درمان آرتروز انگشت دست

درمان آرتروز انگشت دست
ارسال شده توسط: میثم باایمان اسکوئی دسته بندی : روش های درمانی دیدگاه : 0 دیدگاه

3
(2)

آرتروز یکی از بیماری‌های مفصلی است که معمولاً با پیری و افزایش سن رخ می‌دهد، اما در برخی موارد ممکن است افراد جوان را نیز درگیر خود کند. آرتروز انگشت دست از انواع شایع این بیماری است که روی کیسه‌های مفاصل و غضروف انگشتان تأثیر می‌گذارد و باعث درد، تورم و کاهش قابلیت حرکت این اندام‌ها می‌شود. امروزه درمان آرتروز انگشت دست به کمک روش‌های مختلفی انجام می‌شود که در این مقاله، آن‌ها را به طور مفصل توضیح خواهیم داد.

چطور بفهمیم درد انگشت به بیماری آرتروز ربط دارد؟

چطور بفهمیم درد انگشت به بیماری آرتروز ربط دارد؟

همه دردها ممکن است نشانه یک بیماری جدی نباشند، اما وقتی التهاب و سوزش انگشت شما مزمن باشد، باید حتماً به پزشک ارتوپد مراجعه نمایید. در این حالت، مفاصل بندهای انگشتان بزرگ می‌شوند و مشت کردن دست یا درآوردن حلقه دشوار می‌شود. تغییرات طولانی مدت در ظاهر انگشت و دست نیز از دیگر علائمی است که باید بابت آن از دکتر مشورت بگیرید. آرتروز ممکن است فقط یک مفصل در شست، چند انگشت یا مچ دست را درگیر کند.

آرتروز انگشت چطور بر عملکرد دست تأثیر می‌گذارد؟

همان‌طور که در بخش قبلی گفتیم، یک یا چند انگشت شما ممکن است ورم کنند و کارهای ساده‌ای مثل برداشتن اشیا، گرفتن مسواک یا استفاده از تلفن همراه را نتوانید انجام دهید. اینکه آرتروز انگشت چطور بر عملکرد دستان شما تأثیر می‌گذارد، بستگی به این دارد که کدام مفاصل درگیر شده‌اند:

  • آرتروز انگشت دست، قدرت برداشتن، گرفتن یا نگه داشتن اشیا را ضعیف می‌کند.
  • اگر در انگشتان شست و اشاره رخ دهد، نمی‌تواند چیزی را بردارید یا نیشگون بگیرید.
  • اگر بیماری به مچ دست برسد، آن را تضعیف کرده و منجر به بی‌حسی، به‌ویژه در انگشتان شست، سبابه و وسط می‌شود.

برای مطالعه بیشتر بخوانید:ارتوکین تراپی

از آنجایی که افراد معمولاً از انگشتان حلقه و کوچک خود استفاده زیادی نمی‌کنند، ممکن است تا مدت‌ها متوجه عارضه نشوند. برای همین، آمار گزارش بروز آرتروز در انگشتان شست تا وسط، بسیار بیشتر از باقی انگشت‌ها است. به‌علاوه، حدود 80% آمار بیماری در دست غالب (دستی که با آن نوشتن و عمده کارها را انجام می‌دهیم) بیشتر است. البته این به معنا نیست که هرچه از یک دست بیشتر استفاده کنیم، بیشتر احتمال آرتروز وجود دارد، بلکه چون افراد از یک دست خود بیشتر بهره می‌برند، متوجه تغییرات و ضعف در انگشتان دست دیگر خود نمی‌شوند. درمان آرتروز انگشت دست قطعی نیست، اما با انجام یک سری از فعالیت‌ها می‌توانید عوارض آن را به حداقل برسانید.برای درمان سریع آرتروز انگشت دست در کلینیک پزشک و جراح ارتوپدی با شماره 09938515036 در تماس باشید.

آرتروز انگشت چطور ایجاد می‌شود؟

در هر بند انگشت ما یک مفصل وجود دارد که سطح آن با غضروف پوشانده شده است. این غضروف‌ها یک بالشتک پر از مایعات به نام بورسیت بین استخوان‌های کوچک دست ایجاد کرده‌اند که از ساییدن آن‌ها به یکدیگر جلوگیری می‌کند. هنگامی که این غضروف تحلیل می‌رود، بیماری آرتروز زمانی اتفاق افتاده است. دست‌ها وزنی را تحمل نمی‌کنند، اما روزانه مفاصل آن‌ها تحت فشار‌هایی مانند حمل یا گرفتن اشیا قرار می‌گیرند. کهولت سن و ژنتیک هم در بروز این عارضه نقش دارند.با زوال غضروف انگشتان، تغییرات دیگری نیز در دست بروز پیدا می‌کنند، همچون موارد زیر:

  • اصطکاک بین استخوان‌ها منجر به ایجاد خارهای استخوانی می‌شود که بند انگشت را بزرگ‌تر از اندازه معمولی نشان می‌دهد.
  • استخوان زیر غضروف به مرور آسیب می‌بیند که منجر به ایجاد کیست یا تورم غیرطبیعی در انگشتان خواهد شد.
  • غشای ظریفی که دور بندها را پوشانده، ملتهب و قرمز می‌شود.
  • تاندون انگشتان نیز دچار التهاب و ورم می‌شوند.

بیشتر بخوانید: درمان آرتروز با سلول های بنیادی

خارهای استخوانی دائمی هستند، اما سایر تغییرات امکان بهتر یا حادتر شدن را دارند. آرتروز ممکن است آسیب دائمی به این اندام‌ها بزند یا آن‌ها را به کلی از بین ببرد. در ادامه مقاله، روش‌های مؤثر بر درمان آرتروز انگشت دست را برای شما آورده‌ایم.

علائم و نشانه‌های آرتروز انگشتان دست چه هستند؟

علائم و نشانه‌های آرتروز انگشتان دست چه هستند؟

در این بخش به علامت‌هایی اشاره می‌کنیم که اگر آن‌ها را در بلند مدت حس کردید، ممکن است نشانه بروز آرتروز باشند.

  • درد مزمن: شایع‌ترین علامت این نوع آرتروز ، درد تشدید شونده در دست و انگشتان است که مدت زیادی فرد را آزار می‌دهد. فعالیت‌هایی مانند باز کردن درب شیشه ممکن است درد را بدتر کنند.
  • تورم: گاهی اوقات تورم آن‌قدر زیاد می‌شود که فرد نمی‌تواند انگشتان خود را خم کند. این ورم ممکن است در اثر استفاده بیش از حد از انگشتان یا چند ساعت پس از آن رخ دهد. پوست اطراف بندها نیز قرمز و پف کرده به نظر می‌رسد و لمس آن ناحیه دردناک خواهد بود.
  • احساس گرم شدن: هنگامی که فرد انگشتان خود را لمس می‌کند، گرما در زیر پوست احساس می‌شود. این عارضه نتیجه التهاب زیاد است.
  • سفتی: مفاصل انگشتان سفت می‌شوند و فرد نمی‌تواند به راحتی آن‌ها را تکان دهد. این علامت دامنه حرکتی را پایین آورده و در انجام کارهای روزانه اختلال ایجاد می‌کند.
  • خم شدن مفصل: آرتروز انگشت موجب ناهنجاری در شکل و ظاهر آن‌ها می‌شود. این عارضه بوتونیه نامیده می‌شود که طی آن، انگشت در حالت عادی به سمت کف دست خم می‌شود.
  • بی‌حسی و گزگز: وقتی انگشت شست، اشاره و بخشی از انگشت وسطی دچار حس سوزن‌سوزن شوند، سندرم تونل کارپال رخ داده که نوعی فشردگی عصب است. اگر عصب اولنار یا زند زیرین دچار فشردگی شود، انگشتان حلقه و کوچک دچار بی‌حسی یا گزگز می‌شوند.
  • ایجاد برآمدگی روی انگشتان: به وجود آمدن برجستگی روی انگشت‌های دست، از نشانه‌های آرتروز است. در این حالت، استخوان‌های بین غضروف دچار گره‌خوردگی و سفتی می‌شوند که منجر به برآمدگی خواهد شد.
  • ضعف: با بروز آرتروز، فرد حتی برای باز کردن شیر آب یا چرخاندن کلید در قفل نیز مشکل دارد.
  • تغییر ناخن‌ها: فرد مبتلا به آرتروز، عوارضی مانند بیماری خود ایمنی آرتریت پسوریاتیک را تجربه می‌کند که نتیجه آن التهاب و تغییر شکل ناخن‌های دست است. در مواردی، ناخن ضخیم، سوراخ یا از بستر خود جدا می‌شود.
  • صدا دادن: فرد با تکان دادن انگشتان خود صدای تق‌تق یا ساییده شدن می‌شنود.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: آرتروسکوپی چیست؟

هریک از علائم بالا ممکن است نشانه هرگونه بیماری باشند، اما در هر صورت، پس از بروز آن‌ها بهتر از به دکتر ارتوپد مراجعه کنید.

درمان آرتروز انگشت دست چگونه انجام می‌شود؟

در حالی که درمان قطعی برای آرتروز وجود ندارد، اما با همکاری پزشک ارتوپد خود می‌توانید یک برنامه درمانی دقیق تنظیم نموده و از پیشرفت بیماری جلوگیری کنید. درمان آرتروز انگشت اغلب شامل ترکیب دارو و فیزیوتراپی انجام می‌گیرد.

درمان خانگی آرتروز انگشت دست

درمان خانگی آرتروز انگشت دست

آرتروز می‌تواند تسلط دست برای انجام کارها را محدود کند. با انجام این موارد می‌توانید فعالیت‌های خود را آسان‌تر انجام دهید.
هر چند دقیقه به دست‌ها استراحت دهید: اگر با رایانه کار می‌کنید، کار خود را به فواصل زمانی منظم تقسیم کرده و هر بار 2 تا 3 ساعت از انگشتان خود، کار بکشید.
دست‌ها را گرم نگه دارید: کمپرس آب گرم می‌تواند مفاصل آسیب دیده را تسکین دهد، سفتی آن‌ها را کم کرده و انعطاف‌پذیری بیشتری به آن‌ها ببخشد.
سبک زندگی خود را تطبیق دهید: به جای لباس دکمه‌دار، نوع زیپ‌دار آن را بپوشید. وسایل سبک‌تری را انتخاب کنید که برداشتن یا حمل آن‌ها راحت‌تر باشد. کفش‌های بدون بند بپوشید.
دارو‌های ضدالتهاب مصرف کنید: مصرف داروهای مسکن بدون نسخه‌ای مانند دیکلوفناک و ناپروکسن که به صورت قرص یا پماد در دسترس هستند، می‌توانند در کاهش التهاب و درد موثر باشند.از درمان‌های غیر دارویی بهره ببرید: از آتل‌ها، مچ‌بندها یا شست بند‌ها استفاده نمایید. همچنین انگشت‌بند‌هایی نیز در بازار وجود دارند که می‌توانید به دست خود ببندید و از حرکت دادن اضافی انگشت خودداری نمایید.

با انجام این کارها در خانه، می‌توانید کمی از سختی عوارض ناشی از ابتلا به آرتروز بکاهید.

ورزش‌های خانگی برای درمان آرتروز انگشت دست

پس از تشخیص بیماری، پزشک شما به احتمال زیاد برایتان فیزیوتراپی نیز تجویز می‌کند. جدا از تمرین‌هایی که با فیزیوتراپیست انجام می‌دهید، فعالیت‌های زیر را هم می‌توانید در خانه انجام دهید.

  • مشت کردن دست: انگشتان را صاف نگه داشته و سپس آن‌ها را مشت کنید، طوری که شست بیرون قرار گیرد. مشت‌تان را خیلی سفت فشار ندهید. چند ثانیه در این حالت نگه داشته و رها کنید.
  • خم کردن شست: انگشت شست را به سمت کف دست خم کنید. تا جایی که در توانتان هست، انگشت را به کف دست بچسبانید، چند ثانیه نگه دارید و سپس دوباره کار را تکرار نمایید.
  • خم کردن انگشتان: در این تمرین، هر انگشت را جداگانه به سمت کف دست خم کنید. هر موقعیت را چند ثانیه صبر کنید و بعد رها نمایید.
  • فشار دادن: توپ‌های ضد استرس ژله‌ای در بازار هستند که می‌توانید از آن‌ها برای تمرین دادن دست و انگشتان خود بهره ببرید.
  • تحرک دادن دست: برای افزایش تحرک و سفتی انگشتان، هر انگشت را با شست خود به شکل حروف O یا C حرکت دهید. حالت را چند ثانیه حفظ کرده و بعد رها کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین فوق تخصص و جراح زانو در تهران

هر تمرین را چند مرتبه تکرار نمایید. سعی کنید فشار زیادی به انگشتان وارد نشود و هر حرکت را به آرامی انجام دهید. حرکات را چند بار در روز تمرین کرده و در صورت احساس درد یا ناراحتی، آن را متوقف کنید.

درمان آرتریت انگشتان دست در طب سنتی

درمان‌های دارویی و فیزیوتراپی برای آرتروز انگشت دست ضروری هستند، اما در کنار آن‌ها می‌توانید از طب سنتی نیز بهره ببرید. راهکارهایی مثل طب سوزنی، ماساژ با روغن‌های گیاهی، حجامت، بادکش و استفاده از گیاهان دارویی به صورت خوراکی و دمنوش نیز می‌توانند در درمان آرتروز انگشت دست مفید واقع شوند. علاوه بر این‌ها، یوگا و تمرین‌های تنفسی نیز جهت کاهش فشار و استرس به کارتان می‌آیند.

درمان گیاهی آرتروز انگشتان دست

در طب سنتی، داروهای گیاهی زیادی برای کاهش التهاب و دردهای ناشی از آرتروز ذکر شده‌اند. شما می‌توانید از این گیاهان به صورت دمنوش، در غذا یا به شکل ضماد و روغن بر روی انگشتان دست بهره ببرید. درمان گیاهی آرتروز انگشتان دست با داروهای سنتی مثل زنجبیل، نعنا فلفلی، زردچوبه، فلفل سیاه، زعفران، سیاه‌دانه، دارچین، زیره سیاه، سرکه سیب، جنسینگ و آویشن انجام می‌شود و خواصی مانند کم کردن تورم را برایتان در پی خواهد داشت.

درمان آرتروز انگشت دست در کلینیک دکتر میثم اسکویی

برای درمان این بیماری می‌توان از روش‌های مختلفی از جمله دارو، فیزیوتراپی، تزریقات موضعی و در موارد شدیدتر از جراحی بهره برد. اما برای اینکه بدانید کدام‌یک مناسب شماست، می‌بایست از یک پزشک حاذق کمک بگیرید. با مراجعه به کلینیک دکتر اسکویی از تیم متخصص و باتجربه‌ای بهره‌مند خواهید شد تا بهترین برنامه درمانی را برای خود پیدا کنید. همچنین، این کلینیک با دیگر پزشکان متخصص و فیزیوتراپیست‌ها همکاری می‌کنند تا در صورت نیاز، بتوانید درمان‌های اضافه را به برنامه خود اضافه نمایید. این کلینیک با ارائه روش‌های پیشرفته و مؤثر در درمان آرتروز، می‌تواند به بیماران کمک کند تا بهبود یابند و از عوارض آن بکاهند. بنابراین، برای درمان آرتروز انگشت دست و بهبود کیفیت زندگی، به کلینیک دکتر میثم اسکویی مراجعه کنید و از خدمات متخصصان این کلینیک بیشترین بهره ببرید.برای رزرو نوبت می‌توانید فرم زیر را پر کنید و با ما در ارتباط باشید.

سؤالات متداول برای آرتروز انگشت دست

موثرترین درمان برای آرتروز انگشت دست چیست؟

داروها برای کاهش علائم آرتروز انگشتان دست مفید هستند. قرص‌ها یا پمادهای بدون نسخه‌ای مثل ناپروکسن و دیکلوفناک هم باعث کاهش دردهای ناشی از بیماری می‌شوند.

آیا می‌توان از ابتلا به آرتروز انگشت دست پیشگیری کرد؟

با انجام ورزش، تغییرات در سبک زندگی، رژیم غذایی، عدم حمل بارهای سنگین و انجام طولانی مدت فعالیت‌های تکراری با دستان خود می‌توانید از آرتروز انگشت دست در پیری جلوگیری نمایید.

علت بروز آرتروز در انگشتان دست چیست؟

علت دقیق ابتلا به این بیماری ناشناخته است، اما می‌توان با مراقبت از خود، از ابتلا در سنین بالا پیشگیری کرد.

آیا استفاده اضافی از دست و انگشتان می‌تواند باعث بروز آرتروز انگشت شود؟

استفاده زیاد از دستان دلیل قاطعی بر بروز آرتروز انگشت نیست و دلایلی مانند کهولت سن و ژنتیک منجر به ابتلا به این بیماری می‌شوند.

    آدرس کلینیک:

    تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به توانیر، نبش بلوار بخشندگان، مجموعه مدیکو پلاس سنتر، طبقه 5، واحد 502

    شماره کلینیک:

    ساعت کاری کلینیک:

    شنبه تا پنجشنبه
    9:00 صبح الی 5:00 بعد از ظهر

    چقدر این پست مفید بود؟

    روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

    میانگین امتیاز 3 / 5. تعداد آرا: 2

    تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *