آرتروسکوپی شانه

آشنایی با آرتروسکوپی شانه

آرتروسکوپی شانه یک نوع جراحی کم تهاجمی است و برای تشخیص و درمان مشکلات شانه انجام می‌شود. آرتروسکوپی یا arthroscopy از دو کلمه arthro به معنای مفصل و scopy به معنای دیدن تشکیل شده، پس به کمک آرتروسکوپی شانه می‌توان مفاصل را مشاهده کرد. آرتروسکوپی یک عمل سرپایی بوده و به سرعت انجام می‌شود. اگر قصد آشنایی بیشتر با جراحی آرتروسکوپی شانه، هزینه‌ها و مراقبت بعد از عمل دارید، در ادامه همراه ما باشید.

آرتروسکوپی شانه چیست؟

آرتروسکوپی شانه چیست؟

بسیاری از افراد تصور دارند که مفصل شانه از یک واحد تشکیل شده درحالی‌که دو مفصل در ناحیه شانه وجود دارد. آسیب در هر یک از مفاصل و یا فواصل بین آن، باعث درد شدید شده و برای درمان نیاز به تشخیص و بررسی دقیق دارد. برای تشخیص آسیب شانه از جراحی آرتروسکوپی شانه استفاده می‌شود. در طی این عمل، جراح ارتوپد برش‌های کوچکی را در ناحیه آسیب‌دیده ایجاد می‌کند و سپس یک دوربین و فیبر نوری را وارد آن می‌کند تا فضای داخلی روشن شود. به کمک تصاویر به دست آمده دوربین، آسیب تشخیص داده می‌شود.

کاربرد جراحی آرتروسکوپی شانه

عمل آرتروسکوپی شانه یک تکنیک کم تهاجمی برای درمان طیف وسیعی از مشکلات شانه به شمار می آید. متخصص و جراح ارتوپد به کمک آرتروسکوپی به درستی مشکلات مفصل شانه را تشخیص و درمان می‌کند. آرتروسکوپی شانه یک روش ایمن و موثر برای بهبود بسیاری از مشکلات مفصل شانه محسوب میشود.ترمیم پارگی رباط‌ها،آرتروز شانه، بورسیت شانه و ترمیم پارگی لابروم، درمان شانه یخ زده از جمله کاربرد‌های آرتروسکوپی شانه به شمار می‌رود.

برخلاف گذشته درحال حاضر بیشتر جراحی های ناحیه شانه بصورت آرتروسکوپی و تنها با ایجاد دو یا سه انسیزیون کوچک در ناحیه شانه انجام می‌شود که عبارتند از:
1) پارگی های عضلات روتاتور کاف: شایع‌ترین عمل جراحی مفصل شانه که به صورت آرتروسکوپی انجام می‌شود پارگی های عضلات روتاتور کاف می‌باشد پارگی های عضلات روتاتور کاف تنها در مواردی‌ که پارگی بسیار وسیع باشد به روش جراحی باز انجام می‌شود.
2) در رفتگی های مکرر شانه: در این موارد اگر خوردگی استخوان در اثر در رفتگی مکرر زیاد باشد از جراحی باز استفاده می‌شود.در غیر این صورت به روش آرتروسکوپی قابل درمان است.

از دیگر کاربرد‌های آرتروسکوپی شانه به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

  • برداشتن و یا ترمیم پارگی لابروم شانه
  • بورسیت شانه 
  • ترمیم رباط‌ها 
  • برداشتن بافت ملتهب یا غضروف شل
  • ترمیم و یا برداشتن خار استخوان 
  • درمان پارگی کپسول مفصلی شانه که بر اثر تروما ایجاد می‌شود.
  • درمان شکستگی های ساده مفصل شانه
  • برداشت کیست بافت نرم اطراف مفصل شانه (گانگلیون شانه)

جراحی آرتروسکوپی شانه چگونه انجام می‌شود؟

آرتروسکوپی شانه دومین عمل رایج ارتوپدی بعد از آرتروسکپی زانو است. اگر احساس درد و سفتی، جراحت و آرتروز در ناحیه شانه دارید، پزشک متخصص برای تشخیص سریع بیماری، آرتروسکوپی شانه را توصیه می‌کند. در جراحی آرتروسکوپی شانه، بنا به تشخیص پزشک، بیهوشی موضعی یا عمومی انجام خواهد شد. در طول جراحی آرتروسکوپی شانه مراحل زیر انجام خواهد شد:
1) دوربین کوچک از طریق یک برش وارد شانه بیمار می‌شود. اسکوپ به یک مانیتور در اتاق عمل متصل است.
2) جراح ارتوپد تمامی بافت‌های شانه، غضروف، استخوان، تاندون، رباط‌ها و مفاصل را بررسی می‌کند.
3) پس از تشخیص در صورتی که آسیب شدید بود، جراحی باز انجام می‌شود. اما در صورتی که آسیب جزئی باشد، پزشک با کمک چند برش دیگر، پارگی عضله را ثابت نگه می‌دارد و آن‌ را ترمیم می‌کند.
4) در پایان جراحی برش‌ها با بخیه بسته شده و بانداژ می‌شود.

برای دریافت نوبت جهت جراحی آرتروسکوپی شانه با دکتر میثم با ایمان اسکویی کافیست با شماره 02186081671 | 02186081971  تماس بگیرید و یا از طریق فرم رزرو نوبت درخواست خود را ثبت نمایید. و یا از طریق فرم زیر با ما در ارتباط باشید.

    اقدامات مهم قبل از عمل آرتروسکوپی شانه

    1) عکسبرداری: پزشک و جراح ارتوپد ممکن است عکسبرداری مانند رادیوگرافی، سونوگرافی یا MRI را برای ارزیابی آسیب شانه شما تجویز کند.

    2) قطع مصرف برخی داروها: توصیه میشود قبل از عمل آرتروسکوپی مصرف برخی داروها مانند داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) و آسپرین را قطع کنید.

    3) اگر سیگار میکشید باید حدود دو هفته قبل از جراحی سیگار را ترک کنید زیرا ممکن است خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد.

    4) اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید و یا مشکل انعقاد خون دارید حتما از قبل با پزشک و جراح خود درمیان بگذارید.

    5) روز عمل حتما ناشتا باشید و سعی کنید لباس راحت تری بپوشید که به راحتی بتوان آن را پوشید و درآورد.

    عوارض آرتروسکوپی شانه

    آرتروسکوپی شانه، عملی کم عارضه بوده، با این حال ممکن است همراه با بعضی از عوارض جانبی در بیمار همراه باشد. برخی از عوارض جانبی موقتی بوده و تا چند روز برطرف می‌شود، برخی از عوامل موقت و بی‌خطر عبارت‌اند از:
    1) ایجاد زخم در ناحیه شانه
    2) درد و تورم و سفتی در اطراف شانه

    مدت‌زمانی که درد و سفتی طول بکشد، از فردی به فرد دیگر متفاوت است. تمرینات فیزیوتراپی کمک می‌کند تا اثر درد کمتر شود.
    عوارض پرخطر و غیر رایج عمل آرتروسکوپی شانه عبارت‌اند از:
    1) عفونت: به دلیل اینکه برش در ناحیه شانه انجام می‌شود، ممکن است عفونت داخلی در بیمار به وجود بیاید.
    2) خونریزی: مقدار کمی خونریزی بعد از عمل کاملاً طبیعی است اما اگر خونریزی بیش از حد ممکن باشد، بهتر است از پزشک متخصص کمک بگیرید.
    3) ایجاد لخته: ممکن است در یکی از وریدها، لخته ایجاد شود. پزشک برای جلوگیری از ایجاد لخته داروهایی مانند آسپرین را تجویز می‌کند.
    اگر درد و سفتی غیرقابل تحملی در ناحیه شانه داشتید، طوری که بعد از گذشت چند روز بهبود نیابد، بهتر است از مشورت پزشک متخصص کمک بگیرید.

    مراقبت های بعد از عمل آرتروکسوپی شانه

    مراقبت های بعد از عمل آرتروسکوپی شانه

    تا زمانی که اثر داروی بیهوشی از بین برود، بیمار باید استراحت کند. با از بین رفتن اثر بیهوشی، ممکن است احساس درد و ناراحتی کنید. زمانی که احساس آمادگی کردید، می‌توانید به خانه بروید. بهتر است تنها نباشید و همراه کنارتان باشد. عوارض بی‌هوشی بعد از 24 ساعت از بین می‌رود. بهبودی کامل ممکن است 1 تا 6 ماه طول بکشد. احتمالاً در هفته اول مجبور به استفاده از ثابت‌کننده بازو خواهید بود. اینکه چه زمانی می‌توانید به محل کار خود بازگردید و فعالیت‌ها را از سر بگیرید، بستگی به سن و نوع بیماری شما دارد و می‌تواند از 1 هفته تا چند ماه متغیر باشد. مفصل شانه بعد از جراحی احساس درد می‌کند و ممکن است سفت شود. برای بهبود کامل، پزشک مراقبت های بعد از عمل آرتروسکوپی شانه را توصیه می‌کند که شامل مراحل زیر است:
    1) مرحله بستری
    بعد از عمل جراحی آرتروسکوپی شانه، ممکن است چند ساعت یا یک روز در بیمارستان بمانید تا بهبودی اولیه زیر نظر متخصصان انجام شود.
    2) کنترل درد
    در ابتدا، ممکن است درد، تورم و سفتی در ناحیه شانه به وجود بیاید. پزشک ممکن است برای شما مقداری مسکن تجویز کند. همچنین می‌توانید از مسکن‌های بدون نسخه مانند استامینوفن و ایبوپروفن استفاده کنید. استفاده از کمپرس سرد، مانند کیسه یخ یا کیسه نخودفرنگی یخ‌زده در یک حوله، به کاهش تورم و کبودی شانه کمک می‌کند. البته دقت کنید که به هیچ عنوان یخ را مستقیماً روی شانه قرار ندهید، زیرا پوست آسیب می‌بیند.

    بیشتر بخوانید: درمان شکستگی لگن بدون جراحی

    فیزیوتراپی بعد از عمل آرتروسکوپی شانه

    پزشک متخصص برای بازیابی حرکت بیمار، فیزیوتراپی را توصیه می‌کند. انجام فیزیوتراپی کمک به بهبودی شانه کرده و درد را کم‌تر می‌کند. هدف از فیزیوتراپی بعد از عمل آرتروسکوپی شانه بهبود حرکت، افزایش دامنه حرکتی و انعطاف‌پذیری در حرکت شانه است. فیزیوتراپی بعد از عمل آرتروسکوپی شانه شامل تمرینات و تکنیک‌های مختلفی است که به تقویت عضلات شانه، بهبود محدودیت حرکت، کاهش التهاب و درد و افزایش گردش خون کمک می‌کند. تمرینات فیزیوتراپی بنا به تشخیص پزشک ممکن است شامل تمرینات حرکتی، تقویتی، استقامتی و تعادلی باشد. رعایت برنامه فیزیوتراپی و همکاری با تیم درمان از اهمیت بالایی برخوردار است. بهتر است که همواره با پزشک و فیزیوتراپیست خود در ارتباط باشید و در صورت بروز هرگونه علائم غیرعادی او را مطلع کنید.

    هزینه جراحی آرتروسکوپی شانه 

    چندین عامل بر هزینه جراحی آرتروسکوپی شانه تأثیر می‌گذارند که عبارت است از:
    1) موقعیت جغرافیایی: هزینه جراحی آرتروسکوپی شانه بسته به موقعیت جغرافیایی متفاوت است. مثلاً هزینه آرتروسکوپی شانه در تهران به نسبت شهرهای دیگر مقرون‌به‌صرفه است.
    2) تخصص و تجربه جراح: هر چه جراح باتجربه‌تر باشد،  هزینه دریافتی برای عمل آرتروسکوپی شانه بیشتر می‌شود.
    3) میزان آسیب و نیازهای درمانی: هزینه جراحی بسته به میزان آسیب بیمار متفاوت است. ممکن است علاوه بر جراحی آرتروسکوپی ترمیم مفاصل هم انجام شود، که به نسبت هزینه بالاتر خواهد شد.
    4) هزینه‌های پس از جراحی: پس از جراحی آرتروسکوپی شانه معمولاً فیزیوتراپی تجویز می‌شود که بر روی هزینه عمل آرتروسکوپی شانه تأثیر می‌گذارد؛ هر چه تعداد جلسات بیشتر باشد، هزینه‌ها هم بیشتر خواهد شد.
    برای دریافت هزینه جراحی آرتروسکوپی شانه بهتر است ابتدا توسط بهترین جراح آرتروسکوپی شانه معاینه شوید.

    بهترین جراح آرتورسکوپی شانه

    بهترین جراح آرتروسکوپی شانه 

    یکی از بهترین جراح‌های آرتروسکوپی شانه در تهران، دکتر باایمان اسکویی هستند. ایشان با بیش از 10 سال سابقه، عضو انجمن جراحان ارتوپدی آمریکا و بهترین فوق تخصص و جراح لگن در تهران و متخصص و جراح زانو در تهران می‌باشند که سالانه بیش از 10 هزار جراحی موفق دارند و از صفر تا صد جراحی آرتروسکوپی شانه در کنار بیماران هستند. جهت دریافت نوبت و ویزیت توسط بهترین جراح آرتروسکوپی شانه کافی است همین الان با شماره‌های 02186081671 | 02186081971 تماس بگیرید.

    سوالات متداول جراحی آرتروسکوپی شانه

    -آیا آرتروسکوپی شانه برای همه مناسب است؟

     آرتروسکوپی شانه برای همه مناسب نیست. پزشک شما باید شرایط شما را ارزیابی کند تا تعیین کند که آیا آرتروسکوپی برای شما مناسب است یا خیر.

    -آیا عمل آرتروسکوپی شانه دردناک است؟

    آرتروسکوپی شانه معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود، بنابراین شما در حین عمل درد نخواهید داشت. پس از عمل، ممکن است درد خفیفی داشته باشید که با داروهای مسکن قابل کنترل است.

    -مدت زمان بهبودی آرتروسکوپی شانه چقدر است؟

    مدت زمان بهبودی  آرتروسکوپی شانه به نوع آسیب شما و میزان درمان مورد نیاز بستگی دارد. به طور کلی، بهبودی از آرتروسکوپی شانه چند هفته طول می‌کشد.

    -آیا می توانم پس از آرتروسکوپی شانه به فعالیت های عادی خود بازگردم؟

    بله، با پیروی از دستورالعمل های پزشک خود، می‌توانید پس از آرتروسکوپی شانه به فعالیت های عادی خود بازگردید. پزشک شما یک برنامه درمانی برای شما تجویز خواهد کرد که شامل فیزیوتراپی است. فیزیوتراپی به بازیابی دامنه حرکتی و قدرت شانه شما کمک شایانی می‌کند.

    آدرس کلینیک:

    تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به توانیر، نبش بلوار بخشندگان، مجموعه مدیکو پلاس سنتر، طبقه 5، واحد 502

    شماره کلینیک:

    ساعت کاری کلینیک:

    شنبه تا پنجشنبه
    9:00 صبح الی 5:00 بعد از ظهر

    دیدگاه (2)

    • محمد پاسخ

      سلام. خسته نباشید عمل آرتروسکوپی شانه برای شکستگی شانه ی چپم انجام دادم. الان 30 روز از عملم میگذره و هنوز به طور کامل نمیتونم شونه و کتفمو تکون بدم

      آوریل 17, 2024 در 11:28 ق.ظ
      • میثم باایمان اسکوئی پاسخ

        سلام وقت شما بخیر. بعد از جراحی آرتروسکوپی شانه برای افزایش روند بهبودی و بازگشت به روال سابق انجام فیزیوتراپی و حرکات تقویتی و اصلاحی پیشنهاد میشود. اگر با انجام فیزیو تراپی و خوردن داروهای تجویز شده توسط دکتر بهبودی دیر تر اتفاق افتاد بهتر است حتما به پزشک و جراح خود برای معاینه مراجعه کنید.

        آوریل 17, 2024 در 3:56 ب.ظ

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *