درمان آرتروز مچ پا

درمان آرتروز مچ پا
ارسال شده توسط: میثم باایمان اسکوئی دسته بندی : روش های درمانی دیدگاه : 0 دیدگاه

5
(1)

آرتروز مچ پا می‌تواند تمام ابعاد زندگی ما را تحت‌تأثیر قرار دهد. در ادامه به بررسی راه‌های درمان آرتروز مچ پا می‌پردازیم. یکی از شایع‌ترین و البته دردناک‌ترین بیماری‌های مفاصل، آرتروز است. در بیماری آرتروز، غضروف تخریب می‌شود و مفصل دیگر نمی‌تواند به‌راحتی حرکت کند، همین امر باعث احساس درد و تورم می‌شود. آرتروز می‌تواند هر مفصلی را درگیر کند، در این مقاله قصد داریم درمان آرتروز مچ پا را مورد بررسی قرار دهیم و راه‌های مختلفی را برای کاهش درد معرفی کنیم.

رزرو نوبت سریع

جهت دریافت مشاوره و رزرو نوبت در سریع‌ترین زمان ممکن همین حالا باما تماس بگیرید. 

چگونه می‌توان از وخیم شدن آرتروز مچ پا جلوگیری کرد؟

 

 

چگونه می‌توان از وخیم شدن آرتروز مچ پا جلوگیری کرد؟

پیش از اینکه راه‌های درمان را در اختیار شما قرار بدهیم لازم است بدانید که پیشگیری همواره بهتر از درمان است. اگر علائم بسیار کمی دارید یا هنوز به آرتروز حاد مبتلا نشده‌اید می‌توانید راهکارهای زیر را به کار بگیرید تا وضعیت مفصل‌های شما بدتر نشود.

1) وزن خود را کاهش دهید.

اضافه‌وزن فشار مضاعفی روی مچ پا تحمیل کرده و روند بیماری آرتروز را سریع‌تر می‌کند. اگر نمی‌خواهید درد بیشتری را تحمل کنید اولین گام این است که وزن خود را کاهش دهید.

2) ورزش‌های مناسب را آغاز کنید

با یک پزشک ارتوپد یا فیزیوتراپ مشورت کنید و ورزش‌هایی که می‌تواند به بهبود وضعیت آرتروز شما کمک کنند را انجام دهید. تحرک علاوه بر کمک به کاهش وزن، خشکی مفاصل را نیز از بین می‌برد و توان بیشتری برای انجام کارهای روزمره پیدا خواهید کرد.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: دکتر ارتوپد خوب در تهران

3) استفاده از کفش مناسب

ما روزانه مسافت زیادی را طی می‌کنیم، بنابراین استفاده از کفش مناسب یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از ابتلا به آرتروز و کند کردن روند پیشروی بیماری است. کفش نامناسب باعث می‌شود فشار بدن به طور غیرصحیح در پای شما تقسیم شود و به مچ شما فشار بیاید و آرتروز تشدید شود. با این حساب برای قلب دوم خود ارزش بیشتری قائل شوید و از آن به‌خوبی مراقبت کنید.

درمان خانگی آرتروز مچ پا

درمان خانگی آرتروز مچ پا

گاهی آرتروز مچ پای شما در مراحل پیشرفته نیست، در این صورت درمان‌های خانگی می‌تواند دردهای شما را تسکین دهد تا بتوانید فعالیت روزمره خود را از سر بگیرید. در ادامه به بررسی انواع درمان خانگی آرتروز مچ پا می‌پردازیم.

لوسیون فلفل چیلی

فلفل چیلی ادویه‌ای خوش‌طعم برای انواع غذاهاست، اما علاوه بر مصرف آن به‌عنوان چاشنی، کاربرد ضد درد نیز دارد.به‌منظور کاهش درد آرتروز مچ پا، لوسیون یا ژل کپسایسین را تهیه کرده و روی مچ پا بمالید تا درد و تورم کاهش پیدا کند.پیش از مصرف این ژل اطمینان حاصل کنید که به فلفل حساسیت ندارید، زیرا ممکن است باعث خارش در محل استفاده شود.

داشتن رژیم غذایی بدون گلوتن

در بعضی افراد، گلوتن باعث تشدید التهاب می‌شود، ازاین‌رو می‌توانید برای درمان آرتروز مچ پا، رژیم بدون گلوتن را انتخاب کنید.

کاهش مصرف قند

قند نیز می‌تواند التهاب موجود در بدن شما را افزایش دهد و درد را بیشتر کند. تلاش کنید از قندهای مصنوعی و فرآورده‌های حاوی قند زیاد مانند نوشابه، آبمیوه، بستنی و انواع کیک و شیرینی دوری کرده و قندهای مفید میوه‌ها را جایگزین کنید.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: بهترین دکتر فوق تخصص مچ پا در تهران

پارافین داغ

پارافین مومی است که در دمای نسبتاً پایین ذوب شده و باعث سوختگی نمی‌شود. فروبردن مچ پا در پارافین گرم می‌تواند درد و تورم را کاهش دهد. پارافین نسبت به کمپرس‌های معمولی، مدت زمانی بیشتری گرما را در خود حفظ می‌کند، اما اگر پارافین در دسترس شما نیست می‌توانید از کمپرس گرم معمولی استفاده کنید.

یوگا

یوگا ورزشی سبک و درعین‌حال مؤثر است، بنابراین اگر به آرتروز مچ پا مبتلا هستید، یوگا ورزش مناسبی است.ورزش یوگا می‌تواند خشکی مفاصل شما را از بین ببرد و کمک کند راحت‌تر حرکت کرده و درد کمتری را در فعالیت‌های روزمره تجربه کنید.

گرما و سرما درمانی

گرما و سرما درمانی از آن دسته روش‌های درمان خانگی آرتروز پا هستند که از گذشته‌های دور مورداستفاده قرار می‌گیرند.
گرما درمانی باعث افزایش گردش خون می‌شود که می‌تواند اسپاسم، درد و سفتی مفصل را کاهش دهد. شما می‌توانید از پارافین گرم، کیسه نمک داغ شده یا کیسه آب گرم به‌منظور گرما درمانی استفاده کنید.
سرما درمانی باعث کاهش گردش خون می‌شود و به‌این‌ترتیب می‌تواند در کاهش تورم و درد مؤثر واقع شود. به‌منظور سرما درمانی، یک کیسه یخ یا کمپرس سرد را داخل یک حوله نازک قرار دهید و روی مچ پای خود بگذارید. راه دیگر این است که پای خود را داخل آب یخ بگذارید تا درد و تورم کم شود.

درمان آرتروز مچ پا با طب سنتی

این روزها اکثر افراد سعی می‌کنند در کنار درمان‌های شیمیایی و دریافت کمک‌های پزشکی، از طب سنتی نیز بهره بگیرند و بیماری‌های خود را بهبود بخشند.البته باید توجه داشت که قبل از هر اقدامی به یک متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.دکتر میثم اسکوئی متخصص ارتوپدی در شمال تهران هستند که می‌توانند در درمان بیماری آرتروز مچ پا به شما کمک کنند.
طب سنتی سعی می‌کند با الهام گرفتن از طبیعت و مواد معدنی راهی برای درمان بیماری‌ها پیدا کند. برخی راه‌های درمان آرتروز مچ پا با طب سنتی به شرح زیر هستند:

1) سرکه سیب

کسی نیست که با خواص سرکه سیب آشنا نباشد. سرکه سیب در درمان آرتروز مچ پا می‌تواند به کمک شما بیاید. سرکه سیب سرشار از کلسیم، منیزیم، پتاسیم و فسفر است و به کاهش تجمع سموم در مفصل و بافت اطراف آن می‌شود. مصرف یک قاشق سرکه سیب که با یک فنجان آب گرم مخلوط شده است می‌تواند به کاهش درد شما کمک کند.

2) استفاده از زردچوبه

زردچوبه یکی از قوی‌ترین ضدالتهاب‌هایی است که می‌تواند هم به‌صورت خوراکی و هم به‌صورت موضعی به کار رود. مطالعات نشان داده است که زردچوبه در کاهش درد و التهاب ناشی از آرتروز مؤثر است.می‌تواند زردچوبه را در برنامه غذایی خود بگنجانید یا آن را به شکل ضماد درآورده و روی مچ پای خود قرار دهید.

3) مصرف زنجبیل

استفاده از زنجبیل می‌تواند علائم آرتروز را کاهش دهد و درد شما را بهبود بخشد.مصرف مکمل‌های حاوی زنجبیل، التهاب را در افراد مبتلا به آرتروز کاهش می‌دهد. افزون بر این ماساژ آهسته مچ پا با روغن زنجبیل درمانی ساده برای آرتروز محسوب می‌شود.

4) دارچین

دارچین هم خاصیت ضدالتهابی و هم آنتی‌اکسیدانی دارد که می‌تواند درد را کم کند. به دو شکل می‌تواند دارچین را مصرف کرد:
نصف قاشق چای‌خوری پودر دارچین را با عسل و مقداری آب مخلوط کرده و هر روز از این نوشیدنی میل کنید.
ماساژ ضماد دارچین و عسل نیز می‌تواند درد ناشی از آرتروز مچ پا را کاهش دهد.

5) زیره سیاه

ترکیبات فلاونوئید، اسید سالیسیلیک و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در زیره سیاه همگی می‌توانند باعث کاهش درد و التهاب شوند. کافی است 2 قاشق چای‌خوری زیره سیاه را در یک لیوان آب بجوشانید و پس از سرد شدن آن را هر روز صبح مصرف کنید.

6) روغن خردل

روغن خردل می‌تواند گردش خون را افزایش داده و درد و التهاب را کاهش دهد، به همین دلیل یکی از مؤثرترین راه‌های درمان آرتروز مچ پا با طب سنتی است.برای بهره‌مند شدن از خواص این روغن طبیعی، آن را کمی گرم کنید و محل درد را به. آرامی با آن ماساژ دهید. می‌تواند مچ پای خود را با جوراب یا کیسه پلاستیکی بپوشانید و گرم نگه دارید که درد کمتر شود.

7) مصرف پودر سنجد

سنجد دارای خواصی است که به بدن ما در حفظ سلامت استخوان‌ها، مفاصل و عروق کمک می‌کند. پودر سنجد هم می‌تواند به‌عنوان درمان کمکی و هم به‌عنوان پیشگیری از آرتروز مچ پا مورداستفاده قرار گیرد.سعی کنید هر روز مقداری پودر سنجد را در شیر گرم بریزید و نوش جان کنید تا استخوان‌های محکم‌تری داشته باشید.

8) استفاده از روغن سیاه‌دانه

سیاه‌دانه یک گیاه جادویی است که می‌تواند درد مفاصل را به‌خوبی آرام کند. اگر به سیاه‌دانه حساسیت ندارید به شما پیشنهاد می‌کنیم حتماً ماساژ روغن سیاه‌دانه را امتحان کنید؛ زیرا نتیجه شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

اگرچه تمامی مواد خوراکی و روغن‌های ذکر شده در بالا می‌تواند به شما در کاهش درد و التهاب کمک کند، باید به‌خاطر داشته باشید که هیچ‌یک نمی‌توانند به‌تنهایی درمان قطعی آرتروز محسوب شوند، بنابراین در کنار مصرف این مواد گیاهی و مفید حتماً از دستورات پزشک خود پیروی کرده و درمان خود را کامل کنید.

انواع ورزش برای آرتروز مچ پا

انواع ورزش برای آرتروز مچ پا

حتی اگر به آرتروز مچ پا مبتلا هستید، ورزش‌ کردن می‌تواند به بهبود وضعیت شما کمک کند. در ادامه به برخی از ورزش‌های مناسب برای آرتروز مچ پا اشاره می‌کنیم.
این نکته را به‌خاطر داشته باشید که قبل از انجام تمرینات باید بدن خود را گرم کنید و در حین ورزش نیز نباید احساس درد داشته باشید.

تمرینات کششی برای آرتروز مچ پا

اگر سابقه ورزش ندارید و اکنون می‌خواهید فعالیت خود را آغاز کنید، تمرین‌های کششی سبک زیر برایتان مناسب است:

تمرین اول

بنشینید و پای آسیب‌دیده خود را دراز کنید. مچ پا را تا جایی که احساس درد نمی‌کنید، به سمت بالا و پایین حرکت بدهید. می‌توانید این تمرین را 10 الی 20 بار تکرار کنید.

تمرین دوم

مانند تمرین قبل عمل کنید، فقط به‌جای حرکت مچ پا به سمت بالا و پایین، آن را به سمت داخل و بیرون حرکت دهید.

تمرین سوم

مجدد مانند تمرین اول بنشینید و سعی کنید مچ پای خود را به‌صورت دورانی حرکت دهید.

تمرینات کششی متوسط برای آرتروز مچ پا

پس از مدتی که تمرینات سبک قبلی را انجام دادید احتمالاً بتوانید تمرینات پایین را نیز اجرا کنید.

تمرین اول

تلاش کنید به کمک پای خود حروف الفبای انگلیسی را بنویسید. این کار را با نوشتن حروف بزرگ شروع کنید و تا جایی ادامه دهید که دردی احساس نکنید.

تمرین دوم

برای این تمرین به یک حوله یا پارچه تمیز و تقریباً بزرگ احتیاج دارید. بنشینید و حوله را کف پای خود قرار دهید و دو طرف آن را با دست بگیرید. سعی کنید با کشیدن حوله پای خود را به مدت 15 ثانیه ثابت نگه دارید.

تمرینات ایزومتریک

در تمرینات ایزومتریک، هدف انقباض عضلات است. برای انجام این تمرینات ابتدا روی صندلی بنشینید و کف پایتان را روی زمین قرار دهید. پای آسیب‌دیده خود را طوری بچرخانید که کف پا روی مچ پای دیگرتان قرار بگیرد. با پای سالم خود به‌آرامی و به مدت 10 ثانیه روی پای آسیب‌دیده فشار وارد کنید و این تمرین را تکرار نمایید.

درمان قطعی آرتروز مچ پا

مرحله آخر در درمان آرتروز مچ پا، جراحی است. اگر بیماری آن‌قدر پیشرفت کرده باشد که درمان‌های قبلی دیگر کارساز نباشد و درد و تورم زندگی عادی بیمار را مختل کرده باشد، جراحی تنها راه برای خلاصی از این وضعیت دردناک است.
دو نوع جراحی می‌تواند شما را از درد آرتروز مچ پا خلاص کند. در جراحی نوع اول که شامل همجوشی مچ پاست، استخوان‌ها به طور دائم به یکدیگر متصل می‌شوند و آرتروز از بین می‌رود.در جراحی نوع دوم که آرتروپلاستی است، مفصل آسیب‌دیده با فلز و پلاستیک جایگزین می‌شود تا درد بیمار ناشی از ساییدگی دو استخوان به هم کاهش یابد.
چنانچه درگیر آرتروز مچ پا هستید بهتر است هرچه زودتر توسط پزشک متخصص ویزیت شوید و درمان مناسب خود را آغاز کنید. دکتر میثم اسکویی، متخصص و جراح ارتوپدی در تهران می‌تواند به شما در مسیر بهبود کمک کند تا با خیالی آسوده از دردهای مفصلی خود رها شوید.برای رزرو نوبت سریع فرم رزرو نوبت زیر را پر کنید و یا با شماره های زیر تماس بگیرید.

021-86081971 021-86081671 | 09938515036

سخن پایانی

آرتروز مچ پا می‌تواند در زندگی شما اختلال ایجاد کند و حتی کارهای ساده‌ای مانند راه رفتن را برای شما دشوار سازد. راه‌های مختلفی برای درمان آرتروز مچ پا وجود دارد که بسته به میزان پیشرفت بیماری می‌توانند مورداستفاده قرار بگیرند.
کلینیک دکتر میثم اسکویی از ابتدای مسیر تشخیص تا انتهای مسیر درمان، همراه شماست تا لذت یک زندگی عاری از درد را دوباره تجربه کنید.

    سوال‌های متداول درباره درمان آرتروز مچ پا

    آرتروز مچ پا می‌تواند بیماری دردناک و ناتوان‌کننده‌ای باشد. خوشبختانه، درمان‌های مختلفی برای کمک به مدیریت علائم و بهبود کیفیت زندگی شما وجود دارد. در این بخش، به برخی از سوالات متداول درباره درمان آرتروز مچ پا پاسخ می‌دهیم. این اطلاعات فقط برای اهداف آموزشی ارائه شده است و نباید به عنوان جایگزینی برای مشاوره پزشکی حرفه‌ای در نظر گرفته شود. همیشه برای تشخیص و برنامه درمانی مناسب با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

    آرتروز مچ پا چیست و چه علتی دارد؟

    آرتروز مچ پا به ساییدگی و پارگی غضروف مفصل مچ پا گفته می‌شود. این امر می‌تواند ناشی از آسیب، افزایش سن، استفاده بیش‌ازحد یا بیماری‌های خاص مانند آرتریت روماتوئید باشد.

    علائم آرتروز مچ پا چیست؟

    علائم شایع آرتروز مچ پا عبارت‌اند از درد، سفتی، تورم و کاهش دامنه حرکت. ممکن است هنگام راه رفتن یا ایستادن نیز احساس درد کنید.

    آرتروز مچ پا چگونه درمان می‌شود؟

    درمان آرتروز مچ پا به شدت علائم شما بستگی دارد. درمان‌های رایج شامل داروهای ضد درد، فیزیوتراپی، بریس و در موارد شدید، جراحی است.

    چه تفاوتی بین آرتروز مچ پا و پیچ‌خوردگی مچ پا وجود دارد؟

    پیچ‌خوردگی مچ پا زمانی اتفاق می‌افتد که رباط‌های مچ پا کشیده یا پاره شوند. آرتروز مچ پا یک بیماری دژنراتیو است که غضروف مفصل را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

    آیا راهی برای پیشگیری از آرتروز مچ پا وجود دارد؟

    هیچ راه مطمئنی برای پیشگیری از آرتروز مچ پا وجود ندارد، اما می‌توانید با حفظ وزن سالم، ورزش منظم و اجتناب از آسیب به مچ پا، خطر ابتلا به آن را کاهش دهید.

    جراحی آرتروز مچ پا چه زمانی ضروری است؟

    جراحی معمولاً زمانی در نظر گرفته می‌شود که سایر درمان‌ها مانند دارو و فیزیوتراپی دیگر موثر نباشند و درد و سفتی شما شدید باشد.

    چقدر این پست مفید بود؟

    روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

    میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

    تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *