درمان آرتروز مچ دست

درمان آرتروز مچ دست
ارسال شده توسط: میثم باایمان اسکوئی دسته بندی : روش های درمانی دیدگاه : 0 دیدگاه

3
(2)

آرتروز مچ دست مشکلی است که معمولاً افراد با افزایش سن دچار آن می‌شوند. اگرچه احتمال بروز آن در میان افرادی با سن پایین‌تر هم وجود دارد و می‌تواند دلایل ژنتیکی داشته باشد؛ اما معمولاً افراد بعد از چهل سالگی به این عارضه مبتلا می‌شوند.تعریف آرتروز بسیار ساده است. حتی اگر ما اطلاعات زیادی راجع به آناتومی بدن نداشته باشیم احتمالاً می‌دانیم که نواحی مفاصل بدن، غضروفی وجود دارد که باعث کاهش اصطکاک در هنگام حرکت مفصل می‌شود. به عبارتی کشیده شدن دو استخوان، بدون وجود هیچ پوششی دردناک و آسیب‌زا خواهد بود و بافت استخوان را تخریب خواهد کرد و وجود غضروف در مفصل باعث می‌شود تا این کار به سادگی انجام شود. حالا وقتی این غضروف از بین برود یا آسیب ببیند اصطلاحاً آرتروز بروز کرده است. در نتیجه می‌توان گفت که آرتروز عارضه‌ای است که در مفاصل بروز می‌کند و مچ دست هم یکی از این مفاصل است و طبیعتاً احتمال دارد که دچار این مشکل شود.

دلایل بروز آرتروز مچ دست

دلایل بروز آرتروز دقیقاً مشخص نیست اما می‌توان پاره‌ای از دلایل را برای آن بیان کرد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت و بعد سراغ درمان آرتروز مچ دست، هم از دیدگاه طب سنتی و هم طب مدرن می‌رویم. برای مراجعه به یک متخصص و جراح ارتوپدی می‌توانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

 021-86081671 | 09938515036 | 021-86081971

دلایل بروز آرتروز مچ دست

برای اینکه بدانیم چگونه باید به درمان آرتروز مچ دست اقدام کنیم یا از آن جلوگیری نماییم؛ بهتر است دلایل اصلی بروز این مشکل را بشناسیم. از جمله دلایل مهم می‌توان به این موارد اشاره داشت:

حرکت زیاد مفصل

طبیعتاً ما هر چقدر بیشتر از مفصل استفاده کنیم؛ احتمال تخریب بافت غضروفی آن افزایش پیدا خواهد کرد. علاوه بر این تخریب بافت غضروفی می‌تواند به دلیل وارد کردن فشار بیش از حد به مفصل، در اثر بلند کردن اجسام سنگین و… نیز اتفاق بیفتد.

افزایش سن

طبیعتاً هر چقدر سن ما بیشتر شود؛ یعنی از مفاصل خود بیشتر کار کشیده‌ایم و در نتیجه می‌توان احتمال داد که غضروف بین مفاصل ما در مقایسه با افراد جوان‌تر آسیب دیده باشد و بیشتر در معرض بروز آرتروز در مفاصل خود قرار بگیریم.

آسیب قبلی

در موارد زیادی دیده می‌شود که افرادی که مفاصل آن‌ها در گذشته دچار شکستگی یا آسیب شده باشد بیشتر از سایرین با خطر ابتلا به آرتروز روبرو هستند و باید اقدامات پیشگیرانه را جدی‌تر دنبال نمایند.

ژنتیک

دلایل ژنتیکی را باید اصلی‌ترین دلیل ابتدای افراد جوان به بیماری آرتروز دانست و اگر چنین وضعیتی در خانواده خود دارید بهتر است با انجام ورزش‌های خاص . تقویت بدن با استفاده از رژیم غذایی مناسب، از وقوع این بیماری جلوگیری کنید تا هیچ‌گاه به درمان آرتروز مچ دست یا باقی مفاصل خود نیازی نداشته باشید.

اضافه‌وزن

داشتن اضافه‌وزن یعنی وارد کردن فشار بیش از حد به مفاصل، به خصوص مفاصلی مثل زانو که وزن بدن روی آن‌ها قرار می‌گیرد.

از کجا بفهمیم که آرتروز مچ دست داریم؟

از کجا بفهمیم که آرتروز مچ دست داریم؟

با توجه به تعریفی که از آرتروز ارائه دادیم می‌توان حدس زد که در صورت بروز این مشکل چه اتفاقی برای ما خواهد افتاد. در واقع بارزترین نشانه بروز آرتروز، سفت شدن مفصل و احساس درد در هنگام حرکت دادن مفصل است. حتی در مواردی ایجاد صدا در هنگام حرکت مفصل اتفاق می‌افتد که نشان از بروز آرتروز در مفصل دارد.

بیشتر بخوانید: فوق تخصص و جراح زانو در تهران

درمان خانگی آرتروز مچ دست

اگر به دنبال درمان آرتروز مچ دست هستید و با این مشکل مواجه شده‌اید اولین توصیه ما این است که به متخصصین ارتوپد مراجعه نموده و مراحل درمانی خود را پیش از جدی شدن مشکل دنبال نمایید. اما در این میان تعدادی توصیه به عنوان درمان خانگی آرتروز مچ دست داشت که به بهبود وضعیت کمک کرده و در مورد افراد سالم، از بروز آرتروز جلوگیری می‌کند. از جمله این توصیه‌های می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

استفاده از زردچوبه

زردچوبه ادویه‌ای است که خواص ضد التهابی آن اثبات شده و شما می‌توانید با استفاده از آن به درمان آرتروز مچ دست بپردازید. توصیه می‌شود که از این ادویه در رژیم غذایی خود استفاده کرده یا آن را در نوشیدنی‌های خود اضافه کنید.

چای سبز

اثبات شده است که مصرف سه تا چهار فنجان چای سبز در روز، برای کاهش درد ناشی از آرتروز مچ دست و بهبود آن موثر بوده و می‌تواند به شما کمک نماید.

ورزش کنید

یکی از اشتباهاتی که افراد در هنگام بروز دردهای مزمن در مفاصل خود انجام می‌دهند؛ اجتناب از حرکت دادن مفصل به خاطر وجود دارد است. این موضوع باعث خواهد شد که مفصل سفت شده و اوضاع بدتر شود. برای درمان آرتروز مچ دست حتماً ورزش‌های سبک که فشار زیادی وارد نمی‌کنند و مفصل را به کار می‌اندازد را در دستور کار خود قرار دهید که شنا یکی از آن‌هاست.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان آرتروز گردن

استفاده از مچ‌بند

استفاده از مچ‌بند می‌تواند به تسکین درد و کاهش التهاب در مفصل کمک کند. در حقیقت مچ‌بند از مفصل حمایت کرده و این باعث می‌شود تا حرکت مفصل به نرمی و آرامی صورت بگیرد و استفاده از این وسیله را می‌توان یکی از راه‌های درمان آرتروز مچ دست دانست.

کمپرس آب سرد و گرم

کمپرس آب سرد را باید وقتی برای درمان آرتروز مچ دست به کار برد که ناحیه مفصل دچار تورم شده باشد. در این صورت استفاده از کمپرس یخ می‌تواند تورم را کاهش داده و به تسکین درد کمک کند. اما هنگامی که مفصل شما سفت شده و حرکت دادن آن برای شما دشوار است بهتر است سراغ کمپرس آب گرم بروید.

اصلاح رژیم غذایی

اگر رژیم غذایی ما شامل موادی باشد که باعث تشدید التهاب می‌شوند؛ طبیعتاً درد بیشتری در هنگام بروز آرتروز احساس خواهیم کرد. سعی کنید میوه‌ها و سبزی‌ها را بیشتر در رژیم غذایی خود جای دهید و عادات ناسالم مثل کشیدن سیگار و … دوری کنید.

درمان آرتروز مچ دست در طب سنتی

درمان آرتروز مچ دست در طب سنتی

طبیعتاً از بین رفتن غضروف میان مفاصل و بروز درد در این نواحی، چیزی نیست که مختص زمانه ما باشد؛ اگرچه با توجه به سبک زندگی امروزی شایع‌تر شده باشد. در نتیجه در گذشته هم این مشکل وجود داشته و در نتیجه توصیه‌های مهمی برای درمان آرتروز مچ دست در طب سنتی وجود دارد. در این بخش مهم‌ترین توصیه‌های طب سنتی در این خصوص را با هم مرور خواهیم کرد.

از سرکه سیب استفاده کنید

سرکه سیب با توجه به خواص پرشمار خود به عنوان یکی از مواد خوراکی برای درمان آرتروز مچ دست در طب سنتی به کار می‌رود. این ماده خوراکی شامل مواردی مثل منیزیم و پتاسیم و فسفر است و برای کاهش درد در هنگام بروز آرتروز بسیار مفید خواهد بود. در طب سنتی توصیه می‌شود که یک قاشق سرکه سیب را با یک قاشق عسل، در آب گرم ریخته و این محلول را هر روز صبح میل نمایید.

استفاده از زنجبیل

در طب سنتی توصیه می‌شود که برای کاهش درد و درمان آرتروز مچ دست، شش قاشق زنجبیل خشک، شش قاشق زیره و سه قاشق فلفل سیاه را مخلوط کرده و به صورت روزانه برای درمان آرتروز مچ دست میل نمایید. همچنین از روغن این ماده برای ماساژ دادن نواحی دچار درد استفاده کنید. زنجبیل تازه هم باعث افزایش میزان گردش خون می‌شود که این موضوع به تسکین درد و التهاب کمک خواهد کرد. به صورت کلی توصیه می‌شود که از این ماده مفید در رژیم غذایی خود به طور منظم استفاده نمایید.

استفاده از دارچین

دارچین هم دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و هم ضد التهابی است و می‌توان با حل کردن نصف قاشق از آن در آب گرم به همراه یک قاشق عسل، محلولی ساخت که در درمان آرتروز مچ دست موثر باشد. همچنین استفاده از دارچین در کنار عسل به عنوان نوعی پماد و قرار دادن روی نواحی که درد در آن‌ها احساس می‌شود یکی از توصیه‌های مهم طب سنتی برای درمان آرتروز مچ دست است.

استفاده از جوشانده زیره سیاه

از دیگر توصیه‌های طب سنتی برای درمان آرتروز مچ دست تهیه جوشانده زیر سیاه است. برای این کار از دو قاشق چای‌خوری زیره سیاه استفاده کرده و آن را در آب حل کنید و روی شعله بجوشانید تا به یک‌چهارم مقدار اولیه برسد و سپس جوشانده را هر روز صبح و به صورت ناشتا مصرف کنید.

استفاده از دم‌نوش رازیانه

رازیانه از گیاهان ضد التهاب و آنتی‌اکسیدانی قوی است که حاوی مقادیر زیادی از ویتامین c است و همه این موارد می‌تواند به کاهش درد و درمان آرتروز مچ دست کمک نماید. برای تهیه دم‌نوش رازیانه کافی است که یک قاشق از آن را بکوبید و سپس داخل فنجان آب داغ ریخته و روی آن را به مدت ده دقیقه بپوشانید. سپس دم‌نوش رازیانه شما آماده شده و می‌توانید آن را میل نمایید.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: دکتر ارتوپد خوب در تهران 

استفاده از روغن خردل

ماساژ دادن ناحیه‌ای که درد را در آن احساس می‌کنید؛ با استفاده از روغن خردل از دیگر توصیه‌های طب سنتی برای درمان آرتروز مچ دست است. برای این کار کافی است که مقداری از روغن خردل را گرم کرده و با استفاده از آن ماساژ را آغاز نمایید و اگر هم تورم در ناحیه وجود دارد می‌توانید مقداری آب پیاز را هم به روغن خردل اضافه نمایید. در انتها ناحیه را با نایلون پوشانده و حوله گرم روی آن بگذارید.

ورزش برای آرتروز مچ دست

ورزش برای آرتروز مچ دست

در طول این مطلب بارها اشاره کردیم که یکی از مواردی که درمان آرتروز مچ دست را سخت‌تر می‌کند این است که فرد از حرکت دادن مچ‌ دست خود امتناع می‌کند و این موضوع باعث سفت شدن مفصل می‌گردد. در این بخش تعدادی از حرکات ورزشی که برای درمان آرتروز مچ دست مفید هستند را به شما معرفی می‌کنیم. همچنین انجام دادن این حرکات می‌تواند از جمله اقدامات مهم و پیشگیرانه برای آرتروز مچ دست باشد.

چرخش مچ

برای این کار دست‌های خود را روی میز یا جسمی مشابه قرار دهید به نحوی که مچ دست شما آویزان باشد. بعد دست‌های خود را مشت کرده و شروع به چرخش مچ دست در جهت و خلاف جهت عقربه‌های ساعت کنید. این تمرین می‌تواند مچ دست شما را از تقویت کرده و از سفت شدن آن جلوگیری نماید.

کشش انگشت یا فلکسور

انجام این حرکت بسیار ساده است‌. برای انجام این کار دست‌های خود را دراز کرده به نحوی که کف دست شما رو به بیرون باشد. انگشت‌های خود را صاف نگه دارید و سپس با استفاده از دست دیگر انگشت‌های خود را گرفته و به مدت چند ثانیه به آرامی به سمت عقب بکشید. این کار را در مورد دست دیگر تکرار کنید.

بلند کردن کف دست

برای انجام این حرکت روی زانوی خود بنشینید و حالت زانو زدن بگیرید. کف دست‌ها در امتداد شانه و رو به بالا باشد. وقتی در این حالت قرار گرفتید کافی است تلاش کنید تا کف دست خود را بلند کنید در حالی که انگشتان شما به زمین چسبیده است.

کشش مچ به پایین

برای انجام این کار دست خود را دراز کرده و انگشتان خود را مچ کنید. بعد در حالی که آرنج کاملاً صاف است سعی کنید مچ خود را به سمت پایین حرکت دهید. این حرکت را ده تا پانزده بار تکرار نمایید.

حرکت دعا

برای انجام این کار بایستید و کف دست‌هایتان را در مقابل سینه به هم بچسبانید و حالت دعا بگیرید. بعد سعی کنید که با حفظ همین حالت دست‌ها، آن‌ها را به سمت پایین آورده و روبروی شکم خود قرار دهید و این حرکت را چند بار تکرار نمایید.

قرص برای آرتروز دست

قرص برای آرتروز دست

طبیعتاً پزشکی مدرن هم برای درمان آرتروز مچ دست شیوه‌های زیادی دارد و مصرف دارو و فیزیوتراپی و حتی در برخی موارد جراحی و جایگزینی غضروف یا تعویض مفصل و … مواردی است که با تشخیص متخصص ارتوپد قابل انجام است و می‌تواند برای درمان آرتروز مچ دست به کار گرفته شود. اگر بخواهیم تعدادی قرص برای آرتروز دست معرفی کنیم می‌توانیم به موارد زیر اشاره نماییم اما به یاد داشته باشید که مصرف دارو بدون مجوز و مشورت با پزشک می‌تواند عواقب بدی داشته و مشکلات زیادی را برای شما ایجاد کند. پس بهتر است قبل از هرگونه مصرف دارو برای درمان آرتروز مچ دست حتماً با پزشک خود یا متخصص ارتوپد مشورت نمایید.

معمولاً در درمان آرتروز از انواع قرص‌های مسکن و ضد التهاب استفاده می‌شود. از جمله این قرص‌ها و داروها باید به مسکن‌هایی مثل استامینوفن که فقط نقش کاهش درد را دارند و در بهبود تورم نقشی نخواهند داشت؛ داروهای غیر استروئیدی برای کاهش التهاب مثل ایبوپروفن؛ کورتیکواستروئید که هم به صورت خوراکی و هم به صورت تزریقی قابل استفاده است و در نهایت ژل‌ها و پمادهای موضعی برای کاهش التهاب و درد اشاره نمود.

سخن پایانی

آرتروز مچ دست عارضه‌ای است که به علت از بین رفتن غضروف میان مفاصل به وجود می‌آید و حرکت مفصل را دچار مشکل می‌کند. از جمله علائم آرتروز، وجود درد در مفصل در هنگام حرکت دادن آن است و برای درمان آرتروز مچ دست، راه‌های متعددی از جمله درمان‌های خانگی، درمان‌های سنتی، حرکات ورزشی و فیزیوتراپی و همچنین روش‌ها و داروهای طب جدید وجود دارد. اگر از وجود این بیماری رنج می‌برید و به دنبال یک متخصص ارتوپد هستید می‌توانید به دکتر میثم با ایمان اسکویی به عنوان متخصص و جراح ارتوپد مراجعه نمایید.برای دریافت رزرو نوبت فرم زیر را پر کنید تا در سریع تربن زمان ممکن وقت معاینه شما صورت گیرد.

    سوال‌های متداول درباره درمان آرتروز مچ دست در کلینیک دکتر میثم اسکویی

    آرتروز مچ دست می‌تواند یک بیماری ناتوان‌کننده باشد که انجام فعالیت‌های روزمره را دشوار می‌کند. این بیماری به ساییدگی و پارگی غضروف مفصلی در مچ دست اشاره دارد که می‌تواند منجر به درد، سفتی و کاهش دامنه حرکتی شود. در این قسمت، به بررسی سوالات متداول مربوط به درمان آرتروز مچ دست می‌پردازیم. هدف از این قسمت ارائه اطلاعات جامع و قابل اعتماد به شما در مورد این بیماری و گزینه‌های درمانی آن است. توجه داشته باشید که این سوال و جواب‌ها فقط برای اطلاع‌رسانی است و نباید جایگزین مشاوره پزشکی شوند. اگر در مورد آرتروز مچ دست خود سوال یا نگرانی دارید، حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید.

    آرتروز مچ دست چیست؟

    آرتروز مچ دست به ساییدگی و پارگی غضروف مفصلی در مچ دست اشاره دارد. غضروف یک بافت پوششی است که به لغزش نرم و بدون درد استخوان‌ها کمک می‌کند. ساییدگی غضروف می‌تواند منجر به درد، سفتی و کاهش دامنه حرکتی مچ دست شود.

    چه عواملی باعث آرتروز مچ دست می‌شود؟

    آرتروز مچ دست می‌تواند ناشی از موارد مختلفی از جمله موارد زیر باشد:
    آرتروز استئوآرتریت: این نوع آرتروز با افزایش سن به طور طبیعی رخ می‌دهد.
    آرتروز روماتوئید: این نوع آرتروز یک بیماری خود ایمنی است که می‌تواند به مفاصل در سراسر بدن حمله کند.
    آرتروز پس از ضربه: این نوع آرتروز می‌تواند در اثر آسیب به مچ دست مانند شکستگی یا دررفتگی ایجاد شود.
    آرتروز ناشی از استفاده بیش از حد: این نوع آرتروز می‌تواند در اثر حرکات مکرر مچ دست، مانند تایپ کردن یا استفاده از ابزار، ایجاد شود.

    علائم آرتروز مچ دست چیست؟

    علائم آرتروز مچ دست می‌تواند شامل موارد زیر باشد:
    درد: درد ممکن است در مچ دست، دست یا ساعد احساس شود. درد ممکن است با حرکت، فعالیت یا در شب بدتر شود.
    سفتی: مچ دست ممکن است در صبح یا بعد از عدم تحرک برای مدت طولانی سفت شود.
    کاهش دامنه حرکتی: احتمالاً در خم کردن، صاف کردن یا چرخاندن مچ دست مشکل داشته باشد.
    ورم کردن: ممکن است بیمار در اطراف مچ دست خود تورم را مشاهده کند.
    صدای تق‌تق: ممکن است هنگام حرکت دادن مچ دست، احساس سایش یا صدای کلیک و تق‌تق کند.

    آرتروز مچ دست چگونه تشخیص داده می‌شود؟

    پزشک شما برای تشخیص آرتروز مچ دست، سابقه پزشکی شما را بررسی می‌کند، مچ دست شما را معاینه می‌کند و ممکن است آزمایش‌هایی مانند اشعه ایکس یا MRI را تجویز کند.

    آرتروز مچ دست چگونه درمان می‌شود؟

    هیچ درمان قطعی برای آرتروز مچ دست وجود ندارد. با این حال، درمان‌ها می‌توانند به کاهش درد و بهبود عملکرد مچ دست کمک کنند. درمان‌های آرتروز مچ دست ممکن است شامل موارد زیر باشد:
    داروها: داروهایی مانند داروهای مسکن و کورتیکواستروئیدها می‌توانند برای کاهش درد و التهاب استفاده شوند.
    فیزیوتراپی: فیزیوتراپی می‌تواند در تقویت عضلات اطراف مچ دست و بهبود دامنه حرکتی کمک کند.
    آتل یا بریس: آتل یا بریس می‌تواند به حمایت از مچ دست و کاهش درد کمک کند.
    تزریق: ممکن است تزریق کورتیکواستروئید یا ژل روان کننده در مچ دست برای کاهش درد و التهاب انجام شود.
    جراحی: در موارد شدید، ممکن است جراحی برای برداشتن غضروف آسیب دیده یا جایگزینی مفصل مچ دست مفصل مصنوعی لازم باشد.

    چه زمانی باید برای آرتروز مچ دست به پزشک مراجعه کنم؟

    اگر هر یک از علائم آرتروز مچ دست را تجربه می‌کنید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. تشخیص زودهنگام و درمان می‌تواند به جلوگیری از آسیب بیشتر مچ دست شما کمک کند.

    آیا کاری وجود دارد که بتوانم برای جلوگیری از آرتروز مچ دست انجام دهم؟

    هیچ راه قطعی برای جلوگیری از آرتروز مچ دست وجود ندارد. با این حال، می‌توانید با انجام کارهای زیر تا حدی از آرتروز مچ دست پیشگیری کنید:
    حفظ وزن سالم: اضافه وزن می‌تواند فشار بیشتری به مچ دست شما وارد کند.
    انجام ورزش به طور منظم: ورزش می‌تواند به تقویت عضلات اطراف مچ دست شما و کمک به محافظت از مفاصل شما کمک کند.
    خودداری از حرکات مکرر مچ دست: اگر شغلی دارید که شامل حرکات مکرر مچ دست است، از اقداماتی برای استراحت دادن به مچ دست خود در طول روز استفاده کنید.

    آدرس کلینیک:

    تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به توانیر، نبش بلوار بخشندگان، مجموعه مدیکو پلاس سنتر، طبقه 5، واحد 502

    شماره کلینیک:

    ساعت کاری کلینیک:

    شنبه تا پنجشنبه
    9:00 صبح الی 5:00 بعد از ظهر

    چقدر این پست مفید بود؟

    روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

    میانگین امتیاز 3 / 5. تعداد آرا: 2

    تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *