جراحی تعویض مفصل ران

جراحی تعویض مفصل ران
ارسال شده توسط: میثم باایمان اسکوئی دسته بندی : بیماری‌های لگن, جراحی دیدگاه : 0 دیدگاه

5
(3)

هنگام تصمیم‌گیری در مورد اینکه آیا باید جراحی تعویض مفصل ران را انجام دهید یا خیر، ممکن است چندین سوال برایتان پیش آید، به‌ویژه در مورد اینکه بعد از جراحی چه اتفاقی قرار است بیفتد. بهبودی شما چقدر طول می‌کشد؟ تعویض مفصل ران چند سال طول می‌کشد؟ چه زمانی می‌توانید به فعالیت‌های بدنی عادی خود مانند ورزش یا پیاده‌روی بازگردید؟در این مقاله، به بررسی علائم و مراحل جراحی تعویض مفصل ران یکی از روش های درمان شکستگی لگن، مراقبت‌های بعد از جراحی و هزینه آن خواهیم پرداخت و سعی می‌کنیم تا به همه سوالات شما در مورد فرآیند تعویض مفصل ران پاسخ دهیم.

تخریب مفصل ران چگونه اتفاق میفتد؟

تخریب مفصل ران چگونه اتفاق میفتد؟

ابتلا به آرتروز لگن (هیپ) بدین معناست که غضروف مفصل ران در حال تحلیل و تخریب است. مفصل ران دارای یک استخوان کاسه‌ای است که یک استخوان دیگر به‌شکل گوی در بالای آن (سر استخوان ران) قرار دارد. این دو استخوان و دیگر مفاصل ران و لگن توسط غضروف به هم متصل شده‌اند. غضروف‌ها به گوی اجازه می‌دهند تا در هنگام حرکت پا بتواند حرکت کند و بچرخد. وقتی این غضروف آسیب ببینید، نازک شده و فضای بین استخوان‌ها را تنگ می‌کند. در موارد حاد، استخوان‌ها روی هم ساییده می‌شوند و کوچک‌ترین حرکتی می‌تواند منجر به درد و ناتوانی در چرخاندن پا از ناحیه ران شود. اصطکاک بین مفاصل حتی می‌تواند بروز خارهای استخوانی را در پی داشته باشد که عوارض دردناکی در بر دارد.

علائم تخریب مفصل ران

علائم تخریب مفصل ران ممکن است ثابت باشند یا به یکباره عود کنند. برخی از علائم رایج آن به شرح زیر هستند:

  • احساس درد در قسمت داخلی یا نزدیک لگن که با انجام حرکات و تمرینات خاص بدتر می‌شود.
  • درد در کشاله ران و قسمت بالای باسن به هنگام ایستادن، راه‌رفتن یا دراز‌کشیدن طولانی حس می‌شود.
  • سفتی مفاصل ران که باعث می شود حرکت لگن یا چرخاندن پا مشکل شود.
  • صدای تق‌تق (کریپتوس) در ران و لگن به گوش می‌رسد.
  • ضعف در عضلات لگن در نتیجه کاهش فعالیت که مفصل را حتی ضعیف‌تر و علائم را حادتر می‌کند.
  • علائم تخریب مفصل ران زندگی روزمره فرد را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند و ممکن است حتی در بستن بند کفش یا دیگرفعالیت‌های عادی ناتوان باشد.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان دررفتگی مادرزادی لگن

درمان تخریب مفصل ران با جراحی
درمان تخریب مفصل ران با جراحی

اگر درمان‌های عادی جوابگوی عوارض تخریب مفصل ران نباشند، پزشک راهی ندارد جز اینکه جراحی تعویض مفصل ران را پیشنهاد دهد. جراحی در نتیجه عوامل زیر توصیه می‌شود:
1) اگر علیرغم مصرف داروهای مسکن، درد همچنان ادامه‌دار باشد.
2) باوجود راه‌رفتن با عصا یا واکر، وضعیت مفاصل ران بدتر شود.
3) درد و عوارض بیماری در خواب فرد تداخل ایجاد کنند.
4) فرد قادر به بالا‌‌ یا پایین‌رفتن از پله‌ها را از دست بدهد.
5) بلند‌شدن از حالت نشسته دشوار باشد.

در اغلب موارد، زندگی عادی فرد آن‌قدر تحت تأثیر عارضه قرار گرفته است که پزشک راهی جز پیشنهاد جراحی تعویض مفصل ران را پیش روی خود نمی‌بیند. جراحی کیفیت زندگی بیماران با مشکلات حاد تخریب مفاصل ران را بالا می‌برد.

اقدامات قبل از جراحی تعویض مفصل ران

اقدامات قبل از جراحی تعویض مفصل ران

قبل از اینکه بخواهید برای جراحی برنامه‌ریزی نمایید، یک جلسه مشاوره با پزشک ارتوپد خواهید داشت که موارد زیر در آن مورد بررسی قرار می‌گیرند:

  • سابقه پزشکی و داروهای فعلی شما
  • حساسیت‌های دارویی و بیماری‌های زمینه‌ای
  • انجام آزمایش خون و اشعه ایکس
  • معاینه دقیق لگن و ران

در طول این جلسه بهتر است همه سوالات خود را از پزشک بپرسید و توصیه‌های او را به‌دقت انجام دهید تا از میزان اضطراب‌تان کاسته شود. ممکن از قبل از جراحی از شما خواسته شود مصرف دارویی را قطع کنید یا استفاده از داروی دیگری را شروع نمایید. از آن‌جایی‌که مصرف دخانیات می‌تواند در بهبودی بافت‌های بدن اختلال ایجاد کند، بهتر است آن را با پزشک در میان بگذارید و استفاده از سیگار و دیگر متعلقات آن را قطع کنید.دکتر میثم با ایمان اسکویی متخصص و جراح لگن در تهران هستند که به کمک جراحی تعویض مفصل ران به بیمارانی که از شکستگی لگن رنج میبرند کمک شایانی کرده است.جهت رزرو نوبت می‌توانید با شماره های 02186081971 | 02186081671  تماس بگیرید و یا از طریق پر کردن فرم زیر با ما در تماس باشید.

    مراحل جراحی تعویض مفصل ران

    مراحل و مدت‌زمان جراحی تعویض مفصل ران بسته به شرایط هر فرد می‌تواند متغیر باشد، اما عموماً بین دو تا سه ساعت طول می‌کشد. در طول جراحی، پزشک استخوان و غضروف آسیب‌دیده را از بین می‌برد و غضروف مصنوعی را میان استخوان‌های لگن کاشت می‌کند. در موارد حادتر، استخوان‌های گوی و ساقه‌ای که آن را به استخوان شکل کاسه وصل می‌کند نیز با ابزارهای مصنوعی تعویض می‌شوند.

    مراقبتهای بعد از تعویض مفصل ران

    مراقبتهای بعد از تعویض مفصل ران

    مراقبتهای بعد از جراحی تعویض مفصل ران نقش بسیار مهمی در بهبود سریع و مؤثر بیمار دارند. این مراقبت‌ها شامل فیزیوتراپی، مصرف داروها، تغذیه مناسب و استراحت کافی می‌شوند. مدت‌زمان بستری‌ماندن در بیمارستان بستگی به شرایط بالینی بیمار دارد. معمولاً برای مراقبت‌های بیشتر، فرد باید یک شب در بیمارستان بماند، اما امکان مرخصی پس از به هوش آمدن نیز وجود دارد. به‌علاوه، پس از جراحی تعویض مفصل ران، پزشک ارتوپد بهتر است موارد زیر را رعایت نمایید:

    • پس از جراحی، امکان ‌لخته‌شدن خون در پا وجود دارد، بنابراین داروهای رقیق‌کننده خون را به‌‌موقع مصرف نمایید.
    • سعی کنید تحرک را از سر بگیرید.
    • از جوراب‌های واریس استفاده کنید تا فشار وارد شده به پا را کنترل نمایید.
    • فیزیوتراپی انجام دهید.
    • از نزدیکانتان بخواهید چند هفته‌ای در مراقبت از شما کمک کنند.
    • وسایل مورد نیازتان را در دسترس خود قرار دهید تا نیازی به بلند‌شدن یا خم‌شدن نداشته باشید.
    • غذای سالم و پر از فیبر بخورید.
    • برای راحتی بیشتر از صندلی‌های توالت و صندلی دوش استفاده نمایید.

    پس از دو هفته که زخم‌های ناشی از جراحی هم بهبود می‌یابند، می‌توانید کمی تحرک داشته باشید و تا هفته ششم، وضعیت عمومی شما بهبود پیدا می‌کند. ناگفته نماند که سلامت کامل عضو جراحی‌شده می‌تواند تا یک سال به طول انجامد، اما از ماه دوم قادر خواهید بود به فعالیت‌های روزانه برسید.

    پیشنهاد سردبیر برای مطالعه بیشتر: سیاه شدن استخوان لگن

    هزینه جراحی تعویض مفصل ران

    هزینه جراحی تعویض مفصل ران بستگی به موارد مختلفی از جمله مکان انجام جراحی، پزشک جراح، کیفیت مواد مصرفی و مراقبت‌های بعد از جراحی دارد. معمولاً بیمه‌های تامین اجتماعی و بیمه‌های خصوصی هزینه‌های جراحی تعویض مفصل ران را به‌صورت جزئی یا کامل پوشش می‌دهند. اما اگر فرد بیمه‌ای نداشته باشد، باید هزینه‌های جراحی را به صورت خصوصی پرداخت کند که ممکن است بسیار گران باشد. به همین دلیل بسیاری از افراد ممکن است با مشکلات مالی مواجه شوند و نتوانند هزینه جراحی را پرداخت کنند. در نتیجه، تحقیق و بررسی دقیق هزینه‌های مربوط به جراحی تعویض مفصل ران و یافتن راه‌حل‌های مالی مناسب می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین تصمیم را در مورد درمان خود بگیرید. برای اطلاع از هزینه دقیق جراحی تعویض مفصل ران با کلینیک دکتر اسکویی تماس حاصل نمایید.

    سخن پایانی

    جراحی تعویض مفصل ران یک روش موثر برای درمان تخریب این مفاصل است که می‌تواند بهبود قابل توجهی در کیفیت زندگی افراد مبتلا به این مشکلات ایجاد کند. اما قبل از تصمیم‌گیری برای انجام این جراحی، بهتر است با پزشک متخصص مشورت کرده و موارد مختلفی مانند علائم، مراحل جراحی، مراقبت‌های بعد از جراحی، هزینه و سایر گزینه‌های پیش‌رویتان را مورد بررسی قرار دهید. به شما پیشنهاد می‌کنیم برای گرفتن پاسخ همه این پرسش‌ها و معاینه‌شدن توسط یک پزشک حاذق، همین امروز نسبت به رزرو نوبت جراحی تعویض مفصل ران در کلینیک دکتر میثم با ایمان اسکویی اقدام نمایید.

    آیا عمل جراحی تعویض مفصل ران محدودیت سنی دارد؟

    برخی از پزشکان ممکن است محدودیت سنی برای انجام جراحی تعویض مفصل ران در نظر بگیرند، اما این موضوع بستگی به شرایط و مشکلات هر بیمار دارد و برای هر فرد متغیر است.

    دوره نقاهت تعویض مفصل ران چقدر است؟

    دوره نقاهت پس از جراحی تعویض مفصل ران بستگی به شرایط هر فرد می‌تواند متغیر باشد. اما به طور معمول، این دوره ممکن است بین دو تا سه ماه طول بکشد.

    هزینه جراحی تعویض مفصل ران چقدر است؟

    هزینه جراحی تعویض مفصل ران بستگی به موارد مختلفی دارد و برای هر فرد متفاوت است. برای اطلاع از هزینه دقیق، بهتر است با کلینیک دکتر اسکویی تماس بگیرید.

    چگونه متوجه شوم که مفصل ران من آسیب دیده است؟

    اگر تورم یا کبودی در لگن، احساس ناراحتی در کشاله ران یا باسن. سفتی مفصل و کاهش دامنه حرکتی و درد شدید را در ناحیه عضلات ران و لگن حس می‌کنید، احتمالاً مفصل ران شما آسیب دیده است.

    منابع: https://www.hopkinsmedicine.org/health/treatment-tests-and-therapies/hip-replacement-surgery

    https://www.healthline.com/health/bone-health/anterior-hip-

    آدرس کلینیک:

    تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به توانیر، نبش بلوار بخشندگان، مجموعه مدیکو پلاس سنتر، طبقه 5، واحد 502

    شماره کلینیک:

    ساعت کاری کلینیک:

    شنبه تا پنجشنبه
    9:00 صبح الی 5:00 بعد از ظهر

    چقدر این پست مفید بود؟

    روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

    میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 3

    تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *