درمان زانو درد

درمان زانو درد
ارسال شده توسط: میثم باایمان اسکوئی دسته بندی : بیماری های زانو دیدگاه : 0 دیدگاه

4.9
(14)

جای تعجبی ندارد که با ساعت‌ها نشستن پشت رایانه یا نداشتن هیچ تحرکی در روز، دچار زانو درد شویم، اما نادیده گرفتن آن هم سخت است. زانو یکی از اعضای اصلی بدن است و تقریباً با هر حرکتی که انجام می‌دهیم، آن را احساس می‌کنیم، مانند بلند شدن، نشستن، راه رفتن، خم شدن، دو زانو زدن، تکیه دادن، روی هم انداختن پاها یا بالا رفتن از پله‌ها. کسانی که ورزش می‌کنند هم ممکن است به درد زانو دچار شوند. این درد می‌تواند با کمی دویدن یا پنج دقیقه تمرین شدید بدتر شود یا روال ورزش را کاملاً مختل کند. اما بهترین راه برای درمان زانو درد چیست؟ با ما در این مقاله همراه باشید تا راهکارهای تسکین درد زانو را با یکدیگر مرور کنیم.

رزرو نوبت سریع

جهت دریافت مشاوره و رزرو نوبت در سریع‌ترین زمان ممکن همین حالا باما تماس بگیرید. 

علت زانو درد چیست؟

تصویری کامیک از انواع علت‌های زانو درد

درد زانو معمولاً زمانی رخ می‌دهد که چیزی باعث تحریک یا التهاب در مفصل آن شود. شایع‌ترین علل زانو درد عبارت‌اند از:

  • استفاده بیش از حد از مفاصل (فعالیت‌های شدید)
  • دردهای رشد (در کودکان و نوجوانان)
  • آرتروز (در افراد مسن)
  • آسیب یا پارگی مینیسک یا رباط
  • ضربه دیدن، پیچ خوردن یا زمین خوردن روی زانو

از میان این دلایل، تنها وقتی باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید که آسیب حاد یا شکستگی در این ناحیه رخ داده باشد. البته صدمات وارده به زانو همیشه آشکار نیستند. اگر درد مزمنی در این ناحیه حس کردید، قادر به تحمل وزن روی پاهای خود نیستید یا تورم قابل توجهی روی زانو و اطراف آن دارید، بهتر است از پزشک ارتوپد خود وقت بگیرید. اگر چنین علائمی وجود نداشته باشند و فقط یک درد ساده باشد، اغلب بی‌خطر است و می‌توانید از درمان زانو درد خانگی کمک بگیرید.

علت درد زانو چپ

علت این درد ممکن است متنوع باشد، اما یکی از علل شایع آن فعالیت‌های ورزشی یا برخی فعالیت‌های روزمره هستند. به عنوان مثال، استفاده بیش از حد از زانو چپ در ورزش‌هایی مانند دویدن یا پرش ممکن است باعث فشار زیاد بر آن شود و درد را افزایش دهد. عوامل دیگری مانند آسیب دیدن بافت‌های مفاصل، التهاب مفصل زانو، کمبود ویتامین D و کلسیم، وزن زیاد، یا تغییرات سنی نیز می‌توانند عوامل دیگری باشند که منجر به درد زانو چپ می‌شوند.

دانستن اینکه چگونه از شر زانو درد خلاص شوید یا اینکه علت درد آن در وهله اول چیست و آیا نیاز به مراجعه به دکتر دارید یا خیر، فقط با درمان زانو درد فوری انجام می‌شود. اگر در منزل اقداماتی را انجام دادید و همچنان درگیر درد بودید، گرفتن مشورت از پزشک ارتوپد ضرری ندارد. برای رزرو سریع نوبت می‌توانید از طریق فرم زیر اقدام نمایید.

چگونه متوجه شویم که برای درد زانو باید به دکتر مراجعه کنیم؟

یکی از راه‌هایی که می‌توانید متوجه شوید، چه موقع باید نزد پزشک ارتوپد بروید، مدیریت علائم آن است. جهت فهمیدن میزان جدی بودن درد، می‌توانید به صورت آزمایشی بین استراحت و ورزش یک تعادل ایجاد کنید.

طی 24 تا 48 ساعت اول پس از شروع مشکل زانو، کارهای زیر را انجام دهید:

  • در ساعات اولیه شروع زانو درد، فقط استراحت پاسخگو است. به زانو استراحت دهید، اما نه آن‌قدر زیاد که منجر به سفتی مفاصل شود.
  • در طول روز، هر 10 تا 20 ثانیه زانو را به آرامی حرکت دهید.

بعد از 48 ساعت، اقدامات زیر می‌توانند مفید واقع شوند:

  • سعی کنید بیشتر از پاهای خود استفاده نمایید، زیرا تحرک می‌تواند به کاهش دردهای طولانی‌مدت کمک کند.
  • هنگام بالا رفتن از پله‌ها، خیلی روی زانوها فشار نیاورید. در صورت موجود بودن، از نرده یا عصا بهره بگیرید.
  • هنگام پایین رفتن از پله یا سرپایینی، از زانوی آسیب‌دیده کم استفاده نمایید و وزن خود را از روی آن بردارید.
  • تا زمانی که درد شما کاهش یابد و دامنه حرکتی خوبی در زانوی خود داشته باشید، از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.

اگر پس از 48 ساعت، درد شما شروع به آرام شدن نکرد و بدتر شد، وقت مراجعه به پزشک ارتوپد است.

درمان زانو درد فوری

درمان زانو درد فوری

رایج‌ترین راهکار برای درمان سریع درد زانو، از این قرار است:

  1. به زانو استراحت دهید: بهتر است برای تسکین درد، کمی از آن کمتر کار بکشید. خیلی از اوقات، استراحت می‌تواند باعث شود که درد زانوی شما فروکش کند.
  2. از کمپرس یخ بهره ببرید: اگر یک کیسه یخ یا هرچه در فریزر دارید را در یک حائل مانند حوله پیچیده و روی محل درد قرار دهید، از تورم آن کاسته می‌شود و درد نیز آرام خواهد شد.
  3. مفصل زانو را فشرده‌سازی نمایید: باندهای کشی یا فشاری در داروخانه‌ها یا فروشگاه‌های محصولات طبی موجود هستند که هنگام خواب یا در طول روز می‌توانید آن را محکم دور زانو ببندید، اما نه آن‌قدر که راه گردش خون را ببندد.
  4. ارتفاع درمانی انجام دهید: هنگام نشستن، پاهای خود را دراز کرده و ترجیحاً یک بالش کوچک زیر آن‌ها بگذارید. اگر زانو التهاب دارد، پاها را کمی بالاتر از سطح بدن قرار دهید.

این روش‌ها می‌توانند درمان زانو درد فوری باشند، اما فقط در صورتی که دردتان جدی نیست و می‌دانید علت آن چیست.

درمان زانو درد خانگی

زانو درد اغلب در خانه قابل درمان است و پس از چند روز باید بهتر شود. درمان زانو درد تا حدی به علت مشکل بستگی دارد. با این حال، درمان‌های خانگی زیر می‌توانند به بسیاری از اشکال درد در ناحیه زانو کمک کنند:

بیشتر بخوانید: درمان زانو درد شدید در خانه 

فعالیت بدنی داشته باشید

ورزش می‌تواند پیشرفت بیماری‌هایی مانند آرتروز را به تاخیر بیندازد. همچنین فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی روزانه، یوگا، دوچرخه‌سواری و شنا نیز مفید هستند. فعالیت بدنی باعث افزایش سلامت بافت‌های غضروفی می‌شود و مفاصل را تقویت می‌کند. ورزش‌های آبی بهترین راهکار برای کاهش زانو درد هستند.

وضعیت بدن را تغییر دهید

برای درمان زانو درد در خانه، می‌بایست اقدامات زیر را انجام دهید تا از فشار روی زانوها کاسته شود:

  • از صندلی‌های پایه کوتاه و کاناپه‌های نرمی که وقت نشستن در آن‌ها فرو می‌روید اجتناب نمایید.
  • روی صندلی یک بالش بگذارید تا ارتفاع آن بالا برود.
  • بررسی کنید که وضعیت بدنتان هنگام نشستن چگونه است؛ قوز نکنید یا خیلی به جلو خم نشوید.
  • کفش‌های حمایتی و طبی بپوشید. کفش‌های پاشنه‌دار یا لژهای بلند منجر به ایجاد نیروی غیرطبیعی روی پاها می‌شوند و ساییدگی استخوان‌های زانو را به همراه دارند.

و تحرک داشته باشید و به مدت طولانی روی صندلی ننشینید، چرا که مفاصل ممکن است بدون حرکت کردن، سفت و دردناک شوند.

رژیم غذایی و حفظ وزن متعادل را جدی بگیرید

  • افرادی که مبتلا به چاقی هستند، بیشتر در معرض درد زانو قرار می‌گیرند. فشار وزن اضافی باعث می‌شود که مفاصل بیشتر کار کنند. همچنین، اضافه‌وزن منجر به التهاب در سراسر بدن می‌شود که زانوها هم از این مسئله بی‌تأثیر نخواهند بود. خوردن غذای سالم و پر از پروتئین به کاهش وزن کمک می‌کند. یک رژیم غذایی سالم به معنای یک رژیم متعادل است، یعنی شامل این‌ها باشد:
  • سبزی‌ها، میوه‌ها و حبوباتی که حاوی فیبر هستند.
  • خوردن مواد مغذی که پروتئین بالایی دارند، مانند لبنیات.
  • پرهیز از خوردن بیش از حد چربی‌ها و گوشت حیوانات.

در کل، هرچه مواد غذایی تازه‌تر باشند، برای کاهش وزن و سلامت کلی بدن شما بهتر است.

از داروهای مسکن استفاده کنید

بهترین قرص برای زانو درد، مسکن‌های ضدالتهاب هستند که خیلی از آن‌ها را می‌توان بدون نسخه از داروخانه تهیه نمود. قرص‌هایی مانند ایبوپروفن، استامینوفن یا ناپروکسن می‌توانند به کم شدن تورم و درد کمک کنند.

زانو را ماساژ دهید

ماساژ از جمله روش‌های درمان زانو درد خانگی محسوب می‌شود. به این ترتیب که:

  1. در حالت نشسته باشید، پاها را به سمت جلو دراز نموده و روی زمین صاف کنید. دست‌ها را مشت کنید، سپس با هردو دست، 10 مرتبه به قسمت‌های بالایی، پایینی و میانی زانو، به آرامی ضربه بزنید. این ماساژ را سه بار تکرار نمایید.
  2. با پاهای صاف روی زمین بنشینید. پاشنه دست‌ها را روی هر دو ران قرار داده و آن‌ها را تا روی زانو به طرف پایین بکشید. همین کار را برای دو طرف داخلی و بیرونی ران تا زانو انجام دهید. این حرکت را هم 5 مرتبه تکرار کنید.
  3. با پاهای صاف نشسته و چهار انگشت خود را پنج بار روی بافت زانو فشار دهید. همین کار را روی دور تا دور زانو انجام دهید.

ماساژ عضلات ران تاثیر مفیدی بر روی زانو دارد. این تمرین‌ها ممکن است درد شما را در خانه کم کنند و مزایای دیگری مانند کاهش اضطراب هم دارند.

روغن تراپی انجام دهید

روغن‌های گیاهی یا پمادهای مخصوص درد مفاصل هم برای درمان زانو درد در خانه مفید هستند. ماساژ پا با روغن زنجبیل، زردچوبه، پرتقال، دارچین، کنجد و پمادهایی مانند پیروکسیکام و سالیسیلات می‌تواند دردهای ساده در ناحیه زانو را درمان کند.

درمان زانو درد با نمک

استفاده از نمک برای درمان درد زانو یکی از روش‌های سنتی و مؤثری است که از قرن‌ها قبل آن را مورد استفاده قرار می‌داده‌اند. نمک دارای خواص ضد التهابی و ضدعفونی‌کننده است که می‌تواند به کاهش درد و التهاب زانو کمک کند. یکی از روش‌های معمول استفاده از نمک برای درمان زانو درد، استفاده از حمام نمکی است. برای این کار، کافی است یک ظرف را از آب گرم پر نموده و به آن نمک اضافه کنید. سپس زانوهای خود را در این حمام نمکی قرار دهید و حدود 15 تا 20 دقیقه صبر کنید. این روش می‌تواند به کاهش درد و التهاب زانو کمک نموده و راحتی و آسایش بیشتری برای شما ایجاد کند.

برای زانو درد چی خوبه بخوریم؟

برای زانو درد چی خوبه بخوریم؟

استخوان‌ها و مفاصل سالم، با غذا و مواد مغذی ساخته و تقویت می‌شوند. غذاهایی را انتخاب نمایید که باعث تراکم استخوان، تقویت بافت همبند و کاهش التهاب می‌شوند. در این بخش، به معرفی غذاهایی می‌پردازیم که استخوان‌ها را تقویت کرده و از بروز بیماری‌های ارتوپدی جلوگیری می‌کنند.

ماهی‌های چرب و روغن ماهی

ماهی‌های چرب مانند سالمون، قزل‌آلا و ساردین حاوی ویتامین D و اسیدهای چرب امگا 3 هستند. ویتامین D برای جذب کلسیم در روده بسیار مهم است و در حفظ تراکم استخوان حیاتی عمل می‌کند. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در روغن ماهی دارای خواص ضد التهابی هستند. اگر این ماهی‌ها را در دسترس ندارید، از مکمل‌های روغن ماهی یا امگا 3 مصرف کنید.

آجیل و مغزها

بادام، دانه چیا و تخم کتان منابع عالی کلسیم، منیزیم و فسفر هستند که همگی به سلامت استخوان کمک می‌کنند. مغزها چربی‌های سالمی هم دارند که نیازهای روزانه بدن را تأمین می‌کنند. کره‌های بادام زمینی، بادام درختی، کره نارگیل، گردو و سایر مغزها نیز برای بدن مفید هستند.

درمان زانو درد با عسل و سیاه‌دانه

عسل خواص بی‌نظیری دارد و می‌تواند به درد و کاهش آسیب در محل زانو کمک کند. از طرفی، سیاه‌دانه دارای خواص ضد التهابی است که وضعیت زانوی آسیب‌دیده را بهبود می‌دهد. این دو ماده مغذی را می‌توانید به صورت خوراکی یا ضماد استفاده نمایید. به این صورت که مقداری عسل و سیاه‌دانه را با هم مخلوط کرده و روی زانوی ملتهب بمالید. بهتر است پارچه‌ای روی ضماد بگذارید و چند ساعتی به آن زمان دهید تا اثر کند.

غلات کامل

پروتئین‌های موجود در غلات تصفیه شده مانند نان سفید، برنج سفید و ماکارونی ممکن است باعث ایجاد التهاب بیشتر در بدن شوند. با این حال، غلات کامل یا سبوس‌دار مانند نان سنگک، جو دوسر، بلغور گندم، کینوا، بلغور ذرت و برنج قهوه‌ای با فیبر بالای خود خواص ضد التهابی دارند و برای درمان زانو درد فواید بسیاری دارند.

درمان زانو درد در کلینیک دکتر میثم اسکویی

دکتر میثم باایمان اسکویی یکی از پزشکان فوق تخصص ارتوپدی و فوق تخصص و جراح زانو در تهران است که در کلینیک خود به درمان مشکلات زانو می‌پردازد. دکتر اسکویی با استفاده از ابزارها و تکنیک‌های پیشرفته ارتوپدی، تشخیص دقیقی برای مشکل زانو مراقبت مؤثری ارائه می‌دهد. در این کلینیک، ابتدا علت درد مشخص می‌شود. سپس درمان‌های پیشنهادی مانند فیزیوتراپی یا داروهای مختلفی برای بیمار تجویز می‌شوند. اگر این درمان‌ها تاثیری نداشته باشند، تزریق دارو و در صورت لزوم، جراحی به بیمار پیشنهاد خواهد شد. اگر با مشکلات مفصلی در ناحیه زانو مواجه هستید، برای درمان زانو درد می‌توانید همین حالا از کلینیک دکتر میثم اسکویی به صورت آنلاین نوبت بگیرید.

سؤالات متداول

  • کدام نوع درمان برای زانو درد بهتر است؟

پزشک ارتوپد در ابتدا معمولاً درمان‌های غیرتهاجمی مانند دارو، پماد و فیزیوتراپی را تجویز می‌کند. اگر این درمان‌های جوابگو نبودند، تزریقات و جراحی به بیمار توصیه خواهد شد تا زمانی که بهبودی کامل حاصل شود.

  • چگونه درد زانو را فوراً از بین ببریم؟

جهت درمان زانو درد فوری، می‌توانید از کمپرس یخ یا آب گرم بهره ببرید که علاوه بر کاهش التهاب، گردش خون در ناحیه را تسریع می‌کنند.

  • چگونه هنگام خواب، زانو درد را تسکین دهیم؟

سعی کنید به پشت خوابیده و زیر زانوها یک بالش کوچک قرار دهید. اگر به پهلو می‌خوابید، بین دو زانو یک بالشتک بگذارید تا درد در طول شب شدت نگیرد. ماساژ زانو و خوردن داروهای مسکن بدون نسخه هم مؤثر است.

  • چگونه متوجه شویم که زانو درد جدی است؟

اگر نمی‌توانید وزنتان را روی زانو تحمل کنید، درد شدیدی دارید و پس از 48 ساعت استراحت بهبود نیافته، بهتر است به پزشک ارتوپد مراجعه نمایید.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد آرا: 14

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *