پارگی تاندون زانو

پارگی تاندون زانو
ارسال شده توسط: میثم باایمان اسکوئی دسته بندی : بیماری های زانو دیدگاه : 5 دیدگاه

4.3
(11)

پارگی تاندون زانو یک آسیب ناتوان‌کننده است که منجر به از بین رفتن عملکرد زانو می‌شود. آسیب واردشده می‌تواند جزئی باشد و تنها برخی از رشته‌های تاندون را پاره کند، همچنین می‌تواند باعث پارگی کامل تاندون از ناحیه کشکک زانو شود. در ادامه به بررسی بهترین روش درمان پارگی تاندون زانو خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.

پارگی تاندون زانو چیست و چگونه درمان می‌شود؟

تاندون‌ها رشته‌هایی قوی و انعطاف‌پذیر بوده که به عنوان یک رابط عمل می‌کنند و باعث اتصال ماهیچه‌ها به استخوان‌ها می‌شوند. در محل اتصال کشکک زانو و استخوان درشت‌نی، تاندون زانو وجود دارد. تاندون زانو کمک می‌کند تا هر فرد بتواند پای خود را صاف کند. در صورت آسیب جدی مانند افتادن جسم سنگین روی زانو، یا سقوط از ارتفاع، پارگی تاندون زانو رخ خواهد داد. خوشبختانه پارگی تاندون زانو زیاد شایع نیست و سالانه کمتر از 1 نفر در هر 100 هزار نفر را درگیر خود می‌کند. بسته به شرایط بیمار و تشخیص پزشک، انواع روش‌های درمان با جراحی پارگی تاندون زانو و بدون جراحی تجویز می‌شود که به تفضیل آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

پارگی تاندون زانو چیست

علت‌ های پارگی تاندون زانو

یکی از علت های پارگی تاندون زانو، آسیب‌های ورزشی است، این عارضه به دلایل دیگر هم ایجاد می‌شود. شایع‌ترین علت پارگی تاندون، برخورد ضربه‌های ناگهانی به زانو می‌باشد. به عنوان مثال، افتادن روی زانو از ارتفاع زیاد، باعث می‌شود تاندون‌ها در معرض فشار زیادی قرارگرفته و پاره شوند. تصادفات اتومبیل هم می‌توانند باعث ایجاد ضربه‌های ناگهانی و مستقیم روی زانو شوند. ورزشکاران برخی از رشته‌ها مانند فوتبال، بسکتبال و والیبال، به دلیل اینکه پرش‌های ناگهانی می‌زنند، در معرض پارگی تاندون زانو هستند. شیوع این بیماری در ورزشکاران والیبال به شدت زیاد است. طبق یک مطالعه، شیوع پارگی تاندون زانو در بین ورزشکاران حرفه‌ای والیبال تا 50 درصد افزایش می‌یابد.
علت‌ های پارگی تاندون زانو مانند پارگی رباط صلیبی زانو  فقط به دلیل آسیب‌های فیزیکی نیست، برخی از شرایط به طور مستقیم یا غیرمستقیم باعث آسیب به تاندون و ضعیف شدن آن می‌شوند. علل غیر فیزیکی عبارت‌اند از: دیابت، لوپوس، چاقی، استفاده بیش‌ازحد از استروئیدها، جراحی زانو، رماتیسم فصلی و عفونت شدید.

انواع پارگی تاندون زانو

انواع پارگی تاندون زانو

بسته به شدت و نوع آسیب انواع پارگی تاندون زانو به وجود می‌آید که شامل:
1) پارگی جزئی: در پارگی جزئی بعضی از رشته‌های تاندون زانو دچار آسیب شده و به طور کامل تاندون جدا نمی‌شود. پارگی جزئی، عموماً در تاندون پاتلا رخ می‌دهد. برای درمان این نوع پارگی از روش‌های غیرجراحی استفاده می‌شود.
2) پارگی کامل: در صورت وقوع این نوع از پارگی، تاندون به طور کلی از کشکک زانو جدا می‌شود. در این صورت بیمار هرگز نمی‌تواند زانوی خود را به صورت صاف نگه دارد و به طور کلی عملکرد زانو دچار اشکال خواهد شد. برای درمان این نوع از پارگی معمولاً روش جراحی توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: آرتروسکوپی زانو چگونه است؟

نشانه‌ های پارگی تاندون زانو

نشانه های پارگی تاندون زانو عبارت‌اند از:

  •  احساس صدای کوبیدن و تق‌تق زانو در زمان استراحت
  •  درد مستقیم کاسه زانو
  •  تورم و کبودی در ناحیه زانو
  •  شکاف یا زخم در جلوی زانو
  •  مشکل در راه رفتن یا انجام ورزش
  •  مشکل در تحمل وزن
  •  ناتوانی در خم و راست کردن کامل پا
  •  کاهش دامنه حرکتی فرد

در صورت وجود هر یک از علائم بهتر است که هر چه سریع‌تر با پزشک متخصص مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: پلاسما درمانی برای زانو

روش‌ های درمان تاندون زانو

روش‌ های درمان پارگی تاندون زانو

روش های درمان تاندون زانو به دو دسته جراحی و بدون جراحی تقسیم می‌شود. درمان کامل پارگی تاندون زانو عموماً توسط جراحی انجام می‌شود. درمان غیرجراحی برای پارگی جزئی تاندون زانو توصیه می‌شود.

درمان بدون جراحی پارگی تاندون زانو

اگر پارگی جزئی باشد، درمان بدون جراحی پارگی تاندون زانو انجام خواهد شد. جراح ارتوپد شما بسته به تشخیص ممکن است روش‌های مختلفی را توصیه کند که شامل:
1) استراحت مطلق: برای اینکه بیمار بتواند زانوی خود را صاف نگه دارد بهتر است که به مدت 3 تا 6 هفته پاهای خود را بدون حرکت نگه دارد. حرکت نکردن پا به کمک بریس زانو انجام می‌شود. در این مدت احتمالاً برای جلوگیری از تحمل وزن، استفاده از واکر یا عصا توصیه می‌شود.
2) مدیریت درد: قرار دادن کیسه یخ روی زانو به مدت 15 تا 20 دقیقه به کاهش درد و افزایش دامنه حرکتی بیمار کمک می‌کند. یکی دیگر از راه‌های مدیریت درد، تجویز داروهای ضدالتهابی توسط پزشک است.
3) فیزیوتراپی: هنگامی که درد و تورم اولیه برطرف شد، پزشک متخصص فیزیوتراپی را تجویز می‌کند. در ابتدا تمامی حرکات با کمک بریس صورت می‌گیرد و کم‌کم تمرینات بدون کمک بریس انجام خواهد شد. تمرینات تقویتی می‌تواند همراه با روش‌های دیگر مانند اولتراسوندتراپی، تحریک الکتریکی و …. ادغام شود.

جهت تعیین نوبت و درمان پارگی تاندون زانو در کلینیک تخصصی دکتر میثم اسکویی با بیش از 10 سال سابقه، همین الان با شماره‌های 02186081971 | 02186081671   تماس بگیرید و یا با پرکردن فرم زیر با ما در ارتباط باشید.

    درمان با جراحی پارگی تاندون زانو

    بسیاری از پارگی‌های جزئی تاندون زانو، به‌خودی‌خود بهبود نمی‌یابند. درمان با جراحی پارگی تاندون زانو برای پارگی کامل توصیه می‌شود. برای جراحی، انتهای پاره شده به هم دوخته می‌شود تا کشش مناسب حفظ شود. کشش نباید خیلی شل یا خیلی سفت باشد تا عملکرد مختل شود. جراحی اغلب به صورت سرپایی انجام شده و بی‌حسی موضعی در ستون فقرات تزریق می‌شود. برای ورزشکاران عموماً جراحی تجویز می‌شود تا به سرعت بتوانند عملکرد خود را از سر بگیرند. توجه داشته باشید که جراحی پارگی تاندون زانو، اگرچه اورژانسی نیست، اما باید بلافاصله بعد از وقوع حادثه انجام شود. اگر تاندون زانو در عرض 5 هفته بعد از آسیب درمان نشود، ترمیم زانو دشوار بوده و می‌تواند نتایج نامطلوبی را به همراه داشته باشد.دکتر میثم باایمان اسکویی فوق تخصص و جراح زانو در تهران می باشد که میتوانید برای گرفتن نوبت و مشاوره اقدام کنید.

    مدت زمان ترمیم تاندون زانو چقدر است؟

    مدت زمان ترمیم تاندون زانو به عوامل مختلفی بستگی دارد،که در ادامه آنها را بررسی می‌کنیم.

    1) نوع پارگی تاندون: پارگی‌های تاندون زانو می‌توانند جزئی یا کامل باشند. پارگی‌های جزئی معمولاً سریع‌تر از پارگی‌های کامل ترمیم می‌شوند.

    2) میزان آسیب تاندون: اگر تاندون به طور کامل پاره شده باشد، ممکن است زمان بیشتری برای ترمیم نیاز باشد.

    3) سن بیمار: افراد جوان‌تر معمولاً سریع‌تر از افراد مسن‌تر بهبود می‌یابند.

    4) سلامت عمومی بیمار: افراد سالم با سیستم ایمنی قوی معمولاً سریع‌تر از افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای بهبود می‌یابند.

    5) نوع درمان: روش‌های مختلف درمان، مانند جراحی یا فیزیوتراپی، می‌توانند بر زمان ترمیم تاندون تأثیر بگذارند

    به طور کلی، حدود 6 تا 9 ماه طول می‌کشد تا تاندون زانو به طور کامل ترمیم شود. با این حال، این زمان می‌تواند در افراد مختلف متفاوت باشد.هم‌چنین تعهد بیمار به انجام تمامی حرکات توانبخشی و فیزیوتراپی می‌تواند روند بهبودی را سرعت ببخشد.

    عوارض جراحی پارگی تاندون زانو

    عوارض جراحی پارگی تاندون زانو

    یکی از شایع‌ترین عوارض جراحی پارگی تاندون زانو، از دست دادن حرکت زانو و احساس ضعف پس از عمل است. تعیین اینکه عوارض جراحی شدید باشد به آسیب اولیه بستگی دارد. با فیزیوتراپی منظم بعد از عمل عوارض جراحی پارگی تاندون زانو به حداقل می‌رسد. برخی از عوارض جراحی پارگی تاندون زانو عبارت‌اند از:
    1.عفونت: بعد از جراحی، ممکن است در محل عمل، عفونت ایجاد شود. اگر علائمی مانند تورم، درد، قرمزی یا ترشح غیرعادی در محل زخم دیده شد، بهتر است هر چه سریع‌تر با پزشک متخصص مشورت کنید.
    2.خونریزی: معمولاً در طول و بعد از جراحی، خونریزی رخ می‌دهد. این خونریزی شدید نبوده و خودبه‌خود برطرف می‌شود.
    3.ایجاد لخته خون: در برخی از افراد لخته خون ایجاد می‌شود، پزشک متخصص با تجویز آسپرین از ایجاد لخته جلوگیری می‌کند.
    4.کاهش دامنه حرکتی: بعد از عمل جراحی پارگی تاندون زانو، ممکن است دامنه حرکتی بیمار کم شده و نسبت به قبل بدتر شود. حرکات فیزیوتراپی کمک می‌کند تا این عارضه رخ ندهد.
    5.ایجاد پارگی مجدد: در برخی موارد نادر، به دلیل عدم رعایت مراقبت‌های بعد از عمل، ممکن است پارگی مجدد تاندون رخ داده و تاندون اصلاح‌شده، از کشکک جدا شود.
    در صورت انجام مراقبت‌های بعد از عمل، انتخاب بهترین پزشک متخصص و انجام تمرینات فیزیوتراپی، عوارض جراحی پارگی تاندون زانو به حداقل می‌رسد.

    پیشنهاد برای مطالعه بیشتر: جراحی تعویض مفصل زانو

    سوالات متداول راجع به پارگی تاندون زانو

    برای ترمیم تاندون زانو چه بخوریم؟

    مصرف پروتئین برای ساخت و ترمیم بافت های تاندون ضروری است. غذاهایی از جمله گوشت، مرغ،ماهی و  تخم مرغ و لبنیات سرشار از پروتئین هستند که میتوانید در کنار استفاده از ویتامین های گروه C و D استفاده کنید.علاوه بر رعایت و خوردن تغذیه سالم باید از وزن خود نیز مراقبت کنید.

    چگونه می‌توان از پارگی تاندون زانو جلوگیری کرد؟

    برای جلوگیری از پارگی تاندون زانو، باید از گرم کردن قبل از ورزش و خنک کردن بعد از ورزش اطمینان حاصل کنید. هم‌چنین در صورت ضعف عضلات چهارسر ران، از تمرینات تقویتی به منظور تقویت این عضلات استفاده کنید.

    منابع:https://www.sportsmedicineoregon.com/blog/what-is-a-patellar-tendon-tear-symptoms-treatment-and-recovery

    آدرس کلینیک:

    تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به توانیر، نبش بلوار بخشندگان، مجموعه مدیکو پلاس سنتر، طبقه 5، واحد 502

    شماره کلینیک:

    ساعت کاری کلینیک:

    شنبه تا پنجشنبه
    9:00 صبح الی 5:00 بعد از ظهر

    چقدر این پست مفید بود؟

    روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

    میانگین امتیاز 4.3 / 5. تعداد آرا: 11

    تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

    دیدگاه (5)

    • شریفی پاسخ

      برادر من پارسال موقع فوتبال بازی کردن دچار پارگی تاندون زانو شد ولی با استراحت و فیزیوتراپی خوب شده بود الان مدتیه دوباره روی زانوش درد داره.ممکنه که دوباره تاندون زانوش پاره شده باشه؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.

      دسامبر 4, 2023 در 12:23 ب.ظ
      • OptiAdmin پاسخ

        سلام وقت بخیر پارگی تاندون زانو یک مشکل جدی است و بهتر است قبل از هر اقدامی و تشدید درد حتما به یک متخصص مراجعه و عکس برداری کنید جهت دریافت نوبت تماس بگیرید.

        دسامبر 7, 2023 در 1:56 ب.ظ
    • مجتبی پاسخ

      سلام مدت زمان ترمیم تاندون زانو بعد از جراحی حدودی چقدره؟میشه ورزشو دوباره شروع کرد ؟

      دسامبر 4, 2023 در 1:10 ب.ظ
      • OptiAdmin پاسخ

        سلام وقت بخیر روند بهبود بعد از جراحی تاندون زانو بین 2 ماه تا 6 ماه متفاوت است که بستگی به وضعیت میزان پارگی تاندون و دوران نقاهت فرد دارد. بله در صورت بهبودی کامل میتوان ورزش های سبک را ادامه داد که باید زیر نظر پزشک و با مشاوره ایشان دوباره شروع شود.

        دسامبر 7, 2023 در 2:01 ب.ظ
    • mmd پاسخ

      سلام من استخوان زانوم موقع فوتبال درد میکرد توجهی نکردم بعد که فوتبال بازی کردم دردش اومد و ماندگار شد رفتم عکس برداری کردم بین مفصل زانوهام فاصله افتاده و گفتش باید بداند ببندی تا خوب شه
      آیا خطری هست..

      آوریل 21, 2024 در 11:49 ب.ظ

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *