شکستگی استابولوم

شکستگی استابولوم
ارسال شده توسط: میثم باایمان اسکوئی دسته بندی : بیماری‌های لگن, شکستگی لگن دیدگاه : 28 دیدگاه

4.9
(10)

شکستگی در لگن یا استابولوم مفصل ران، یکی از جدی‌ترین آسیب‌هایی است که توسط جراحان ارتوپد درمان می‌شود. شکستگی استابولوم اغلب در نتیجه یک حادثه مانند تصادف و سقوط رخ می‌دهد. این نوع شکستگی نیاز به درمان سریع و دقیق دارد. افراد در سنین مختلف ممکن است دچار شکستگی استابولوم شوند، با این حال در افراد مسن، به دلیل وجود پوکی استخوان، بیشتر مستعد این نوع شکستگی هستند. در ادامه به بررسی اجمالی شکستگی استابولوم و پاسخ به سوال استابولوم کجاست؟ استابولوم چیست؟ طول درمان شکستگی استابولوم چقدر است؟ مراقبت بعد از عمل استابولوم کدام است؟ می‌پردازیم. همراه ما باشید.

شکستگی استابولوم چیست؟

استابولوم، حفره بزرگ فنجانی بوده که در قسمت تحتانی لگن قرار گرفته و توسط استخوان‌های ایلیوم، ایسکیوم و شرمگاهی تشکیل شده است. استابولوم به سر استخوان ران وصل شده و مفصل ران را تشکیل می‌دهد. شکستگی استابولوم می‌تواند باعث از دست دادن حرکت و عملکرد فرد بیمار شود. البته باید توجه داشت که شکستگی استابولوم بسیار کم‌تر از شکستگی لگن رخ می‌دهد. طبق گزارش‌ها از هر 100000 نفر، 3 نفر در سال دچار این بیماری می‌شوند.

علت شکستگی استابولوم لگن

علت شکستگی لگن استابولوم

استخوان‌های لگن، از جمله استابولوم، بسیار قوی و محکم هستند. برای شکستن آن‌ها نیاز به نیروی زیادی است. علت شکستگی استابولوم لگن بیشتر به دلیل آسیب‌های شدید خارجی رخ می‌دهد. این صدمات شامل تصادفات اتومبیل، سقوط از ارتفاع و تصادفات موتور سیکلت است؛ البته علت شکستگی استابولوم لگن ممکن است به دلیل ضعیف شدن استخوان‌ها هم رخ دهد. برخی از افراد مسن مبتلا به پوکی استخوان، پس از زمین خوردن ساده، به دلیل ساختار ضعیف استخوان، دچار شکستگی استابولوم می‌شوند.

برای مطالعه بیشتر: عوارض تعویض مفصل لگن

علائم شکستگی استابولوم

شکستگی استابولوم باعث ایجاد درد غیرقابل تحمل در ناحیه لگن می‌شود. درد گاهی با حرکت بدتر هم خواهد شد. اگر شکستگی موجب آسیب به اعصاب شود، بیمار احساس بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن  در پا را حس خواهد کرد. به صورت کلی چون شکستگی استابولوم اغلب به دلیل عوامل خارجی رخ می‌دهد، تشخیص آن در بیمارستان و با سی‌تی‌اسکن انجام خواهد شد.

عوارض شکستگی استابولوم

شکستگی استابولوم می‌تواند عوارض زیادی را برای بیمار ایجاد کند. از جمله:

  • آرتریت: پوششی از جنس غضروف، استخوان استابولوم را می‌پوشاند. اگر استخوان استابولوم پاره و زخمی شود، غضروف اطراف آن هم ممکن است آسیب ببیند. در صورت آسیب غضروف، منجر به ساییدگی و پارگی مفصل یا همان آرتریت خواهد شد.
  • نکروز آواسکولار یا استئونکروز: شکستگی می‌تواند جریان خون را به استخوان استابولوم مختل کند. بدون خون‌رسانی صحیح به سلول‌های استخوانی، اسئونکروز رخ داده که می‌تواند باعث فروپاشی استخوان شود.
  • عفونت: ممکن است در اطراف محل برش، زخم‌های عمیقی ایجاد شود. این زخم‌ها باعث عفونت شده و معمولاً در هنگام جراحی استریل خواهند شد.
  • لخته شدن خون: از آنجایی که بیمار بلافاصله بعد از جراحی، نمی‌تواند راه برود، طبیعی است که مقداری خون در پاها جمع شود، این جمع شدن خون، احتمال لخته شدن را افزایش می‌دهد.
  • آسیب عصب سیاتیک: عصب سیاتیک از پشت کاسه لگن عبور می‌کند. شکستگی استابولوم می‌تواند باعث آسیب به عصب سیاتیک شود. در این صورت بیمار نمی‌تواند مچ پا یا انگشتان پا را هنگام راه رفتن از روی زمین بلند کند.

بیشتر بخوانید: علت شکستگی لگن در سالمندان

لطفاً توجه داشته باشید که بر حسب سن،  شدت درد و وضعیت بیمار، عوارض شکستگی استابولوم می‌تواند متفاوت باشد. بنابراین در صورت شکستگی استابولوم بهتر است فوراً با پزشک متخصص مشورت نمایید.

درمان شکستگی استابولوم

درمان شکستگی استابولوم

درمان شکستگی استابولوم مانند درمان شکستگی لگن به الگوی شکستگی و شدت آسیب فرد بیمار بستگی دارد. اگر شکستگی ثابت باشد و استخوان‌ها سر جای خود قرار گرفته باشند، ممکن است اصلاً جراحی شکستگی استابولوم آنجا شود. به صورت کلی درمان شکستگی استابولوم شامل موارد زیر است:

  • ارزیابی و تشخیص: اولیه مرحله در درمان شکستگی استابولوم، تشخیص دقیق بیماری، توسط پزشک متخصص است. پزشک با استفاده از پرونده پزشکی و تجویز آزمایش‌های مختلف مانند رادیوگرافی، شکستگی استابولوم را تشخیص می‌دهد.
  • تثبیت و جا انداختن: در برخی موارد، بنا به تشخیص پزشک، جا انداختن استخوان به کمک تثبیت داخلی (ORIF) انجام خواهد شد. این اقدام ممکن است باعث بهتر شدن وضعیت بیمار شود.
  • جراحی: در شکستگی استابولوم شدید، عموماً پزشک متخصص جراحی استابولوم را تجویز می‌کند. جراحی برای ترمیم و استحکام‌بخشی به استخوان‌های شکسته انجام خواهد شد.
  • فیزیوتراپی و توان‌بخشی: بعد از جراحی، فیزیوتراپی در برنامه درمانی بیمار توصیه می‌شود. فیزیوتراپی شامل تمرینات انعطاف‌پذیری بوده که به بهبودی سریع بیمار کمک می‌کند.
  • مراقبت‌های بعد از عمل: بعد از جراحی، عموماً مراقبت‌های درمانی مانند استفاده از عصا و واکر به مدت 12 هفته، داروهای ضددرد و ضد انعقاد تجویز خواهد شد. پیروی از دستورات پزشک جهت طی شدن دوره نقاهت لازم و ضروری است.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان آرتروز لگنجراحی شکستگی استابولوم

درمان شکستگی استابولوم توسط دکتر میثم باایمان اسکوئی

یکی از مهم‌ترین موارد در موفقیت‌آمیز بودن عمل جراحی شکستگی استابولوم، انتخاب بهترین فوق تخصص و جراح لگن در تهران است. دکتر میثم باایمان اسکویی با بیش از 10 سال تجربه و صدها جراحی موفق سالانه یکی از بهترین متخصصین جراحی ارتوپدی در ایران هستند. جهت رزرو نوبت در کلینیک دکتر اسکویی می‌توانید همین الان با شماره 02186081971 | 02186081671 تماس بگیرید و یا می‌توانید از طریق پرکردن فرم زیر با ما در ارتباط باشید.

    جراحی شکستگی استابولوم

    قرارگیری مجدد استخوان‌ها سرجای خود، ممکن است توسط جراحی باز، جراحی بسته و یا هر دو نوع انجام شود. در جراحی بسته، بدون ایجاد هیچ‌گونه برش، با استفاده از دستگاه مناسب، جا اندازی استخوان انجام می‌شود. معمولاً بیماران مسن و سالخورده که امکان جابجایی نداشته و قادر به عمل جراحی نباشند، با این روش درمان خواهند شد. در جراحی باز پزشک با استفاده از ایجاد برش و بیهوشی، استخوان‌ها را به کمک پین، به هم وصل کرده و فیکس می‌کند. جراحی شکستگی استابولوم معمولاً در افراد جوان انجام می‌شود، در بیماران مسن‌تر، ممکن است شکستگی‌ها به خودی خود بهبود یابند. بعد از عمل جراحی، بیماران تا سه ماه نباید روی پای آسیب‌دیده، مستقیماً راه بروند. اگر بیمار خیلی زود شروع به راه رفتن کند، خطر جابجایی مجدد مفاصل ایجاد می‌شود.

    زندگی بعد از شکستگی استابولوم چگونه است؟

    بسته به شدت آسیب، سن بیمار و سابقه پزشکی، زندگی بیمار تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. یکی از عوارض طولانی‌مدت بعد از شکستگی استابولوم، بیماری آرتریت است. برخی افراد به عملکرد طبیعی خود باز می‌گردند، و برخی دیگر در راه رفتن با اختلال روبرو هستند.

    چه مدت طول می‌کشد تا شکستگی استابولوم درمان شود؟

    8 تا 12 هفته طول می‌کشد تا شکستگی استابولوم بهبود یابد. بسته به شدت شکستگی، نوع شکستگی، سایر آسیب‌ها، سن بیمار و سابقه سلامتی، دوره نقاهت متفاوت است.

    آیا شکستگی استابولوم به خودی خود خوب می‌شود؟

     اگر شکستگی ثابت باشد، ممکن است نیاز به جراحی نباشد، با این حال شما همچنان به درمان غیرجراحی توسط متخصص ارتوپد احتیاج خواهید داشت. باید توسط پزشک متخصص تحت درمان قرار بگیرید.

    مدت زمان جراحی استابولوم چقدر است؟

    زمان جراحی بسته به شدت شکستگی متفاوت است و ممکن است بین 2 تا 6 ساعت طول بکشد.

     

    منبع: https://ajronline.org/doi/full/10.2214/AJR.12.10470

    آدرس کلینیک:

    تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به توانیر، نبش بلوار بخشندگان، مجموعه مدیکو پلاس سنتر، طبقه 5، واحد 502

    شماره کلینیک:

    ساعت کاری کلینیک:

    شنبه تا پنجشنبه
    9:00 صبح الی 5:00 بعد از ظهر

    چقدر این پست مفید بود؟

    روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

    میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد آرا: 10

    تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

    دیدگاه (28)

    • alisabet پاسخ

      سلام وقت بخیر برای درمان شکستگی استابولوم آیا فیزیوتراپی به تنهایی جوابگو هست؟ و چند جلسه فیزیو لازمه؟

      نوامبر 6, 2023 در 3:39 ب.ظ
      • OptiAdmin پاسخ

        سلام. برای درمان شکستگی استابولوم بسته به شدت شکستگی و سن بیمار دکتر فیزیوتراپی تجویز میکنند.بهتر است پزشک معاینه های لازم را انجام دهد تا بهترین راهکار را به شما ارائه دهد.

        نوامبر 6, 2023 در 3:44 ب.ظ
    • مبینا پاسخ

      شکستگی استابولوم برای افراد مسن بالای 60 سال جراحی انجام میشه؟ روش جایگزین نداره؟

      نوامبر 15, 2023 در 3:55 ب.ظ
      • OptiAdmin پاسخ

        سلام وقت بخیر برای اطلاعات بیشتر در مورد جراحی و شکستگی استابولوم لطفا تماس بگیرید.

        نوامبر 16, 2023 در 10:55 ق.ظ
    • مجتبی پاسخ

      ممنون از مقاله جامع اتون . شکستگی استابولوم در اثر تصادف با موتور بعد از چه مدت بهبود پیدا میکنه؟ بعد از چه مدت فرد میتونه فعالیت روزانه خودشو شروع کنه ؟

      نوامبر 15, 2023 در 4:10 ب.ظ
      • OptiAdmin پاسخ

        سلام وقت بخیر.شکستگی استابولوم و دوران نقاهت آن بعد از جراحی معمولا از 8 هفته تا 12 هفته طول میکشد.ولی با توجه به نوع شکستگی و روند بهبود فرد این زمان ممکن است تغییر کند که پزشک بعد از معاینه اجازه ادامه فعالیت روزانه برای بیمار را میدهد.

        نوامبر 16, 2023 در 10:40 ق.ظ
    • رضایی پاسخ

      هزینه جراحی شکستگی استابولوم چقدره؟

      نوامبر 16, 2023 در 11:45 ق.ظ
      • OptiAdmin پاسخ

        سلام وقت بخیر.برای اطلاعات بیشتر برای هزینه جراحی لطفا تماس بگیرید.

        نوامبر 18, 2023 در 3:28 ب.ظ
    • قاسم خانی پاسخ

      سلام بعد از جراحی باز شکستگی استابولوم بیمار تا چند وقت نمیتونه حرکت کنه؟

      نوامبر 20, 2023 در 5:02 ب.ظ
      • OptiAdmin پاسخ

        سلام وقت بخیر.بعد از جراحی شکستگی لگن بیمار حدودا از 6 ماه تا 12 ماه نسبت به شدت جراحت نیاز به استراحت و ریکاوری دارد.پزشک متاسب با روند درمان شکستگی لگن برای افراد شروع فعالیت روزانه را توصیه میکند.

        نوامبر 21, 2023 در 11:16 ق.ظ
    • صادقی پاسخ

      هزینه فیزیوتراپی برای شکستگی استابولوم چقدره؟

      نوامبر 25, 2023 در 5:06 ب.ظ
      • OptiAdmin پاسخ

        سلام وقت بخیر. هزینه فیزیوتراپی برای شکستگی استابولوم به نسبت وضعیت بهبود و روند درمان بیمار متفاوت است.

        نوامبر 27, 2023 در 11:06 ق.ظ
    • زهرا پاسخ

      بعد از جراحی شکستگی استابولوم و 12 جلسه فیزیوتراپی هنوز احساس درد شدیدی میکنم چقدر طول میکشه که ب روال سابق برگردم؟

      نوامبر 27, 2023 در 5:12 ب.ظ
      • OptiAdmin پاسخ

        سلام وقت بخیر از آنجایی که شکستگی استابولوم و جراحی آن بسیار پیچیده است مدت نقاهت بیماری هم برای هر فرد متفاوت است ولی به طور معمول فرد پس از طی مدت زمان 12 تا 14 هفته به بهبودی نسبی میرسد.

        نوامبر 28, 2023 در 2:16 ب.ظ
    • فعلی پاسخ

      شکستگی استابولوم خطرناکه؟ برای یک فرد 67 ساله زمان ترمیم شکستگی لگن و دوباره سرپا شدن چقدر؟

      دسامبر 4, 2023 در 1:18 ب.ظ
      • OptiAdmin پاسخ

        شکستگی استابولوم اگر شدید باشد میتواند کشنده نیز باشد ولی بستگی به وضعیت بیمار دکتر درمان های متفاوت را جهت بهبود تجویز میکند که جراحی استابولوم از آنهاست که روند بهبود 6 ماه تا 12 ماه را دارد. برای اطلاعات بیشتر و جهت معاینه نماس بگیرید.

        دسامبر 7, 2023 در 1:58 ب.ظ
    • فائزه رحیمی پاسخ

      سلام وقتتون بخیر دکتر اسکویی برای شکستگی استابولوم لگن با چه بیمه هایی قرارداد دارند؟

      دسامبر 6, 2023 در 5:31 ب.ظ
      • OptiAdmin پاسخ

        سلام وقت بخیر .جهت دریافت اطلاعات برای نحوه پرداخت و قرارداد با بیمه های تکمیلی تماس بگیرید .تا سریعتر راهنمایی شوید.

        دسامبر 7, 2023 در 1:47 ب.ظ
    • فریبا جوادی پاسخ

      سلام و ادب ی سوال داشتم برای شکستگی استابولوم و درمان با جراحی مفصل لگن تعویض میشه؟

      ژانویه 3, 2024 در 4:35 ب.ظ
      • OptiAdmin پاسخ

        سلام وقت بخیر. بله جراحی تعویض مفصل لگن برای هر شکستگی در لگن انجام میشود اما پزشک با توجه به وضعیت آسیب و شدت جراحت بیمار جراحی و عمل را پیشنهاد میکند.

        ژانویه 7, 2024 در 5:49 ب.ظ
    • فرزاد پاسخ

      سلام
      من دچار شکستگی استابولوم شدم. استخوان ها جا به جا نشده و دکتر بعد از گرفتن ام ار ای گفتن به جراحی نیاز نداره.
      میشه لطفا بفرمایید چقد طول میکشه که استخون جوش بخوره؟

      مارس 14, 2024 در 7:14 ق.ظ
      • میثم باایمان اسکوئی پاسخ

        سلام وقت بخیر. اگر شکستگی استابولوم خیلی حاد نباشد و با توجه به حرف پزشک معالج خود استخوان ها زیاد جا به جا نشده باشد. با توجه به سن بیمار و وضعیت سلامت عمومی فرد معمولا بین 6 تا 8 هفته طول میکشد تا استخوان ها جوش بخورد. چون این شکستگی حساس است بهتر تا انتهای روند بهبودی زیر نظر پزشک باشید.

        مارس 16, 2024 در 3:22 ب.ظ
    • فرزاد پاسخ

      سلام

      من توی فوتبال دچار شکستگی استابولوم شدم. دکتر بعد گرفتن سی تی اسکن و ام ار ای گفت چون استخون‌ها جا به جا نشده نیاز به جراحی نداره. گفت باید سه ماه وزنت رو روش نزاری. من چون ایران نیستم یکم نگرانم.
      ۳۴ سال سن دارم و وضعیت سلامتیم خوبه. بنظرتون چقد طول میکشه خوب شه؟ آیا باید کار خاصی انجام بدم؟

      مارس 25, 2024 در 8:25 ب.ظ
      • میثم باایمان اسکوئی پاسخ

        سلام. متاسفم که می شنوم دچار شکستگی استابولوم شده اید.

        به طور کلی، زمان بهبودی شکستگی استابولوم بدون جراحی حدود 3 تا 6 ماه است. با این حال، این زمان می تواند بسته به عوامل مختلفی از جمله سن، وضعیت سلامتی کلی شما و شدت آسیب شما متفاوت باشد.

        در اینجا چند نکته وجود دارد که می توانید برای بهبودی سریعتر انجام دهید:

        از دستورات پزشک خود پیروی کنید. این مهمترین کاری است که می توانید برای بهبودی انجام دهید.
        از پای خود مراقبت کنید. از قرار دادن وزن روی پای آسیب دیده خودداری کنید. از عصا یا واکر برای کمک به راه رفتن استفاده کنید.
        فیزیوتراپی انجام دهید. فیزیوتراپی می تواند به شما در تقویت عضلات پا، بهبود انعطاف پذیری و کاهش درد کمک کند.
        داروهای خود را طبق دستور مصرف کنید.
        از مصرف دخانیات و الکل خودداری کنید. این مواد می توانند روند بهبودی را کند کنند.
        تغذیه سالم داشته باشید. یک رژیم غذایی سالم به بدن شما مواد مغذی مورد نیاز برای بهبودی را می دهد.
        استراحت کافی داشته باشید. بدن شما برای بهبودی به استراحت نیاز دارد.

        آوریل 2, 2024 در 1:03 ب.ظ
    • فرشته پاسخ

      سلام وقت بخير ٣٥ ساله هستم دچار شكستگي استابولوم شدم و جراحي الان ١ ماه گذشته و ٦ جلسه فيزيوتراپي. انگشت هاي پا حس ندارن با توجه به مهار عصب سياتيك زمان عمل.
      چه درماني توصيه ميكنين و چقدر زمان ميبره تا برگشت حس پا؟

      مارس 30, 2024 در 7:34 ب.ظ
      • میثم باایمان اسکوئی پاسخ

        درود برشما، زمان بهبودی بی حسی انگشتان پا می تواند از چند هفته تا چند ماه طول بکشد. در بیشتر موارد، حس انگشتان پا به تدریج با گذشت زمان باز می گردد. با این حال، در برخی موارد، ممکن است بی حسی دائمی باشد. برای دریافت پاسخ قطعی برای این سوال شما باید با پزشک خود مشورت کنید.

        آوریل 2, 2024 در 12:59 ب.ظ
    • فرزاد پاسخ

      سلام اقای دکتر

      من ۶ هفته پیش توی فوتبال دچار شکستگی استابلوم شدم. الان بعد ۶ هفته تقریبا ۹۹ درصد از درد تموم شده و راحت پام رو میتونم تکون بدم بدون هیچ دردی.

      من تا چه زمانی نباید وزن بزارم روی پام؟ آلان اگه وزن بزارم احتمال شکستگی دوباره هست؟

      آوریل 15, 2024 در 7:13 ب.ظ
    • فرشته پاسخ

      سلام اقاي دكتر
      بعد از جراحي استابولوم تا چه مدت نمي توان كامل خم شد؟ اگر تعويض مفصل صورت نگرفته باشد؟ و جسارتا رابطه جنسي از كي مي توان داشت؟

      آوریل 17, 2024 در 6:27 ب.ظ

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *