درمان آرتروز لگن

آرتروز لگن
ارسال شده توسط: میثم باایمان اسکوئی دسته بندی : بیماری‌های لگن دیدگاه : 0 دیدگاه

5
(4)

آرتروز لگن یکی از شایع‌ترین بیماری‌های حرکتی در لگن است؛ یک اختلال پیش‌رونده در افراد که با گذشت زمان بدتر می‌شود. اصطلاح آرتریت یا آرتروز به معنای التهاب مفصل است. انواع مختلفی از این بیماری وجود دارند که روی ناحیه لگن تأثیر می‌گذارند. علایم آرتروز لگن شامل درد، سفتی و محدودیت حرکت در مفصل لگن است. یک برنامه درمانی مناسب می‌تواند به افراد مبتلا به آرتروز لگن کمک کند تا علائم و نشانه‌های بیماری را کنترل کنند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند. بسته به اینکه پزشک کدام نوع از این بیماری را در شما تشخیص داده، گزینه‌های درمانی بدون جراحی و در موارد حاد با جراحی نیز به شما پیشنهاد می‌شود. در این مقاله، به بررسی علل، تشخیص و علائم می‌پردازیم و روش‌های درمان آرتروز لگن را نیز برای شما خواهیم آورد.

علت آرتروز لگن

علت آرتروز لگن

آرتروز لگن یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مفاصل است که معمولاً به دلیل فرسایش استخوانی ناشی از سن یا فعالیت‌های ورزشی شدید رخ می‌دهد. افراد مبتلا به چاقی، افرادی که فعالیت‌های فیزیکی سنگین انجام می‌دهند و کسانی که به‌دلیل شغل یا ورزش مکرر به لگن صدمه می‌زنند نیز احتمال ابتلا به آرتروز لگن را دارند. همچنین، برخی عوامل ژنتیکی نیز می‌توانند در بروز این اختلال نقش داشته باشند. علت اصلی آرتروز لگن اصطلاحاً “سیتوکین‌ها” یا پروتئین‌های التهابی هستند. این پروتئین‌ها به دلیل فشارها و استرس‌های متعدد بر روی مفاصل، باعث تخریب غضروف می‌شوند.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان شکستگی لگن

تشخیص آرتروز مفصل لگن

اگر احساس ناراحتی در ناحیه عضلات لگن و ران خود دارید، اولین و مهم‌ترین قدم مراجعه به پزشک جهت تشخیص آرتروز مفصل لگن است. ارزیابی پزشک بر اساس موارد زیر خواهد بود:
1)بررسی سوابق پزشکی:سابقه پزشکی شما توسط پزشک معالج شامل (تاریخچه بیماری‌ها و زمینه‌های ارثی)
2)معاینات بالینی:انجام معاینه فیزیکی و بالینی توسط متخصص ارتوپدی شامل(سفتی، تورم مفصل، درد و دامنه حرکتی پا، کمر و لگن)
3)عکسبرداری:تجویز عکسبرداری با اشعه ایکس برای تشخیص هرگونه ناهنجاری در مفصل (آزمایش‌هایی مانند سی تی اسکن و MRI)
4)آزمایش: آزمایش خون جهت تعیین آنتی‌بادی‌هایی که ممکن است با هریک از انواع آرتروز مرتبط باشند.
پس از انجام این معاینات، پزشک ارتوپد شما جوانب مختلف بیماری را بررسی نموده و مطابق با آن‌ها اقدام به تجویز روش‌های درمانی می‌کند.

برای مطالعات بیشتر بخوانید: درمان سیاه شدن استخوان لگن

علائم آرتروز لگن

علائم آرتروز لگن چیست؟

آرتروز لگن موجب مشکلات حرکتی و انعطاف‌پذیری عضلات بدن در مفاصل پایین‌تنه می‌شود. افراد مبتلا به آرتروز لگن ممکن است برای انجام کوچک‌ترین امور روزانه خود با محدودیت در حرکت و افت کیفیت زندگی مواجه شوند. عموماً علائم آرتروز لگن عبارتند از:

  • درد در مفاصل لگن، ران، کمر و پا پخش می‌شود.
  • دردی که معمولاً صبح بیشتر و با شروع فعالیت روزانه از شدت آن کاسته می‌شود.
  • در راه‌رفتن مشکل پیش می‌آید یا فرد مجبور است با لنگیدن راه برود.
  • دردی که نشستن طولانی یا یک فعالیت مکرر آن را بدتر می‌کند.
  • فرد احساس سفتی و انقباض در لگن و می‌کند و نمی‌تواند پایین‌تنه را حرکت دهد.
  • احساس خستگی و ضعف یا تشنگی در فرد ایجاد می‌شود.

برای تشخیص علائم آرتروز لگن، مشاوره با یک پزشک متخصص ارتوپدی و فیزیوتراپیست ضروری است. توصیه می‌کنیم اگر این نشانه‌ها را دارید، حتماً از کلینیک دکتر میثم اسکویی فوق تخصص و جراح لگن در تهران وقت معاینه بگیرید.برای رزرو نوبت با شماره های  02186081971 | 02186081671 تماس بگیرید و یا از طریق فرم زیر با ما در ارتباط باشید.

    درمان آرتروز لگن

    در ابتدا تغییرات در سبک زندگی شامل استراحت، فیزیوتراپی، ورزش منظم، کاهش وزن، تغییر در سبک زندگی و استفاده از وسایل کمکی برای کاهش فشار بر مفاصل لازم است. همچنین مصرف مکمل‌های غذایی و گیاهی می‌تواند به کنترل درد و التهاب کمک کند. در موارد شدیدتر، معاینه و مشاوره پزشکی برای جراحی تعویض مفصل لگن نیز لازم است. به‌علاوه، درمان‌های جدیدی مانند تزریق مواد هیالورونیک اسید به مفصل به‌منظور تسکین درد و بهبود حرکت نیز در دسترس است. به‌طور‌کلی، درمان آرتروز لگن نیازمند یک رویکرد گام به گام و ترکیبی از روش‌های مختلف است.

    درمان آرتروز لگن بدون جراحی

    درمان آرتروز لگن بدون جراحی

    برای پرهیز از جراحی‌های پیچیده و عوارض جانبی آن‌ها، بهترین درمان آرتروز لگن بدون جراحی می‌تواند یک یا همه موارد زیر باشد:
    1)مصرف داروهای ضد التهابی (غیر استروئیدی) مانند ژلوفن یا ناپروکسن
    2)تزریق کورتیکواستروئید جهت جلوگیری از التهاب در مفاصل
    3)انجام فیزیوتراپی برای بهبود انعطا‌ف‌پذیری و افزایش قدرت عضلات
    4)انجام ورزش‌های سبکی مانند شنا یا راه‌رفتن در آب
    5)استفاده از وسایل کمکی مانند عصا یا واکر برای کاهش فشار روی مفاصل و امنیت در حرکت
    در کنار این درمان‌ها، پزشک به شما توصیه خواهد کرد که سبک زندگی خود را تغییر دهید. برخی از پیشنهادات ما به شرح زیر هستند:

    • تغییر در رژیم غذایی؛ افزایش مصرف فیبر و پروتئین و کاهش مصرف غذاهای آماده و فست‌فودها
    • کاهش وزن و حفظ وزن سالم نسبت به توده بدنی
    • انجام ورزش منظم و ماساژ برای تقویت عضلات تحلیل‌رفته
    • به حداقل رساندن استرس و اضطراب

    برای درمان آرتروز لگن بدون جراحی، قبل از هر چیزی بهتر است صبور باشید و به دستورات پزشک عمل کنید تا بتوانید در مدیریت دردتان بهتر عمل نمایید و کیفیت زندگیتان را افزایش دهید.

    پیشنهاد سردبیر: درمان دررفتگی مادرزادی لگن

    جراحی آرتروز لگن

    در بسیاری از موارد، افراد با وجود داشتن دردهای مزمن در نواحی کمر و باسن، باز هم به پزشک مراجعه نمی‌کنند. آرتروز لگن اختلالی است که اگر در مراحل اولیه به آن رسیدگی نشود، دراین‌صورت جراحی اجباری خواهد بود. در جراحی آرتروز لگن، سطوح مفصل به گونه‌ای برش داده می‌شوند که تغییر موقعیت دهند. در این حالت، قسمت سالم مفصل لگن می‌تواند بیشتر وزن بدن را تحمل کند.
    در موارد حادتر، اگر مفاصل بیش از حد آسیب دیده باشند، پزشک جراح ناگزیر به تعویض کامل غضروف‌ها و کاسه لگن خواهد بود که مفاصل مصنوعی جایگزین آن‌ها خواهند شد. پس از جراحی آرتروز لگن، دوره نقاهت بین 4 ماه تا یک سال خواهد بود که این زمان کاملاً بستگی به سن و شرایط بدنی فرد دارد. نکته مثبت جراحی این است که درد و محدودیت‌های حرکتی از بین خواهند رفت و فرد می‌تواند پس از مدتی به زندگی عادی بازگردد.

    ورزش مناسب برای آرتروز لگن

    ورزش‌هایی مانند شنا، دوچرخه سواری سبک، پیاده‌روی و یوگا می‌توانند به تقویت عضلات پا و کمر کمک کنند و فشار وزن بدن را از مفاصل کم بکاهند. همچنین تمرین‌های کششی و قدرتی زیر نظر فیزیوتراپیست، انعطاف‌پذیری عضلات را بیشتر کرده و آن‌ها را قوی می‌کند. به‌خاطر داشته باشید که ورزش‌های شدیدی مانند کار با وزنه‌های سنگین، پرش، دویدن سرعتی یا کوهنوردی‌ را باید از فهرست ورزش‌های مناسب برای آرتروز لگن خارج کنید، چراکه فشار اضافی روی مفاصل لگن و ران وارد می‌کنند و وضعیت فیزیکی شما بدتر می‌شود. در‌نهایت، مشورت با فیزیوتراپیست یا یک مربی ورزشی متخصص را در دستور کار خود قرار دهید.

    سخن پایانی

    آرتروز مفصل لگن یک بیماری مزمن است که نیاز به مراقبت‌های فراوان دارد و داشتن اطلاعات صحیح و دقیق در مورد آن می‌تواند به مدیریت درد و بهبود وضعیت بیمار کمک کند. کلینیک دکتر میثم باایمان اسکویی از بهترین کلینیک‌های ارتوپدی و فیزیوتراپی تهران است که خدمات به‌صورت تخصصی روی درمان لگن و زانو فعالیت می‌کند. انواع درمان‌های روز دنیا در این کلینیک انجام می‌شوند و با وجود تجهیزات پیشرفته و فضای مناسبی که در اختیار مراجعه‌کنندگان قرار گرفته، بهبودی سریع‌تری را برای آنان فراهم می‌کند. به‌همین‌دلیل، استفاده از خدمات کلینیک دکتر اسکویی برای آرتروز لگن و فیزیوتراپی، یک گزینه عالی برای بیمارانی است که به دنبال بهبود وضعیت مفاصل خود هستند. برای اطلاع از هزینه‌ها و رزرو نوبت درمان آرتروز لگن در کلینیک دکتر اسکویی می‌توانید ازطریق فرم رزرو نوبت سریع اقدام نمایید یا درصورتی‌که مورد اضطراری دارید، با شماره 09938515036 تماس حاصل فرمایید.

    سؤالات متداول راجع به آرتروز لگن

    آیا آرتروز لگن قابل درمان است؟

    آرتروز لگن درمان دائمی ندارد، اما با روش‌های درمانی مختلف می‌توانید از عود کردن بیماری جلوگیری نمایید. اگر روش‌های درمان بدون جراحی جواب نداد، جراحی آرتروز لگن انجام خواهد شد.

    عوارض آرتروز لگن چیست؟

    در صورت عدم درمان آرتروز لگن، این بیماری می‌تواند منجر به محدودیت دامنه حرکتی و افزایش دردهای مزمن شود. اغلب ممکن است بیمار نتواند راه برود یا فعالیت‌های معمولی روزانه را انجام دهد.

    بهترین دارو برای آرتروز لگن کدام است؟

    در موارد جزئی، داروهای ضدالتهابی مانند ژلوفن یا ناپروکسن جواب می‌دهند، اما برای جلوگیری از التهاب بیشتر مفاصل از کورتیکواستروئیدها نیز استفاده می‌شود.

    برای درمان آرتروز لگن چه باید کرد؟

    درمان آرتروز لگن با تغییرات در سبک زندگی، فیزیوتراپی، داروها و در موارد حاد با جراحی ممکن است.

    منبع: https://www.hss.edu/condition-list_hip-arthritis.asp

    https://www.healthline.com/health/osteoarthritis/hip-treatments

    آدرس کلینیک:

    تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به توانیر، نبش بلوار بخشندگان، مجموعه مدیکو پلاس سنتر، طبقه 5، واحد 502

    شماره کلینیک:

    ساعت کاری کلینیک:

    شنبه تا پنجشنبه
    9:00 صبح الی 5:00 بعد از ظهر

    چقدر این پست مفید بود؟

    روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

    میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 4

    تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *