شکستگی لگن در سالمندان

شکستگی لگن در سالمندان
ارسال شده توسط: میثم باایمان اسکوئی دسته بندی : بیماری‌های لگن, شکستگی لگن دیدگاه : 7 دیدگاه

4.4
(7)

شکستگی لگن در سالمندان، یک عارضه جدی در افراد مسن است که اغلب در اثر زمین خوردن یا تصادف رخ می‌دهد. این نوع آسیب به‌شدت شایع بوده و سالانه بیش از ۳۰۰ هزار سالمند را درگیر می‌کند. شکستگی لگن می‌تواند عواقب زیادی برای سالمند داشته باشد و منجر به کاهش تحرک، افزایش وابستگی به دیگران، ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای و کاهش کیفیت زندگی شود. در ادامه مقاله به بررسی علت، عوارض و روش درمان شکستگی لگن در سالمندان و پاسخ به سوال عوارض شکستگی لگن در سالمندان و مراقبت بعد از عمل شکستگی لگن سالمندان کدام اند می‌پردازیم.

 معرفی بیماری شکستگی لگن در سالمندان

با افزایش سن، تراکم استخوان‌ها کاهش یافته و احتمال ابتلا به شکستگی لگن افزایش می‌یابد. این بیماری در زنان شایع‌تر است؛ به طوری که سه‌چهارم افراد مبتلا زن هستند. در صورت بروز شکستگی لگن در سالمندان، لازم است فوراً با پزشک متخصص مشورت نمایید و برای درمان شکستگی لگن اقدام کنید.

علت شکستگی لگن در سالمندان

 علت شکستگی لگن در سالمندان

در 95 درصد از موارد، علت شکستگی لگن در سالمندان، زمین خوردن است. افرادی که استخوان‌های ضعیفی دارند و یا به علت پوکی، استخوان‌ها ضعیف شدند، ممکن است با زمین خوردن، آسیب شدیدی به لگن برسد. علت شکستگی لگن در سالمندان با افزایش سن، کاهش چگالی استخوان، سقوط، تصادفات، بیماری‌هایی مانند استئوپروز و سرطان افزایش می یابد.

انواع شکستگی لگن در سالمندان

به طور کلی، شکستگی لگن در سالمندان به سه دسته اصلی تقسیم می‌شود:

  • شکستگی گردن استخوان ران: این نوع شکستگی در ناحیه بالای استخوان ران (فمور) رخ می‌دهد.
  • شکستگی تروکانتریک: این نوع شکستگی در ناحیه زیر گردن استخوان ران و در قسمت بالای استخوان ران رخ می‌دهد.
  • شکستگی استابولوم: این نوع شکستگی در ناحیه حفره استابولوم که محل اتصال استخوان ران به لگن است، رخ می‌دهد.شکستگی استابولوم از شایع ترین نوع شکستگی بین افراد سالمند است.

علائم شکستگی لگن در سالمندان

  • درد شدید در ناحیه لگن یا ران
  • ناتوانی در راه رفتن یا تحمل وزن روی پای آسیب‌دیده
  • تورم و کبودی در ناحیه لگن
  • تغییر شکل ظاهری لگن یا ران

عوارض شکستگی لگن در سالمندان

عوارض شکستگی لگن در سالمندان، به شدت جدی بوده زیرا می‌تواند زندگی مستقل فرد را مختل کند و در بعضی از افراد، طول عمر بیمار را کاهش ‌دهد. این عوارض می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

1) درد شدید: شکستگی معمولاً همراه با درد شدید و مداوم در منطقه لگن است، این درد می‌تواند به دلیل حرکت فرد، بیش‌تر هم شود.
2) ناتوانی در حرکت: شکستگی لگن می‌تواند منجر به فلج شدن شود. این مسئله توانایی مستقل فرد بیمار در انجام کارهای روزانه را به‌شدت کاهش می‌دهد.
3) زخم بستر: در صورت عدم انجام عمل جراحی برای ترمیم شکستگی لگن، ریسک ایجاد عفونت و زخم بستر افزایش می‌یابد. در صورت بروز علایمی مانند تورم، درد، گرمی و قرمزی در منطقه آسیب‌دیده بهتر است هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید.
4) عوارض جانبی: شکستگی لگن در سالمندان می‌تواند منجر به مشکلات زیادی شود. برخی از مشکلات شامل خونریزی داخلی، استفراغ، تهوع، افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و تنفسی و کاهش امید به زندگی در فرد است.

پیشنهاد سردبیر: عوارض جراحی تعویض مفصل لگن

حدود نیمی از سالمندان بیمار، قادر به بازیابی توانایی زندگی مستقل نیستند. عوارض شکستگی لگن در سالمندان تا حد زیادی به سن بیمار و شرایط داخلی بدن فرد بستگی دارد. در صورت آسیب شدید وارد شده به لگن، بهتر است فوراً با یک پزشک متخصص مشورت کرده تا جلوی ابتلا به عوارض جدی گرفته شود.

 تشخیص شکستگی لگن در سالمندان

تشخیص شکستگی لگن در سالمندان

در صورت بروز درد شدید در ناحیه لگن، پزشک بر حسب علائم و موقعیت غیرطبیعی لگن و ساق پا، تشخیص شکستگی لگن در سالمندان را انجام می‌دهد. معمولاً اشعه ایکس-ری به‌راحتی محل شکستگی را مشخص می‌کند. اگر تشخیص شکستگی لگن در سالمندان با کمک اشعه ایکس انجام نشد، ولی همچنان بیمار، درد شدیدی را حس می‌کرد، ممکن است پزشک برای جستجوی شکستگی مویی لگن، ام‌آرآی و یا اسکن استخوان را تجویز کند.

  • در صورت مشاهده علائم شکستگی لگن در سالمندان، باید فوراً به پزشک مراجعه کرد.
  • درمان سریع و مناسب شکستگی لگن در سالمندان برای جلوگیری از عوارض و بهبود کیفیت زندگی بیمار ضروری است.
  • با انجام اقداماتی برای پیشگیری از زمین خوردن و حفظ سلامتی عضلات و استخوان‌ها می‌توان احتمال وقوع شکستگی لگن در سالمندان را کاهش داد.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان آرتروز لگن

 درمان شکستگی لگن در سالمندان

درمان شکستگی لگن در سالمندان، معمولاً شامل ترکیبی از ترمیم سریع توسط عمل جراحی، توان‌بخشی و دارودرمانی برای مدیریت درد و جلوگیری از خطر لخته شده خون است. انجام عمل جراحی به سن بیمار، وضعیت سلامت و محل شکستگی بستگی دارد. به صورت کلی درمان شکستگی لگن در سالمندان با عمل جراحی و بدون نیاز به عمل جراحی انجام می‌شود. جراحی شکستگی لگن در سالمندان از روش های معمول برای درمان آسیب های مفصلی لگن در افراد مسن است.

جهت درمان شکستگی لگن در سالمندان، در کلینیک دکتر میثم باایمان اسکویی بهترین متخصص و جراح لگن در تهران همین حالا با شماره‌های 02186081971 | 02186081671 تماس بگیرید و یا از طریق پر کردن فرم زیر با ما در ارتباط باشید.

     درمان شکستگی لگن در سالمندان با عمل جراحی

    اکثر بیماران مبتلا به شکستگی لگن، به انجام عمل جراحی ۱ تا ۲ روز پس از آسیب نیاز دارند. بسته به‌شدت شکستگی گزینه‌های نوع عمل جراحی متفاوت است: جراحی شکستگی لگن در سالمندان از روش های مختلفی انجام میشود که شامل موارد زیر است

    1) پین فلزی: پین‌های فلزی در استخوان قرار می‌گیرند و باعث بهبود شکستگی لگن در سالمندان می‌شوند. در صورت بروز شکستگی مویی در لگن عموماً از این روش جراحی استفاده می‌شود.
    2) تعویض جزئی لگن: در برخی از شرایط، فقط قسمت آسیب‌دیده استخوان لگن با پروتز جایگزین می‌شود. درصورتی‌که فرد سالمند در وضعیت سلامتی مناسبی قرار گرفته باشد، این روش تجویز می‌شود.
    3) تعویض کامل لگن: در صورت شدید بودن شکستگی، استخوان فوقانی ران و استخوان لگن با پروتز جایگزین می‌شود. مطالعات نشان داده که تعویض کامل مفصل ران مقرون‌به‌صرفه بوده و در بلندمدت، نتایج بهتری را برای سالمندان دارد.
    بعد از انجام عمل جراحی تعویض مفصل ران بهتر است که بیمار هر چه سریع‌تر شروع به حرکت کند. حرکت کردن منجر به جلوگیری از لخته خون و ابتلا به زخم بستر می‌شود. تمرینات فیزیوتراپی در کنترل درد به‌شدت مؤثر است.

    درمان شکستگی لگن در سالمندان

     درمان شکستگی لگن در سالمندان بدون جراحی

    تنها گروه بسیار کوچکی از شکستگی‌های لگن در سالمندان بدون جراحی درمان می‌شوند. همچنین در صورت مسن بودن بیمار، ممکن است فرد اصلاً توان انجام عمل جراحی را نداشته باشد. به‌صورت کلی برای درمان شکستگی لگن بدون جراحی در سالمندان از روش‌های زیر استفاده می‌شود:

    1) اصلاح فعالیت: پس از شکستگی لگن، پزشک به بیمار توصیه می‌کند که به مدت ۶ هفته، وزن زیادی را روی لگن آسیب‌دیده وارد نکند، این امر به استخوان‌ها اجازه می‌دهد تا به‌صورت طبیعی جوش بخورند. در این مدت از عصا، واکر یا ویلچر استفاده می‌شود.
    2) تمرینات فیزیوتراپی: انجام تمرینات فیزیوتراپی، باعث افزایش جریان خون شده و اکسیژن بیشتری را به قسمت آسیب‌دیده استخوان وارد می‌کند. همچنین فیزیوتراپی باعث افزایش انعطاف‌پذیری و دامنه حرکتی بیمار می‌شود. پزشک فیزیوتراپیست بسته به سن و محل آسیب تمرینات فیزیوتراپی را برای توان‌بخشی تعیین می‌کند.
    3) دارودرمانی: برای کاهش درد، پزشک ممکن است به بیمار داروهای مسکن را تجویز کند. همچنین استفاده از داروهای ضدالتهابی باعث کاهش التهاب در ناحیه آسیب‌دیده می‌شود. برحسب تشخیص پزشک انواع داروها برای درمان موقت شکستگی لگن در سالمندان تجویز می‌شود.

    شکستگی لگن در سالمندان می‌تواند تأثیر زیادی را بر سلامت و استقلال آن‌ها داشته باشد. یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای بهبود سلامت بیمار، تشخیص زودهنگام بیماری و انجام مداخلات پزشکی است.

    سخن آخر

    شکستگی لگن در سالمندان یک عارضه شایع و جدی است که می‌تواند عواقب ناگوار و حتی مرگبار به دنبال داشته باشد. پوکی استخوان، ضعف عضلات و عدم تعادل از جمله عواملی هستند که احتمال وقوع شکستگی لگن در سالمندان را افزایش می‌دهند.با انجام اقداماتی مانند ورزش منظم، مصرف غذاهای سالم و غنی از کلسیم و ویتامین D، و پیشگیری از زمین خوردن می‌توان احتمال وقوع شکستگی لگن را در سالمندان کاهش داد.

    آدرس کلینیک:

    تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به توانیر، نبش بلوار بخشندگان، مجموعه مدیکو پلاس سنتر، طبقه 5، واحد 502

    شماره کلینیک:

    ساعت کاری کلینیک:

    شنبه تا پنجشنبه
    9:00 صبح الی 5:00 بعد از ظهر

    چقدر این پست مفید بود؟

    روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

    میانگین امتیاز 4.4 / 5. تعداد آرا: 7

    تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

    دیدگاه (7)

    • زینب پاسخ

      سلام. پدر من حدود یک هفته پیش از پله افتاد و لگنش آسیب دید.توی اشعه ایکس که گرفتیم تشخیص شکستگی لگن ندادن فقط چند داروی مسکن تجویز کردن ولی همچنان با گذشت چند روز درد در ناحیه لگن دارن چیکار باید کرد؟

      نوامبر 11, 2023 در 4:24 ب.ظ
      • OptiAdmin پاسخ

        سلام وقت بخیر.برای درمان شکستگی لگن در صورتی که آسیب با اشعه ایکس معلوم نشد باید ام آر ای انجام شود. و هرچه سریعتر پزشک معاینه کنند تا از آسیب های جدی خودداری شود. برای گرفتن نوبت معاینه تماس بگیرید .

        نوامبر 11, 2023 در 5:14 ب.ظ
    • عباسی پاسخ

      سلام برای شکستگی لگن سالمندان بدون جراحی فیزیوتراپی چند جلسه نیاز هست؟

      نوامبر 18, 2023 در 3:57 ب.ظ
      • OptiAdmin پاسخ

        سلام وقت بخیر.برای تعداد جلسات فیزیو تراپی پزشک ابتدا باید معاینه کنند.لطفا برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

        نوامبر 18, 2023 در 5:23 ب.ظ
    • حسینی پاسخ

      سلام میخواستم بپرسم برای درمان شکستگی لگن سالمندان یک فرد 70 ساله چقدر طول میکشه تا دوباره سرپا بشه؟

      نوامبر 25, 2023 در 5:04 ب.ظ
      • OptiAdmin پاسخ

        سلام وقت بخیر. برای درمان شکستگی لگن سالمندان مخصوصا افراد بالای 50 حداقل نیاز به 3 تا 6 ماه استراحت و ریکاوری می باشد و پس از معاینه مجدد پزشک میتواند فعالیت کند.

        نوامبر 27, 2023 در 11:10 ق.ظ
    • فریما پاسخ

      سلام خسته نباشید پدربزرگ من یک هفته پیش از پله های خونشون حدودا سه تا پله افتاد زمبن و عکسی که گرفتن لگنش ترک جزئی برداشته بود تشخیص شکستگی لگن دادن. ولی الان خیلی درد شدیدی داره چقدر طول میکشه درد کاهش پیدا کنه مسکن قوی برای کاهش درد چی خوبه؟

      دسامبر 4, 2023 در 1:15 ب.ظ

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *