش بزنند و روی زانو فرود بیایند.
2) شتاب بگیرند، سپس تغییر جهت دهند.
3) روی زانو چرخش سریع انجام دهند.

شدت علائم پارگی رباط زانو به شدت آسیب فرد بستگی دارد. در پارگی‌های کامل، علائم معمولاً شدیدتر هستند و ممکن است فرد نیاز به جراحی داشته باشد. در پارگی‌های جزئی، علائم معمولاً خفیف‌تر هستند و ممکن است بتوان با درمان‌های غیرجراحی، مانند فیزیوتراپی، بهبودی کامل را حاصل کرد.

برای تشخیص دقیق پارگی رباط صلیبی زانو بهتر است با پزشک متخصص مشورت نمایید.پزشک با توجه به وضعیت پارگی از روی عکس و ام آر آی که انجام شده است پارگی کامل و جزئی را تشخیص می‌دهد و نسبت به آن درمان های غیر جراحی و درمان جراحی را تجویز می‌کند.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان پارگی مینیسک زانو

تفاوت پارگی و کشیدگی رباط زانو

تفاوت اصلی بین پارگی و کشیدگی رباط زانو در شدت آسیب به رباط است:

1) پارگی رباط صلیبی زانو: رباط زانو به طور کامل قطع می‌شود و همراه با درد شدید و ناتوانی در حرکت است. برای درمان پارگی معمولاً از روش جراحی مانند تعویض مفصل زانو  استفاده می‌شود.
2) کشیدگی رباط زانو: بافت رباط دچار آسیب شده اما پاره نمی‌شود. در این صورت با درد و تورم قابل تحمل همراه است. برای درمان کشیدگی زانو معمولاً از روش‌های غیر جراحی استفاده می‌شود و در صورت شدید بودن کشیدگی رباط زانو، جراحی انجام خواهد شد.

کشیدگی رباط زانو، آسیبی است که در آن رباط‌های زانو کشیده یا پاره می‌شوند.شدت کشیدگی رباط زانو می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. برای درمان کشیدگی رباط زانو اگر کشیدگی خفیف باشد و رباط فقط اندکی کشیده شود می‌توان با درمان‌های غیرجراحی آن را درمان کرد. در کشیدگی شدید رباط زانو، رباط پاره می‌شود و ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد.برای درمان کشیدگی رباط زانو در مراحل اولیه آسیب می‌توان از استراحت،یخ درمانی، فیزیوتراپی و مصرف داروهای مسکن  استفاده کرد.

درمان پارگی رباط صلیبی زانو

درمان پارگی رباط صلیبی

اگر به دلایل مختلف دچار پارگی رباط صلیبی شدید، بهتر است هر چه سریع‌تر با پزشک و جراح ارتوپد مشورت کنید. یکی از بهترین فوق تخصص و جراح زانو در تهران دکتر میثم باایمان اسکویی هستند. جهت درمان پارگی رباط صلیبی،درمان پارگی تاندون زانو و جراحی مینیسک زانو در کلینیک دکتر اسکویی متخصص و جراح ارتوپدی همین الان با شماره‌های 02186081971 | 02186081671 | 09938515036 تماس بگیرید و یا از طریق فرم زیر با ما در ارتباط باشید.

    درمان پارگی رباط صلیبی بدون جراحی

    در برخی موارد، درمان پارگی رباط صلیبی بدون جراحی انجام می‌شود. برخی از روش‌های درمانی غیر جراحی عبارت‌اند از:
    1) فیزیوتراپی: یکی از بهترین راه‌ها برای درمان پارگی رباط صلیبی بدون جراحی، انجام تمرینات فیزیوتراپی به صورت مداوم است. تمرینات فیزیوتراپی عضلات اطراف زانو را تقویت کرده و کمک می‌کند تا آسیب وارد شده به رباط زانو، جبران شود.
    2) دارودرمانی: برای جلوگیری از درد بیمار، دارودرمانی توصیه می‌شود. عموماً پزشک داروهای ضدالتهابی را تجویز می‌کند تا التهاب زانو کم شود.
    3) استفاده از بریس زانو: یکی دیگر از راه‌های درمان پارگی رباط صلیبی بدون جراحی، استفاده از بریس زانو است. بریس زانو، باعث ایجاد ثبات شده و از لق زدن زانو جلوگیری می‌کند.

    4) استراحت: در روزهای اولیه پس از آسیب،بهتر است که استراحت مطلق داشته باشید و از حرکت کردن و یا ایستادن طولانی اجتناب کنید. این کار به کاهش تورم و درد در ناحیه زانو کمک می‌کند.
    5) ارتوکین تراپی: در صورت تشخیص پزشک می‌توان برای درمان غیر جراحی از ارتوکین تراپی استفاده کرد. در ارتوکین تراپی از خون خود بیمار استفاده می‌شود و کاملاً غیرتهاجمی است.

    برای مطالعه بیشتر: تفاوت پی آرپی و ارتوکین تراپی 

    درمان پارگی رباط صلیبی بدون جراحی

    درمان پارگی رباط صلیبی با جراحی

    اگر زانوی شما ثابت است و سبک زندگی فعالی ندارید، ممکن است تصمیم بگیرید که جراحی نشوید، اما جراحی پارگی رباط صلیبی زانو درمان قطعی‌تری به نسبت روش‌های غیر جراحی است. در بیش از 80 درصد موارد، پس از جراحی عملکرد زانو مانند قبل شده است. به تعویق انداختن جراحی ممکن است باعث آسیب بیشتر به زانو شود. پزشک بر حسب تشخیص انواع روش‌های جراحی و غیر جراحی را پیشنهاد می‌دهد. در صورت جراحی پارگی رباط صلیبی زانو 3 هفته طول می‌کشد تا دامنه حرکتی افزایش یابد. بعد از جراحی حتماً تمرینات فیزیوتراپی توصیه می‌شود.

    مدت زمان ترمیم رباط صلیبی

    مدت زمان ترمیم رباط صلیبی بسته به روش درمانی دارد. اگر روش درمانی غیر جراحی را انتخاب کرده‌اید و رباط صلیبی کاملاً پاره شده باشد، خودبه‌خود ترمیم نمی‌شود. اما اگر دچار پارگی جزئی شدید، احتمالاً تا 9 ماه ترمیم انجام می‌شود. در صورتی که روش درمانی جراحی را انتخاب کردید در عرض سه ماه به حالت قبل باز می‌گردید و ترمیم رباط صلیبی انجام خواهد شد.

    برای ترمیم رباط زانو چه بخوریم؟

    برای ترمیم و بازسازی رباط زانو باید مواد مغذی و ویتامین ها را در رژیم تغذیه خود قرار دهید. تغذیه سالم به بهبود  آسیب و پارگی رباط زانو کمک بسزایی می‌کنددر پاسخ به سوال (برای ترمیم رباط زانو چه بخوریم) باید گفت که  تغذیه سالمی که به ترمیم بافت رباط کمک می‌کند عبارتند از:

    • پروتئین: پروتئین برای ساخت و ترمیم بافت های بدن، از جمله رباط و تاندون ها، ضروری است. منابع خوبی که برای جذب پروتئین می‌توانید مصرف کنید شامل گوشت، مرغ، ماهی، حبوبات و لبنیات ها هستند.
    • کلسیم: کلسیم برای سلامت استخوان ها و مفاصل زانو بسیار مفید هستند. منابع خوب کلسیم عبارتند از شیر، ماست، پنیر، کلم بروکلی، و سبزیجات برگ سبز.
    • ویتامین C: ویتامین C برای تولید کلاژن، که یک پروتئین ساختاری مهم در رباط ها و سایر بافت های بدن می‌باشد، حیاتی است. منابعی که می‌توانید به صورت طبیعی  ویتامین C از آنها بگیرید عبارتند از :مرکبات، فلفل دلمه ای، توت فرنگی و اسفناج.
    • ویتامین D: ویتامین D برای جذب کلسیم استفاده می‌شود منابع سرشار از ویتامین D عبارتند از: نور خورشید، ماهی چرب، و مکمل ها.
    • مکمل های گیاهی: برخی مکمل های گیاهی نیز ممکن است برای ترمیم رباط زانو مفید باشند. از جمله این مکمل ها می توان به گلوکوزامین، کندرویتین، و MSM اشاره کرد.

    در کنار یک رژیم غذایی سالم، انجام فیزیوتراپی برای ترمیم رباط زانو می‌تواند به بهبودی سریع رباط زانو کمک کند. فیزیوتراپی به تقویت عضلات اطراف زانو و بهبود دامنه حرکتی زانو کمک می کند.

    پیاده روی برای پارگی رباط صلیبی زانو

     

    پیاده روی برای پارگی رباط صلیبی

    اگر فرد پارگی رباط صلیبی دارد، راه رفتن موجب آسیب بیشتر نمی‌شود. بلافاصله پس از آسیب، معمولاً دامنه حرکت کاهش یافته و پیاده روی به راحتی انجام نمی‌شود، به همین دلیل پیاده روی برای پارگی رباط صلیبی همراه با درد است. بعد از درمان پارگی، پیاده روی به عنوان یکی از تمرینات فیزیوتراپی توصیه می‌شود.

    بیشتر بخوانید: پی آرپی یا پلاسما درمانی زانو چیست؟

    1)آیا رباط صلیبی ترمیم میشود؟

    رباط صلیبی پاره شده، خودبه‌خود ترمیم نمی‌شود؛ اما در صورت انجام عمل جراحی توسط جراح حاذق، ترمیم رباط صلیبی انجام خواهد شد.

    2)آیا با رباط صلیبی پاره میتوان راه رفت؟

    بله. اما بهتر است بلافاصله پس از آسیب راه نروید زیرا با درد زیادی همراه است. راه رفتن با رباط صلیبی پاره امکان‌پذیر بوده و پس از گذشت چند روز درد آن کمتر خواهد شد.

    3)آیا احتمال پارگی مجدد رباط صلیبی بعد از جراحی وجود دارد؟

    احتمال پارگی مجدد رباط صلیبی بعد از جراحی حدود 10 تا 20 درصد است. این احتمال در افرادی که قبلاً رباط صلیبی خود را پاره کرده اند، بیشتر است.ولی می‌توان با انجام یک سری اقدامات مانند تقویت عضلات و گرم کردن قبل از ورزش و استفاده از زانو بند از پارگی و آسیب مجدد به رباط صلیبی زانو جلوگیری کرد.

    سخن آخر

    پارگی رباط صلیبی زانو یک امر شایع به‌خصوص برای ورزشکاران است که ممکن است به دفعات برای فرد پیش آید.پارگی رباط صلیبی اگر جزئی باشد با روش های غیر جراحی مانند فیزیوتراپی،دارو درمانی و انجام ارتوکین تراپی قابل ترمیم و بازسازی است.درغیر این‌صورت برای درمان رباط صلیبی از روش جراحی مانند آرتروسکوپی استفاده می‌شود.تمامی روش های جراحی و غیر جراحی پارگی رباط صلیبی زانو در کلینیک دکتر میثم باایمان اسکویی انجام می‌شود.برای دریافت اطلاعات و هزینه درمان پارگی رباط صلیبی زانو با شماره های 02186081971 | 02186081671  تماس بگیرید.

    منابع: https://www.healthline.com/health/can-you-walk-on-a-torn-acl

    ACL Tear: Symptoms and Treatments for a Torn ACL | HSS

    آدرس کلینیک:

    تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به توانیر، نبش بلوار بخشندگان، مجموعه مدیکو پلاس سنتر، طبقه 5، واحد 502

    شماره کلینیک:

    ساعت کاری کلینیک:

    شنبه تا پنجشنبه
    9:00 صبح الی 5:00 بعد از ظهر

    چقدر این پست مفید بود؟

    روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

    میانگین امتیاز 3.9 / 5. تعداد آرا: 8

    تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

    1 دیدگاه

    • reza پاسخ

      سلام وقتتون بخیر باشه. یک سوال داشتم من فوتبالیست هستم پارسال روی زانوی چپم افتادم، ام ار ای دادم، دکتر گفت رباط صلیبی پات کش اومده، ولی چون سنت کمه عمل جراحی انجام نمیدم روش تزریق ژل رو برام تجویز کرد چند بار این کارو تکرار کردم ولی نتیجه ای نگرفتم و زانوم همچنان بعد از طولانی راه رفتن و یا ایستادن درد میکنه.برای درمان کشیدگی رباط صلیبی چیکار باید کرد؟

      ژانویه 21, 2024 در 4:01 ب.ظ

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *