کمبود کدام ویتامین باعث صدا دادن مفاصل می شود؟

کمبود کدام ویتامین باعث صدا دادن مفاصل می شود؟
ارسال شده توسط: میثم باایمان اسکوئی دسته بندی : روش های درمانی دیدگاه : 6 دیدگاه

4.1
(11)

آیا تا به حال هنگام حرکت مفاصل، صدایی را شنیده‌اید؟ صدا دادن مفاصل ممکن است برای بسیاری از افراد باعث ناراحتی و اضطراب شود. هنگامی که این صداها به وجود می‌آید، اکثر افراد نگران وجود یک بیماری زمینه‌ای هستند. خوشبختانه صدا دادن مفاصل در اکثر مواقع نشانه بیماری نگران‌کننده‌ای نیست. کریپتوس یا صدای مفاصل، ممکن است به دلایل مختلفی به وجود آید که به بررسی آن می پردازیم.هم‌چنین پاسخ سوال کمبود کدام ویتامین باعث صدا دادن مفصل می‌شود را نیز داده ایم با ما همراه باشید.

رزرو نوبت سریع

جهت دریافت مشاوره و رزرو نوبت در سریع‌ترین زمان ممکن همین حالا با ما تماس بگیرید. 

صدا دادن مفاصل چیست؟

صدای کلیک کردن، ترک خوردن، ساییدن، ترکیدن و کوبیدن، همه این‌ها صداهایی هستند که ممکن است در مفاصل مختلف مانند زانوها، انگشتان دست یا شانه‌ها به وجود آید. به صدا دادن مفاصل اصطلاحاً کریپتوس گفته می‌شود. اگر صدا دادن مفاصل همراه با درد نباشد، جای نگرانی نیست زیرا عموماً باعث ایجاد بیماری نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: آرتروسکوپی زانو

علت طبیعی صدا دادن مفاصل

علت طبیعی صدا دادن مفاصل

بند انگشتان، مچ پا، زانوها و حتی مفاصل باسن و شانه، همگی می‌توانند صدا دهند. صدا دادن مفاصل ممکن است در حالت استراحت و یا فعالیت به وجود آید. اگر صدا دادن مفاصل به دلیل بیماری خاصی نباشد، به 3 دلیل ممکن است رخ دهد:

1) حباب‌های گاز نیتروژن طبیعی در مفاصل وجود دارد. هنگام ترکیدن این حباب‌های گاز، صدا یا کریپتوس به وجود می‌آید.
2) ماهیچه‌ها و تاندون‌های سفت شده، می‌توانند هنگام حرکت روی استخوان یا بازگشت به موقعیت اولیه صدا ایجاد کنند.
3) همان‌طور که غضروف از بین می‌رود، استخوان‌ها هم به هم ساییده می‌شود، ساییده شدن استخوان‌ها به هم باعث ایجاد صدا می‌شود.

صدا دادن مفاصل به دلیل بیماری

گاهی اوقات صدا دادن مفاصل به مثابه یک زنگ خطر عمل کرده و ممکن است باعث ایجاد و یا نشانه بیماری‌های مختلفی باشد؛ در این صورت حتماً با درد همراه است:

1) کمبود ویتامین D: یکی از سؤالات رایج بیماران این است که « کمبود کدام ویتامین باعث صدا دادن مفاصل می شود؟» در پاسخ به این سؤال می‌توان گفت کمبود ویتامین D می‌تواند باعث صدا دادن مفاصل شود. متأسفانه اکثر ایرانیان با کمبود این ویتامین مواجه هستند. ویتامین D از طریق آفتاب دریافت می‌شود، البته نباید بدون حفاظت از آفتاب‌سوختگی مستقیم در معرض آن قرار گرفت. یکی دیگر از منابع غنی از ویتامین D مواد غذایی است. ماهی، گوشت جگر گاو، تخم‌مرغ و شیر منابع غنی از ویتامین D هستند. با تأمین ویتامین D از صدا دادن مفاصل جلوگیری کنید.

2) کمبود ویتامین C: یکی دیگر از علل صدا دادن مفاصل کمبود ویتامین C است. ویتامین C باعث کاهش التهابات شده و باعث استحکام استخوان‌ها می‌شود. در صورت کمبود ویتامین C ممکن است دچار کریپتوس شوید. برای تأمین ویتامین C می‌توانید از قرص‌های جوشان حاوی ویتامین استفاده کنید.

3) کمبود ویتامین K:یکی دیگر از ویتامین هایی که اگر در بدن کافی نباشد ممکن باعث بروز صدا دادن مفصل شود ویتامین K هست.کمبود ویتامین K می‌تواند منجر به خونریزی داخلی در مفصل شود، و این امر باعث صدا دادن مفصل می‌شود.این نوع ویتامین در سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کلم پیچ و کلم بروکلی وجود دارد. همچنین درغذاهای تخمیر شده مانند پنیر، ماست و کیمچی یافت میشود که میتوانید برای رفع این کمبود از آنها استفاده کنید.

4) استئوآرتریت: استئوآرتریت یک شکل رایج از آرتریت بوده و باعث می‌شود غضروف مفاصل نازک شود. این نازک شدن موجب ساییدگی و ایجاد درد خواهد شد.

5) التهاب اطراف تاندون‌ها: تاندون‌ها موجب اتصال ماهیچه‌ها به استخوان می‌شوند. التهاب در اطراف تاندون‌ها می‌تواند باعث صدا دادن مفاصل شود. این التهاب در آرنج تنیس‌بازان شیوع زیادی دارد.

6) روماتیسم فصلی: صدای کلیک، یکی از نشانه‌های روماتیسم فصلی است. البته روماتیسم فصلی نشانه‌ها و علائم واضح‌تر دیگری هم دارد.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: پلاسما درمانی برای درمان آرتروز

چه زمانی صدا دادن مفاصل نگران کننده است؟

چه زمانی صدا دادن مفاصل نگران کننده است؟

اگر صداهایی که از مفاصل می‌شنوید باعث درد، کاهش دامنه حرکتی، تورم و یا ضعف نمی‌شود؛ احتمالاً جدی نیست و باعث ایجاد بیماری زمینه‌ای نخواهد شد. اما اگر هر یک از علائم همراه با درد و تورم باشد، باید با پزشک متخصص مشورت کنید. پزشک مفاصل شما را به کمک تاریخچه سلامتی، انجام معاینه فیزیکی و عکس‌برداری با اشعه ایکس بررسی خواهد کرد. در بیشتر موارد صدا دادن مفاصل، نیاز به جراحی نداشته و درمان می‌شود. همچنین جراح ارتوپد ممکن است با دارو درمانی، کریپتوس را درمان کند. درمان های غیر جراحی که در کلینیک دکتر اسکوئی انجام می‌شود مانند ارتوکین تراپی به درمان کاهش صدا دادن مفصل کمک می‌کند.جهت رزرو نوبت برای درمان صدا دادن مفاصل در کلینیک دکتر اسکوئی پزشک ارتوپدی با شماره های زیر تماس بگیرید و یا از طریق فرمی که در آخر این مقاله است با ما در ارتباط باشید.

021-86081671 | 021-86081971 | 09938515036

درمان خانگی صدا دادن مفاصل

اگر به تازگی دچار صدا دادن مفاصل شده‌اید با انجام چند تمرین ساده می‌توانید درمان خانگی صدا دادن مفاصل را انجام دهید:

  • فعالیت خود را افزایش دهید. کریپتوس ممکن است به دلیل تجمع گاز در بین مفاصل رخ داده باشد، در این صورت انجام تمرینات کششی و ورزشی باعث خروج گاز و کاهش صدا دادن مفاصل خواهد شد.
  • شنا و دوچرخه‌سواری: یکی از بهترین ورزش‌ها، برای افزایش سلامت مفاصل انجام شنا و دوچرخه‌سواری است. در این ورزش‌ها، فشار زیادی روی عضلات وارد نمی‎شود و کمک می‌کند کریپتوس برطرف شود.
  • رژیم غذایی سالم داشته باشید. فست فود و غذاهای چرب را حذف کنید. میوه و گوشت را بیشتر مصرف کنید. اگر به کمک رژیم غذایی بتوانید کمی وزن کم کنید، بهتر است.
  • خودتان را ماساژ دهید. از دستان خود برای ماساژ آرام گردن عضلات پا و سایر مفاصل استفاده کنید. می‌توانید از یک روغن درمانی استفاده کنید تا ماساژ تأثیر بیشتری داشته باشد.
  • هیدراته بمانید: حتماً در طول شبانه‌روز، 8 لیوان آب بنوشید.
  • وزن سالم داشته باشید: اضافه‌وزن باعث ایجاد فشار اضافی روی مفاصل خواهد شد، بنابراین اگر وزن زیادی دارید، کم کنید.

تقویت مفاصل در طب سنتی

یکی از مهم‌ترین راه‌های تقویت مفاصل در طب سنتی، مصرف یک رژیم غذایی سالم و متعادل است. این رژیم غذایی باید شامل مواد مغذی ضروری برای سلامت مفاصل مانند ویتامین D، ویتامین C، ویتامین K، کلسیم و منیزیم باشد.برخی از گیاهان دارویی مانند زنجبیل، زردچوبه، کندر و بومادران دارای خواص ضدالتهابی و ضد درد هستند و می‌توانند به کاهش درد و التهاب مفاصل کمک کنند.کرم‌ها و پمادهای حاوی گیاهان دارویی می‌توانند به طور موضعی برای تسکین درد و التهاب مفاصل استفاده شوند.یکی از راه‌های تقویت مفاصل در طب سنتی استفاده از اکالیپتوس و آلوئه وراست:

آلوئه ورا: آلوئه ورا دارای خواص ضدالتهابی، ضد آرتریت و ضد روماتوئید است. برای استفاده از آن ژل چسبنده را به صورت موضعی روی قسمت آسیب‌دیده مصرف کنید؛ همچنین می‌توانید آلوئه ورا را به صورت نوشیدنی استفاده کنید.
اکالیپتوس: یکی از بهترین راه‌ها برای تقویت مفاصل در طب سنتی استفاده از اکالیپتوس است. اکالیپتوس دارای خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد میکروبی و ضدالتهابی بوده و از مفاصل در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند. می‌توانید روغن اکالیپتوس را روی مفاصل خود بمالید. همچنین خوابیدن در وان حمامی که حاوی عصاره اکالیپتوس است، به کاهش صدا دادن مفاصل کمک خواهد کرد.

معجون تقویت مفاصل

برای تقویت مفاصل با درمان‌های خانگی می‌توانید از یک معجون معجزه‌آسا استفاده کرد. ماده اصلی معجون تقویت مفاصل زنجبیل است. زنجبیل خاصیت ضدالتهابی داشته و در کاهش صدا دادن مفاصل مؤثر است. برای ساخت معجون تقویت مفاصل 6 قاشق چای‌خوری زنجبیل خشک + 3 قاشق چای‌خوری پودر فلفل سیاه + 6 قاشق چای‌خوری تخم زیره را به خوبی مخلوط کنید. هر روز نصف قاشق چای‌خوری از این ترکیب را داخل آب حل کرده و میل نمایید. مصرف منظم این معجون باعث تقویت مفاصل خواهد شد.

برای تقویت مفاصل چه بخوریم

برای تقویت مفاصل باید ویتامین C را به صورت جدی مصرف کنید. پرتقال منبع خوبی از ویتامین C است. همچنین نباید سطح ویتامین D در خون کاهش یابد. خوردن ماهی، گوشت قرمز و شیر توصیه می‌شود. دانه‌ها و آجیل‌ها سرشار از امگا 3 هستند و موجب کاهش التهابات خواهد شد. میوه و سبزی‌های حاوی آنتی‌اکسیدان بوده و موجب کاهش درد مفاصل می‌شوند. روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون چربی سالم بدن را تأمین کرده و غنی از امگا 3 است.

برای تقویت مفاصل چه قرصی بخوریم

برای تقویت مفاصل چه قرصی بخوریم

قرص‌های زیادی برای تقویت مفاصل وجود دارد، اما به صورت خودسرانه اقدام به مصرف آن‌ها نکنید. برای مصرف قرص، حتماً از پزشک متخصص مشورت بگیرید تا با توجه به وضعیت سلامت شما، بهترین قرص‌ها را تجویز کنند. البته می‌توانید قرص جوشان را بدون نیاز به اجازه پزشک مصرف کنید. در استفاده از ویتامین‌ها به هیچ عنوان زیاده‌روی نکنید. اگر نیاز به پزشک متخصص دارید، می‌توانید توسط دکتر میثم با ایمان اسکویی، فوق تخصص جراح ارتوپدی و متخصص و جراح زانو در تهران معاینه شوید. جهت رزرو نوبت در کلینیک دکتر اسکویی با شماره‌ 09938515036 تماس بگیرید. و یا از طریق پر کردن فرم زیر با ما در ارتباط باشید.

    منابع:

    https://www.medicalnewstoday.com/articles/325760#aloe-vera
    https://www.wikihow.com/Treat-Crepitus
    https://www.honorhealth.com/healthy-living/are-noisy-joints-worrisome

    چقدر این پست مفید بود؟

    روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

    میانگین امتیاز 4.1 / 5. تعداد آرا: 11

    تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

    دیدگاه (6)

    • نسیم خالقی پاسخ

      سلام وقتتون بخیر. من صبحا که بیدار میشم زانو هام انگار که قلنج داشته باشه . صدای تق میده .مکمل و ویتامین هارو هم میخورم ولی باز هم بعضی وقتا این صدارو میده در طول روز. علتش چیه راهنمایی میکنید.

      آوریل 17, 2024 در 12:03 ب.ظ
      • میثم باایمان اسکوئی پاسخ

        صدای تق تق زانو در صبح ها می تواند علل مختلفی داشته باشد. در حالی که مکمل ها و ویتامین ها می توانند به طور کلی برای سلامتی شما مفید باشند، ممکن است به طور خاص برای این مشکل زانو موثر نباشند.
        به شما پیشنهاد می‌کنیم که شخصا برای معاینه حضوری تشریف آورید

        آوریل 29, 2024 در 12:40 ب.ظ
      • نرگس شهسواری پاسخ

        بله هر چقدر هم مکمل میخوریم این صدا قطع نمیشه. دکترم هم رفتم مشکل جدی نیست.

        می 15, 2024 در 3:24 ب.ظ
    • ثمین پاسخ

      صدا دادن زانو توی 20 سالگی طبیعیه؟ ممکنه آرتروز زانو باشه؟

      آوریل 17, 2024 در 12:11 ب.ظ
      • میثم باایمان اسکوئی پاسخ

        در حالی که صدای تق تق زانو در 20 سالگی غیرمعمول نیست، می تواند نشان دهنده مشکلات مختلفی از جمله آرتروز باشد.

        دلایل احتمالی:

        کمبود مایع مفصلی: مایع مفصلی به عنوان روان کننده مفصل عمل می کند و به کاهش اصطکاک و سایش بین غضروف ها کمک می کند. کمبود مایع مفصلی می تواند منجر به خشکی و سفتی مفصل و در نتیجه صدای تق تق زانو شود.
        سفتی عضلات: عضلات اطراف زانو می توانند سفت شوند، به خصوص اگر برای مدت طولانی در یک موقعیت ثابت مانند نشستن یا رانندگی باشید. این سفتی می تواند منجر به محدودیت حرکت و صدای تق تق زانو در هنگام حرکت شود.
        آرتروز: آرتروز، به خصوص آرتروز استخوانی، می تواند باعث تخریب غضروف و التهاب مفصل شود. این می تواند منجر به درد، سفتی و صدای تق تق زانو شود.
        عدم تعادل عضلانی: عدم تعادل عضلانی در اطراف زانو می تواند منجر به فشار ناچیز بر مفصل و در نتیجه صدای تق تق شود.
        آسیب قبلی: اگر در گذشته زانوی خود را مجروح کرده اید، ممکن است بیشتر در معرض صدای تق تق زانو باشید. این به دلیل آسیب به غضروف یا رباط های اطراف مفصل است.

        آوریل 29, 2024 در 12:41 ب.ظ

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *