جراحی ترمیم عروق و عصب اطراف زانو

جراحی ترمیم عروق و عصب اطراف زانو
ارسال شده توسط: میثم باایمان اسکوئی دسته بندی : بیماری های زانو, جراحی دیدگاه : 0 دیدگاه

5
(1)

جراحی ترمیم عروق و عصب اطراف زانو یک روش درمانی برای آسیب‌های وارده به عروق و اعصاب این ناحیه است. این آسیب‌ها می‌توانند در اثر تصادفات، جراحات ناشی از ضربه، یا بیماری‌های مختلفی مانند آرتروز ایجاد شوند. جراحی ترمیمی برای جلوگیری از آسیب بیشتر به مفصل زانو و پیشگیری از عوارض ناشی از آسیب این مفصل حساس است. در این مقاله به بررسی علائم و علت های آسیب مفصل زانو،انواع روش های جراحی ترمیمی و خطرات جراحی ترمیم عروق و عصب اطراف زانو می‌پردازیم، با ما همراه باشید.

رزرو نوبت سریع

جهت دریافت مشاوره و رزرو نوبت در سریع‌ترین زمان ممکن همین حالا باما تماس بگیرید. 

 

جراحی ترمیم عروق زانو

عروق و عصب های اطراف مفصل زانو می‌تواند به دلایل متعددی از جمله وارد شدن ضربه شدید به مفصل زانو، پاره شدن تاندون و عصب ها بر اثر لبه تیز استخوان شکسته شده، دررفتگی های مکرر زانو و سندروم کمپارتمان آسیب ببیند که در بسیاری از موارد بعد از گذشت مدتی خود‌به‌خود خوب می‌شوند ولی اگر شدت آسیب به نحوی باشد که باعث پاره شدن عصب و عروض های اطراف زانو شود باید جراحی ترمیمی عروق و عصب اطراف زانو انجام شود.

لازم به ذکر است افرادی که از عمل و جراحی های باز وحشت دارند میتوانند برای درمان آسیب های مفصل زانو ار روش های نوین مانند ارتوکین تراپی استفاده کنند.

علائم آسیب عروق و عصب اطراف زانو

علائم آسیب عروق و عصب اطراف زانو

علائم آسیب عروق و عصب اطراف زانو می‌تواند ابتدا با احساس درد شدید در ناحیه مفصل زانو همراه باشد سایر علائمی که بین بیماران شایع است شامل موارد زیر است:

  • احساس درد شدید در ناحیه اطراف مفصل زانو
  • تورم و کبودی 
  • بی‌حسی و احساس گزگز در ناحیه زانو
  • ضعف عضلات و ناتوانی در ایستادن و حرکت کردن
  • ناتوانی در حرکت دادن زانو

تشخیص آسیب عروق و عصب اطراف زانو

برای تشخیص آسیب عروق و عصب اطراف زانو پزشک ابتدا با معاینه فیزیکی و بررسی شدت درد فرد بیمار به تشخیص اولیه آسیب مفصل می‌رسد و در مرحله بعد  انجام آزمایش‌های مختلفی مانند سونوگرافی، ام‌آرآی، و سی‌تی‌اسکن را توصیه می‌کند.

بیشتر بخوانید: پلاسما درمانی برای زانو

انواع جراحی ترمیم عروق و عصب اطراف زانو

انواع جراحی ترمیم عروق و عصب اطراف زانو

جراحی ترمیم زانو به منظور ترمیم آسیب‌های مختلف زانو انجام می‌شود. انواع مختلفی از جراحی ترمیم زانو وجود دارد که هر کدام برای نوع خاصی از آسیب استفاده می‌شود.در اینجا به برخی از رایج‌ترین انواع جراحی ترمیم زانو اشاره می‌کنیم که شامل موارد زیر است:

1) آرتروسکوپی زانو

آرتروسکوپی زانو یک روش جراحی کم تهاجمی است که برای مشاهده و ترمیم داخل مفصل زانو استفاده می‌شود. در این روش، جراح از طریق دو یا سه برش کوچک، دوربین و ابزارهای جراحی را وارد مفصل زانو می‌کند.آرتروسکوپی می‌تواند برای درمان انواع مختلفی از آسیب‌های مفصل زانو از جمله موارد زیر استفاده شود:

  • پارگی رباط صلیبی زانو
  • پارگی منیسک زانو
  • ترمیم غضروف
  • آرتروز زانو

2) جراحی ترمیمی رباط

جراحی ترمیمی رباط برای ترمیم رباط‌های آسیب‌دیده زانو مانند رباط صلیبی قدامی (ACL) و رباط صلیبی خلفی (PCL) استفاده می‌شود. این نوع جراحی معمولاً برای ورزشکاران و افرادی که فعالیت‌های ورزشی زیادی انجام می‌دهند، توصیه می‌شود.

3) جراحی ترمیمی منیسک

جراحی ترمیمی منیسک برای ترمیم پارگی منیسک، غضروفی که در مفصل زانو وجود دارد، استفاده می‌شود. این نوع جراحی می‌تواند به روش آرتروسکوپی یا جراحی باز انجام شود.

4) تعویض مفصل زانو

تعویض مفصل زانو برای زمانی که مفصل زانو به طور کامل ساییده شده است، استفاده می‌شود. در این روش، جراح ارتوپد مفصل زانو را با یک مفصل مصنوعی جایگزین می‌کند.

5) استئوتومی

استئوتومی یک روش جراحی برای تغییر شکل استخوان‌های اطراف زانو است. این روش جراحی می‌تواند برای درمان آرتروز زانو در مواردی که سایر روش‌های درمانی موثر نبوده است، استفاده شود.

انتخاب نوع جراحی ترمیم زانو به عوامل مختلفی از جمله نوع آسیب، شدت آسیب، سن، سلامتی عمومی بیمار و فعالیت‌های ورزشی بیمار بستگی دارد.

موارد ترمیم زانو

موارد ترمیم زانو

موارد ترمیم زانو به نوع آسیب و شدت آن بستگی دارد. به طور کلی، موارد ترمیم زانو شامل موارد زیر می‌شود:

روش‌های غیر جراحی

  • دارو: داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن می‌توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند.
  • فیزیوتراپی: فیزیوتراپی و حرکات توانبخشی می‌تواند به تقویت عضلات اطراف زانو، بهبود انعطاف‌پذیری و دامنه حرکتی آن کمک کند.
  • تزریق: تزریق کورتیزون می‌تواند به کاهش درد و التهاب زانو کمک کند.
  • بریس یا آتل: بریس یا آتل می‌توانند به حمایت از زانو و ثبات آن کمک کنند.

روش‌های با جراحی

  • آرتروسکوپی: آرتروسکوپی یک روش جراحی کم تهاجمی است که برای مشاهده و ترمیم داخل مفصل زانو استفاده می‌شود.
  • جراحی ترمیمی: جراحی ترمیمی برای ترمیم آسیب‌های رباط‌ها، تاندون‌ها و غضروف زانو استفاده می‌شود.
  • تعویض مفصل زانو: تعویض مفصل زانو برای زمانی که مفصل زانو به طور کامل ساییده شده است، استفاده می‌شود.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان آرتروز با سلول های بنیادی

مراقبت‌های بعد از عمل ترمیم عروق و عصب اطراف زانو

مراقبت‌های بعد از عمل ترمیم عروق و عصب اطراف زانو

بعد از جراحی، بیمار باید در بیمارستان بستری شود. در این مدت، بیمار باید تحت مراقبت‌های ویژه قرار گیرد تا از بروز عوارض جلوگیری شود. تا 48 ساعت بعد از جراحی ترمیمی محل زخم را خشک و تمیز نگهداری کنید.از انجام فعالیت هایی که با ایستادن و نشستن طولانی همراه است، اجتناب کنید.تا جایی که ممکن است استراحت کنید و دارو های تجویز شده توسط پزشک ارتوپد را طبق برنامه مصرف کنید. برای حرکت کردن و راه رفتن از عصا یا واکر استفاده کنید.جلسات فیزیوتراپی خود را طبق برنامه و بی وقفه انجام دهید.

عوارض جراحی ترمیم عروق و عصب اطراف زانو

عوارض جراحی ترمیم عروق و عصب اطراف زانو می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • عفونت
  • خونریزی
  • لخته شدن خون
  • آسیب به اعصاب
  • درد مزمن

 سخن پایانی

جراحی ترمیم عروق و عصب اطراف زانو یک روش درمانی موثر برای آسیب‌های وارد شده به مفصل زانو است. این روش جراحی می‌تواند به بیمار کمک کند تا درد و علائم دیگر خود را تسکین دهد و عملکرد زانوی خود را بهبود ببخشد.قبل از انجام هر گونه عمل جراحی، حتماً با یک جراح متخصص مشورت کنید و تمام عوارض و مزایای آن را به طور کامل بررسی کنید. دکتر میثم با ایمان اسکوئی متخصص و جراح زانو در تهران هستند که انواع روش های درمانی و جراحی تعویض مفصل زانو را با داشتن کادر مجرب درمانی و تجهیزات پزشکی مدرن انجام میدهند.برای دریافت وقت و رزرو نوبت با شماره 09938515036 تماس بگیرید و یا از طریق پر کردن فرم زیر با ما در ارتباط باشید.

    چقدر این پست مفید بود؟

    روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

    میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

    تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *