درمان پارگی تاندون شانه

ارسال شده توسط: میثم باایمان اسکوئی دسته بندی : بیماری های شانه دیدگاه : 0 دیدگاه

3.3
(8)

 نوارهای بافتی که ماهیچه‌های شما را به استخوان‌ها متصل می‌کنند تاندون نام دارند. آن‌ها به حرکت نرم اعضای بدن شما کمک نموده و هنگام استفاده از ماهیچه‌ها، هرگونه ضربه‌‌ای را جذب می‌کنند. وقتی صحبت از پارگی یا کشیدگی تاندون شانه صحبت به میان می‌آید، درواقع تاندون‌های داخلی یا متصل به شانه‌ها آسیب دیده‌اند. این مشکل معمولاً به دلیل فعالیت‌های ورزشی یا حرکات تکراری در فعالیت‌های روزمره ایجاد می‌شود می‌تواند در سبک عادی زندگی فرد اختلال ایجاد کند. در این مقاله، به بررسی علل، علائم، تشخیص و درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی و یا درمان به روش آرتروسکوپی شانه  می‌پردازیم.

کشیدگی تاندون شانه چیست؟

کشیدگی تاندون یک مصدومیت شایع در تاندون‌های عضلات شانه است که در اثر فعالیت‌های روزمره یا ورزشی اتفاق می‌افتد. تاندون‌های عضلات این ناحیه برای حرکاتی مانند بالا بردن و چرخش شانه مورد استفاده قرار می‌گیرند. این مصدومیت می‌تواند بر اثر یک حادثه ناگهانی یا از طریق استفاده بیش از حد از عضلات شانه به وجود بیاید. آسیب تاندون شانه گاهی اوقات به دلیل ساییدگی و پارگی تاندون ناشی از انجام حرکات تکراری رخ می‌دهد. همچنین امکان دارد پس از یک اتفاق یا تصادف، شانه ضربه سختی خورده دچار در رفتگی شانه و یا تاندون دچار کشیدگی شود. کشیدگی تاندون شانه می‌تواند برای هرکسی اتفاق بیفتد، اما عمدتاً در بزرگسالان بالای 35 سال رخ می‌دهد.

علائم پارگی تاندون شانه

علائم پارگی تاندون شانه

اگر در لحظه آسیب‌دیدگی در مفصل صدای تق‌تق شنیدید، معمولاً نشان‌دهنده رگ‌به‌رگ شدن شانه است. شایع‌ترین علائم پارگی تاندون شانه عبارتند از:

  • ناتوانی در بالا بردن بازو
  • سفتی و انقباض ناحیه آسیب‌دیده
  • قرمزی، تورم و کبودی
  • درد زیاد در ناحیه تاندون شانه و پخش درد در دست‌ها
  • احساس نرمی در ناحیه‌ صدمه‌دیده از شانه
  • احساس ضعف در بازوها

و به‌طورکلی، درد شانه شما را در شب بیدار نگه می‌دارد یا زمانی که دست خود را بلند می‌کنید، بدتر می‌شود.

چه افرادی مستعد پارگی تاندون شانه هستند؟

چه افرادی مستعد پارگی تاندون شانه هستند؟

با بالارفتن سن، عضلات تحلیل می‌روند و تاندون‌ها نیز ضعیف می‌شوند، اما برخی از افراد نسبت به بقیه، مستعد خطر پارگی تاندون شانه هستند:
1) افرادی که سابقه پارگی تاندون شانه داشته‌اند.
2) کسانی که بسته به شغل یا فعالیت‌های خود، مکرراً دست‌ها را بالای سر حرکت می‌دهند، مانند کار ساختمانی یا معدن.
3) افرادی که سابقه ژنتیکی کشیدگی تاندون شانه دارند.
4) ورزشکارانی که دست خود را به اطراف پرتاب می‌کنند، چرخش شدید بازو انجام می‌دهند یا مستعد سقوط روی شانه هستند، مانند فوتبال، والیبال، ژیمناستیک، بسکتبال، وزنه‌برداری، کشتی، شنا و تنیس.

برای پیشگیری از کشیدگی تاندون شانه، از فعالیت‌هایی که ممکن است باعث افزایش فشار و استرس بر روی تاندون‌ها شود، پیشگیری نمایید. درصورتیکه فعالیت‌های ورزشی انجام می‌دهید، استفاده از تکنیک‌های صحیح و کمک‌گرفتن از تجهیزات حفاظتی نیز می‌تواند به پیشگیری از کشیدگی تاندون شانه کمک کند.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: آرتروسکوپی زانو چگونه انجام میشود؟

انواع درمان های پارگی تاندون شانه

اگر کشیدگی تاندون شانه شما خفیف باشد، اغلب با استراحت، سرمادرمانی، داروهای مسکن و ضدالتهاب غیراستروئیدی و در صورت لزوم، با فیزیوتراپی برطرف می‌شود. علاوه‌براین، اگر پس از آسیب، تاندون به طور ناقص بهبود پیدا کند، ممکن است جوش خوردن تاندون شانه به‌درستی رخ ندهد و منجر به درد و تورم بیشتر و عدم توانایی در حرکت دادن صحیح بازوها شود. برای همین است که توصیه می‌کنیم درمان پارگی تاندون شانه را جدی بگیرید.

درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی

درمان پارگی تاندون شانه بدون جراحی

در اغلب موارد، درمان پارگی تاندون شانه در خانه با این شش مورد انجام می‌شود:

1) استراحت: شانه خود را کاملاً بی‌حرکت نگه دارید و از بلند کردن اجسام سنگین و تکان‌دادن دست‌تان تا حد امکان خودداری نمایید.
2) کمپرس یخ: در چند روز اول پس از آسیب، هر 20 دقیقه روی شانه‌تان یخ بگذارید. پس از هفته اول، هر دو یا سه ساعت یک‌بار این کار را امتحان کنید تا التهاب آن به‌مرور از بین برود.
3) بستن با باند کشی: یک بانداژ کشی تهیه نمایید و شانه و اطراف آن را محکم ببندید. اگر دردتان بدتر شد، ناحیه شروع به بی‌حس شدن کرد، یا متوجه تورم زیر باند شدید، نشانه‌های این هستند که باند خیلی سفت شده و باید شل شود.
4) بالا بردن شانه: برای کاهش تورم، بازو و شانه را کمی بالاتر از سطح بدن قرار دهید، طوری که بالاتر از قلب شما باشد. وقت خواب نیز می‌توانید یک بالش زیر شانه و بازوی خود بگذارید.
5) مصرف مسکن: بهترین داروی ترمیم تاندون شانه، همان داروهای ضدالتهاب هستند، مانند ناپروکسن، دیکنوفناک و اقلام ایبوپروفن. همچنین متوکاربامول نیز برای کاهش انقباض و دردهای عضلانی مفید است، اما قبل از مصرف این داروها حتماً با پزشک خود مشورت نمایید.
6) روغن‌درمانی: روغن‌های گیاهی نیز جزء داروی ترمیم تاندون شانه محسوب می‌شوند. ماساژ روغن‌هایی مانند کرچک، رزماری، گل رز و بادام روی شانه می‌تواند به کاهش اسپاسم و التهاب آن کمک کند.
با وجود همه این پیشنهادها برای درمان پارگی تاندون شانه، توصیه ما این است که برای تشخیص دقیق‌تر و درمان مناسب‌تر، به پزشک ارتوپد مراجعه کنید، تصویربرداری‌هایی مانند ام آر آی و اشعه ایکس را انجام دهید و درمان را پیش ببرید تا جوش خوردن تاندون شانه شما به‌طور صحیح صورت گیرد.

دکتر میثم با ایمان اسکویی متخصص و جراح ارتوپد در تهران هستند که به شما برای درمان کشیدگی تاندون شانه به شیوه های نوین کمک می‌کند برای رزرو نوبت می‌توانید با شماره های 021-86081971 021-86081671 تماس بگیرید.

درمان پارگی تاندون شانه با جراحی

درمان پارگی تاندون شانه با جراحی

اگر دچار کشیدگی تاندون شانه شده‌اید و درمان‌های غیرجراحی باعث تسکین شما نمی‌شود، ممکن است پزشک ارتوپد به شما جراحی را تجویز نماید. همچنین ممکن است برای درمان صدمات شدیدی که منجر به پارگی تاندون شانه شده، جراحی لازم باشد. جراحی آرتروسکوپی شانه برای ترمیم پارگی تاندون انجام می‌شود، به این ترتیب که پزشک، از طریق جراحی، تاندون‌ها را دوباره به هم پیوند می‌دهد یا از پیوند بافتی از اهداکننده یا بدن خود برای ترمیم آن استفاده می‌کند.

مراقبت های بعد از عمل جراحی تاندون شانه

مراقبت‌های پس از جراحی درمان پارگی تاندون شانه بسیار مهم هستند، چرا که جوش خوردن تاندون شانه شما تنها به همین مراقبت‌ها در دوران نقاهت بستگی دارد. مدت زمان ترمیم تاندون شانه بر اساس نوع آسیب شانه و شدت آن متفاوت است. کشیدگی خفیف در حدود شش تا دوازده هفته طول می‌کشد تا بهبود یابد. اگر پارگی تاندون شانه دارید، زمان بهبودی بسته به شدت و برنامه درمانی شما متفاوت است. ممکن است تا شش ماه طول بکشد تا تاندون شانه پس از جراحی بهبود یابد.
درمان این عارضه ممکن است زمان‌بر و دشوار باشد اما با رعایت توصیه‌های پزشک و فیزیوتراپی منظم، بسیاری از افراد قادر به بهبودی کامل از این مشکل هستند. همچنین، انجام تمرینات و توانبخشی مخصوص هم می‌تواند به بهبودی و بازگشت به فعالیت‌های روزمره کمک کند.

مدت زمان ترمیم تاندون شانه چقدر است؟

مدت زمان ترمیم تاندون شانه به عوامل مختلفی بستگی دارد، ممکن است فرد دچار پارگی جزئی و یا کامل شده باشد در این صورت مدت زمانی که طول می‌کشد تا بهبودی کامل حاصل شود متفاوت است. پارگی‌های تاندون شانه می‌توانند جزئی یا کامل باشند. پارگی‌های جزئی معمولاً سریع‌تر از پارگی‌های کامل ترمیم می‌شوند.افراد سالم با سیستم ایمنی قوی معمولاً سریع‌تر از افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای بهبود می‌یابند.به طور کلی، حدود 6 تا 9 ماه طول می‌کشد تا تاندون شانه به طور کامل ترمیم شود. با این حال، این زمان می‌تواند در افراد مختلف متفاوت باشد.

سخن پایانی

ما در کلینیک دکتر اسکویی، انواع درمان‌های تخصصی را برای آسیب‌های تاندون شانه ارائه می‌دهیم. ما یکی از معدود مراکز پزشکی تخصصی ارتوپدی و فیزیوتراپی در تهران هستیم و تیمی متخصص داریم که مهارت بالایی در بهبود و درمان آسیب‌های مربوط به شانه دارند. دکتر میثم با ایمان اسکویی دارای تجربه و تخصص بالایی در این زمینه است و به‌عنوان یکی از بهترین جراحان ارتوپدی شناخته می‌شود. ایشان از آخرین تکنولوژی‌ها و روش‌های درمانی برای درمان پارگی تاندون شانه استفاده می‌کند و با بهره‌گیری از تجربه و دانش خود، به بیماران خود اطمینان می‌دهد که درمانی کارآمد و مؤثر را ارائه خواهد داد. به‌همین‌دلیل، کلینیک دکتر اسکویی به‌عنوان یکی از بهترین مراکز برای درمان پارگی تاندون شانه شناخته می‌شود و پیشنهاد می‌کنیم برای درمان مشکلات شانه خود، همین حالا از طریق فرم زیر، نوبت خود را سریع رزرو کنید.

    سؤالات متداول راجع به کشیدگی تاندون شانه

    بهترین روغن برای کشیدگی تاندون کدام است؟

    بهترین روغن برای کشیدگی تاندون، روغن کرچک است. این روغن حاوی مواد ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی است که می‌تواند در بهبود التهاب و درد مرتبط با کشیدگی تاندون شانه مؤثر باشد.

    آیا پارگی تاندون شانه ترمیم میشود؟

    بله، با رعایت توصیه‌های پزشک ارتوپد و انجام درمان‌ها و تمرینات فیزیوتراپی، می‌توان تاندون شانه را ترمیم کرد.

    عمل تاندون شانه چقدر طول میکشد؟

    مدت زمانی که برای انجام عمل تاندون شانه لازم است، بستگی به جدیت و نوع آسیب‌دیدگی دارد. معمولاً عمل تاندون شانه بین 1 تا دو ساعت طول می‌کشد.

     

    آدرس کلینیک:

    تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به توانیر، نبش بلوار بخشندگان، مجموعه مدیکو پلاس سنتر، طبقه 5، واحد 502

    شماره کلینیک:

    ساعت کاری کلینیک:

    شنبه تا پنجشنبه
    9:00 صبح الی 5:00 بعد از ظهر

    چقدر این پست مفید بود؟

    روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

    میانگین امتیاز 3.3 / 5. تعداد آرا: 8

    تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *