درمان آرتروز گردن

درمان آرتروز گردن
ارسال شده توسط: میثم باایمان اسکوئی دسته بندی : بیماری های گردن دیدگاه : 0 دیدگاه

5
(7)

آرتروز گردن یکی از علل شایع گردن درد در میان سالمندان و افراد مسن است. این بیماری به‌تدریج باعث تحلیل رفتن مهره‌های گردن نیز می‌شود. مطابق آمار، 85% از افراد بالای 60 سال تحت تأثیر این بیماری قرار گرفته‌اند. در این مقاله به طور خلاصه به تعریف آرتروز گردن می‌پردازیم. سپس گزینه‌های درمان آرتروز گردن را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد. پیشنهاد می‌کنیم که مطالب گفته شده در این مقاله را به عنوان توصیه‌های پزشکی در نظر نگیرید و در صورت احساس درد در نواحی ستون فقرات و به‌ویژه ناحیه گردن، حتماً به پزشک ارتوپد مراجعه نمایید.

آرتروز گردن چه نوع بیماری است؟

این عارضه معمولاً به دلیل انحطاط یا ساییدگی پیش‌رونده مفاصل و دیسک‌های ستون فقرات در طول زمان ایجاد می‌شود. شایع‌ترین علامت آن هم سفتی و درد در پشت گردن است. با این حال، احتمال اینکه فرد درگیر بیماری، هیچ علائمی را تجربه نکند غیرمعمول نیست. چنین تصور می‌شود که از هر 5 بیمار درگیر این عارضه، یک مورد از آن‌ها نشانه‌ای از خود بروز نمی‌دهد. مانند بسیاری از انواع مدل‌های بیماری آرتروز، این عارضه هم به قدر کافی برای شخص ناخوشایند هست، اما خبر خوب این است که آرتروز گردن معمولاً به درمان‌های غیر تهاجمی به خوبی پاسخ می‌دهد. فقط تعداد کمی از بیماران به مداخلات جراحی نیاز پیدا می‌کنند. رایج‌ترین درمان آن فیزیوتراپی است. دیگر گزینه‌های درمانی آرتروز گردن را در ادامه مقاله برای شما شرح خواهیم داد.

فرق دیسک گردن با آرتروز گردن چیست؟

فرق دیسک گردن با آرتروز گردن چیست؟

ناحیه پشت شما از استخوان‌های کوچکی به نام مهره تشکیل شده که روی هم چیده می‌شوند و ستون فقرات را تشکیل می‌دهند. وظیفه این ستون، حمایت از سر و نخاع است. ستون فقرات در واقع ساختار اصلی بدن به حساب می‌آید که شبکه اعصاب را در سراسر بدن پیوند می‌دهد. پیام‌های عصبی در طول این شبکه حرکت می‌کنند و احساساتی مانند درد را به مغز شما می‌فرستند. هفت استخوان بالایی در ستون فقرات، مهره‌های گردن را تشکیل می‌دهند. این مهره‌ها توسط مفاصلی به هم متصل می‌شوند که همراه با عضلات گردن، به شما اجازه می‌دهند تا سرِ خود را به هر جهتی حرکت دهید. اما فرق دیسک گردن با آرتروز گردن چیست؟

دیسک‌ها غضروف‌هایی هستند که بین مهره‌ها قرار گرفته‌اند. این بالشتک‌های کوچک که حاوی 90% آب، گلیکوپروتئین و کلاژن هستند، به عنوان ضربه‌گیر عمل می‌کنند و انعطاف‌پذیری بالایی به ستون فقرات می‌دهند. دیسک گردن زمانی اتفاق می‌افتد که یکی از این دیسک‌ها کمی از موقعیت طبیعی خود در بین مهره‌ها، خارج و جابه‌جا شود.

درحالی‌که آرتروز گردن با افزایش سن باعث تحلیل تدریجی دیسک‌ها شده و ساییدگی استخوان‌ها را به همراه دارد. به همین دلیل است که فرد مبتلا،  در این ناحیه احساس سفتی می‌کند. دیسک گردن معمولاً با درد و بی‌حسی در نواحی سر، شانه‌ها، بازوها و حتی انگشتان همراه است. اما آرتروز گردن، همان‌گونه که پیش‌تر اشاره کردیم، در اغلب اوقات هیچ نشانه‌ای ندارد. با این حال، اگر علائمی از خود بروز دهد، سختی در حرکت دادن سر، مشکل در راه رفتن، احساس ساییدگی در مهره‌ها و حتی تاثیرات منفی روی مثانه یا روده را نیز شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: درمان آرتروز

آرتروز گردن چطور درمان می‌شود؟

یکی از سوالات متداولی که برای افراد مبتلا به این عارضه پیش می‌آید این است که: آیا درمان قطعی برای آرتروز گردن وجود دارد یا خیر؟ در پاسخ به این پرسش باید به چند نکته اشاره کنیم.

آرتریت گردن نتیجه تخریب مهره‌ها و دیسک‌های ستون فقرات است که با افزایش سن در همه افراد رخ می‌دهد و بخشی از روند پیری است. با این حال، برخی از افراد ممکن است به دلایلی مانند ژنتیک، اسپوندیلوز گردن یا بروز خارهای استخوانی را تجربه کنند. دیسک‌ها با بالا رفتن سن شروع به صاف شدن می‌کنند یا از ستون فقرات بیرون می‌زنند. آن‌ها همچنین دهیدراته شده و کم‌کم خشک می‌شوند که همین موضوع آن‌ها را شکننده‌تر می‌کند. این عوامل می‌توانند دامنه حرکتی ستون فقرات را کاهش دهند که به نوبه خود، منجر به سفتی در نواحی فوقانی آن می‌شود.

بنابراین، باید گفت که هم‌زمان با افزایش سن، آرتروز نیز پدید می‌آید و درمان قطعی نمی‌توان برای آن متصور شد. اگرچه امکان پیشگیری و درمان علائم وجود دارد که در ادامه، بیشتر به آن‌ها خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: علت درد شانه و گردن 

درمان سریع آرتروز گردن

برای درمان سریع آرتروز گردن، می‌توان از ترکیب روش‌های مختلفی از جمله تمرینات فیزیوتراپی، ماساژ، بستن گردن‌بند طبی، مصرف مواد غذایی مفید و مصرف داروهای ضد التهابی استفاده کرد. همچنین استراحت کافی و استفاده از حوله یا پتو گرم نیز می‌تواند به درمان سریع آرتروز گردن کمک کند.

برای آرتروز گردن چی بخوریم؟

برای پیشگیری و درمان علائم آرتروز گردن، تغییر در رژیم غذایی می‌تواند مفید واقع شود. خوردن برخی از غذاها یا محدود کردن یک سری از مواد غذایی می‌تواند به کاهش التهاب، کلسترول و موارد دیگر کمک کند.

کاهش التهاب و جلوگیری از آسیب‌های مفصلی برای درمان آرتروز گردن

یک برنامه غذایی متعادل و مغذی که شامل میوه‌ها، سبزی‌ها و پروتئین‌ها باشد، می‌تواند مواد مورد نیاز بدن را برای جلوگیری از آسیب بیشتر به مفاصل تأمین کند. مصرف فیبر، آنتی‌اکسیدان و ویتامین‌های A، C و E نیز برای افراد مبتلا به آرتروز گردن ضروری است.

کاهش کلسترول جهت کم کردن عوارض آرتروز گردن

در برخی موارد، رابطه مستقیمی بین آرتروز گردن و خطر بیماری قلبی عروقی ذکر کرده‌اند که کاهش کلسترول ممکن است این عوارض را کم کند. غذاهای کاهنده کلسترول شامل انواع حبوبات، لوبیاهای سبز و قرمز، ذرت، سیر، پیاز و هویج می‌شوند که مصرف روزانه آن‌ها کلسترول بد خون شما را پایین می‌آورد.

کاهش و حفظ وزن برای جلوگیری از تشدید علائم آرتروز گردن

اضافه وزن فشار مضاعفی به مفاصل وارد می‌کند و ذخایر چربی در بدن التهاب بیشتری را در پی دارند. بهتر است برای جلوگیری از این عوارض، از الگوی غذایی مناسبی پیروی نمایید تا وزنتان را در حالت متناسبی نگه دارید. مواد غذایی مانند غلات و حبوبات، فلفل تند، شکلات تلخ، نان‌های سبوس‌دار، برنج قهوه‌ای و پرهیز از خوردن زیاد شکر و شیرینی می‌توانند وزن شما را در حد مطلوب نگه دارند.

علاوه بر غذاهایی که تا اینجا ذکر کردیم، مصرف مواد مغذی زیر نیز به بهبود علائم آرتروز گردن کمک می‌کنند:

  • روغن ماهی و امگا 3
  • روغن زیتون بکر
  • لبنیات
  • سبزی‌ها با برگ‌های سبز تیره
  • کلم بروکلی
  • انواع مغزها
  • چای سبز

بهتر است علاوه بر شکر، از مصرف کربوهیدرات زیاد و چربی‌های اشباع‌شده نیز پرهیز نمایید.

درمان قطعی آرتروز گردن طب سنتی

بهترین روش درمان آرتروز گردن

طب سنتی یکی از روش‌های مؤثر برای درمان آرتروز گردن است. این روش شامل استفاده از گیاهان دارویی، ماساژ، دمنوش‌ها و روش‌های خاصی می‌شود که می‌تواند به بهبود علائم مرتبط با آرتروز گردن کمک کند. برای مثال، طب سوزنی با تداخل در سیگنال‌های مغز و ترشح مسکن‌های طبیعی به نام اندورفین، درد را در کوتاه‌مدت تسکین می‌دهد. علاوه بر این روش، استفاده از ضماد یا دمنوش گیاهانی مانند زردچوبه، زنجبیل، فلفل هندی و دارچین هم به علت خواص ضد التهابی می‌تواند مفید باشد. ماساژ با روغن‌های نارگیل، خردل یا اسطوخودوس نیز به کاهش درد و سفتی ناشی از آرتروز گردن کمک می‌کنند.

بهترین قرص برای آرتروز گردن

داروهای مسکن بدون نسخه یا ضد التهاب ممکن است به تسکین درد و التهاب ناشی از آرتروز  گردن کمک کنند. بهترین قرص برای آرتروز گردن شامل ایبوپروفن و ناپروکسن است. البته به یاد داشته باشید که قبل از استفاده از هر دارویی، دستورالعمل آن را به دقت بخوانید تا با داروهایی که پزشک ارتوپد به شما داده، تداخل ایجاد نکنند. به علاوه، قبل از مصرف هر قرصی، با دکتر مشورت نمایید.

پماد برای آرتروز گردن

استفاده از پمادها و ژل‌های ضد التهابی برای ماساژ و تسکین درد مفاصل گردن در آرتروز می‌توانند بسیار تأثیرگذار عمل کنند. این محصولات معمولاً حاوی مواد فعالی مثل دیکلوفناک و متیل‌سالیسیلات هستند که به کاهش التهاب و درد کمک خواهند کرد. علاوه بر این‌ها، پمادهای پیروکسیکام، رزماری و سایر ژل‌های گیاهی ضدالتهابی موجود در بازار نیز به کم شدن درد مفاصل منجر خواهند شد.

درمان آرتروز گردن در منزل

برای اینکه بتوانید درد و التهاب ناشی از عوارض آرتروز گردن را در خانه کاهش دهید، راهکارهای متعددی وجود دارند. ابتدا از فیزیوتراپیست خود بخواهید تا تمرین‌هایی را برای انجام در منزل به شما آموزش دهد. دوم اینکه سعی کنید یاد بگیرید چگونه عضلات گردن خود را شل کنید. استرس می‌تواند درد گردن را بدتر کند. بنابراین، از هر راهی که بتوان کمی انقباض عضلات و ذهن را آرام‌تر کرد، بهره بگیرید. مراقبه، گوش دادن به آهنگ‌ها یا فایل‌های صوتی آرام‌بخش در کم کردن تنش‌های درونی شما تأثیر خواهند داشت. از خواص کیسه‌های آب گرم یا پک‌های یخ نیز غافل نشوید. قبل از استفاده، حتماً کیسه آب گرم یا یخ را در یک حوله تمیز بپیچید و آن‌ها را مستقیم روی پوست قرار ندهید تا از سوزش یا تحریک ناحیه جلوگیری نمایید.

و در نهایت، حالت بدنی خود را تصحیح کنید. درد و سفتی مفاصل گردن شما با درست کردن موارد زیر به مرور برطرف خواهند شد:

  • وضعیت ایستادن ضعیف
  • قرار گرفتن در یک موقعیت به مدت زمان زیاد
  • خوابیدن روی تختی که خیلی سفت یا نرم باشد
  • بالشی که ارتفاع خیلی زیاد یا کمی دارد
  • نشستن در وضعیت نامناسب پشت رایانه

با رعایت همه مواردی که در مقاله ذکر شد، به شما اطمینان می‌دهیم که در کنار درمان‌های پزشکی، بتوانید عوارض ناشی از آرتروز گردن خود را کنترل کرده و بهبود دهید.

درمان آرتروز گردن در کلینیک دکتر اسکوئی

با توجه به اهمیت و شیوع آرتروز گردن، درمان صحیح آن بسیار حیاتی است. استفاده از روش‌های مختلف از جمله طب سنتی، مواد غذایی مفید، قرص‌ها و پمادهای ضد التهابی می‌تواند به بهبود وضعیت آرتروز گردن کمک کند و علائم این بیماری را کاهش دهد. اما قبل از شروع هرگونه درمان، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین روش‌های درمانی برای شما را مشخص کند. یکی از بهترین مراکز درمان آرتروز گردن واقع در تهران، کلینیک دکتر میثم باایمان اسکویی است. در این مجموعه، همه پرسنل با آخرین روش‌های روز دنیا در کنار دکتر اسکویی به شما کمک می‌کنند تا در فرآیند درمانی خود درد و عوارض کمتری را تجربه کنید و با آرامش بیشتری، عوارض ناشی از این عارضه را حل‌وفصل کنید. برای درمان آرتروز گردن در کلینیک دکتر اسکویی، همین امروز با شماره‌ 09938515036 تماس بگیرید.

    سؤالات متداول

    • آیا آرتروز گردن قابل درمان است؟

    از آنجایی که آسیب مفصلی ناشی از آرتروز غیر قابل درمان است، روش‌های درمانی معمولاً بر مدیریت درد و جلوگیری از آسیب بیشتر به مفاصل تمرکز دارند.

    • چطور می‌توانیم از پیشرفت آرتروز گردن جلوگیری کنیم؟

    برای کنترل بیماری آرتروز گردن، توصیه می‌شود که به حفظ وزن مناسب، خوردن غذاهای مغذی، فیزیوتراپی و ماساژ بپردازید.

    • چرا آرتروز گردن در افراد مسن شایع است؟

    با افزایش سن، دیسک‌های ستون فقرات و مفاصل گردن به‌تدریج ضعیف و شکننده می‌شوند. برای همین، آرتروز گردن در سنین بالا رخ می‌دهد. البته ژنتیک ممکن است ابتلا به این عارضه را در افراد جوان‌تر ممکن کند.

    • آیا طب سنتی می‌تواند به درمان آرتروز گردن کمک کند؟

    درمان قطعی آرتروز گردن با طب سنتی زمانی اتفاق می‌افتد که فرد مبتلا از روش‌های مختلفی مثل خوردن دمنوش‌های گیاهی، ماساژ با روغن‌های گیاهی، تغذیه مناسب، ماساژ و متدهایی مانند طب سوزنی بهره ببرد.

    • چه تفاوتی بین درد گردن ناشی از آرتروز و درد گردن ناشی از کشیدگی عضلات وجود دارد؟

    درد گردن ناشی از آرتروز معمولاً با درد مبهم و تیر کشیدن همراه است و ممکن است با سفتی و محدودیت دامنه حرکت نیز همراه باشد. درد گردن ناشی از کشیدگی عضلات معمولاً تیز و موضعی است و ممکن است با اسپاسم عضلانی نیز همراه باشد.

    • چه نوع ورزش‌هایی برای افراد مبتلا به آرتروز گردن مفید است؟

    ورزش‌های ملایمی مانند پیاده‌روی، شنا و یوگا می‌تواند به بهبود دامنه حرکت و کاهش درد در افراد مبتلا به آرتروز گردن کمک کند. همچنین، تمرینات تقویتی ملایم گردن می‌تواند به تقویت عضلات اطراف گردن و کاهش فشار روی مفاصل کمک کند.

    • چه تغییراتی در سبک زندگی می‌تواند به افراد مبتلا به آرتروز گردن کمک کند؟

    برخی از تغییراتی در سبک زندگی که می‌تواند به افراد مبتلا به آرتروز گردن کمک کند عبارت‌اند از:

    • حفظ وضعیت بدنی مناسب
    • استفاده از تشک و بالش مناسب
    • اجتناب از فعالیت‌هایی که باعث درد می‌شود
    • استفاده از کمپرس گرم یا سرد
    • کاهش وزن
    • چه زمانی افراد مبتلا به آرتروز گردن باید به پزشک مراجعه کنند؟

    افراد مبتلا به آرتروز گردن که دچار درد شدید، ضعف یا بی‌حسی در بازوها یا دستان خود هستند، باید به پزشک مراجعه کنند. همچنین، افرادی که تب، لرز یا کاهش وزن دارند نیز باید به پزشک مراجعه کنند.

    • چه گزینه‌های درمانی برای آرتروز گردن وجود دارد؟

    گزینه‌های درمانی برای مراحل مختلف آرتروز گردن شامل داروها، فیزیوتراپی، تزریق و جراحی می‌باشد. بهترین گزینه درمانی برای هر فرد به شدت علائم و شرایط کلی سلامتی او بستگی دارد. در کل برای درمان آرتروز گردن به شما پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

    آدرس کلینیک:

    تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به توانیر، نبش بلوار بخشندگان، مجموعه مدیکو پلاس سنتر، طبقه 5، واحد 502

    شماره کلینیک:

    ساعت کاری کلینیک:

    شنبه تا پنجشنبه
    9:00 صبح الی 5:00 بعد از ظهر

    چقدر این پست مفید بود؟

    روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

    میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 7

    تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *