درمان غیر جراحی آرتروز زانو

ارسال شده توسط: میثم باایمان اسکوئی دسته بندی : روش های درمانی دیدگاه : 0 دیدگاه

5
(1)

آرتروز زانو، که به عنوان استئوآرتریت نیز شناخته می‌شود، یک بیماری دژنراتیو است که غضروف مفصل زانو را تحت تاثیر قرار می‌دهد. غضروف، بافتی صاف و لغزنده است که به حرکت روان مفصل کمک می‌کند. با گذشت زمان، غضروف می‌تواند ساییده شده و یا نازک شود و منجر به درد، سفتی و تورم در زانو شود. برای درمان مشکلات و آسیب های مفصل زانو روش های درمان غیر جراحی و با جراحی وجود دارد. روش درمان غیر جراحی آرتروز زانو برای مواقعی کاربرد دارد که بیماری و آسیب پیشرفت زیادی نکرده باشد که بتوان با روش های خانگی و شیوه های نوین آن را درمان کرد.روش جراحی و تعویض مفصل و یا جراحی های مانند آرتروسکوپی زانو برای مواقعی استفاده می‌شود که غضروف مفصل زانو آسیب جدی دیده باشد و چاره ای به غیر از جراحی نیست. در این مقاله به بررسی انواع روش های غیرجراحی درمان آرتروز زانو می‌پردازیم با ما همراه باشید.

رزرو نوبت سریع

جهت دریافت مشاوره و رزرو نوبت در سریع‌ترین زمان ممکن همین حالا باما تماس بگیرید. 

 

روش های درمان غیر جراحی آرتروز زانو

روش های درمان غیر جراحی آرتروز زانو

مفصل زانو یکی از مستعدترین مفاصل بدن برای آسیب است.به طوری که اگر زانوی شما دچار آسیب جزئی و یا شدید شود تمامی فعالیت های روزمره زندگی شما تحت تاثیر قرار می‌گیرد.بسیاری از بیماران هستند که از درد زانو رنج میبرند اما هم‌چنان از روش های جراحی وحشت دارند و به دنبال شیوه های جدید برای درمان غیر جراحی آرتروز زانو هستند. روش های غیر جراحی برای درمان آرتروز زانو عبارتند از: 

  • درمان آرتروز زانو با دارو
  • درمان آرتروز زانو با ورزش 
  • درمان آرتروز با طب سوزنی 
  • درمان آرتروز زانو با سلول درمانی
  • درمان آرتروز با prp

1) درمان آرتروز زانو با دارو

داروهای مختلفی برای درمان آرتروز زانو وجود دارد، که شامل داروهای ضد التهابی و غیر استروئیدی هستند انواع داروهای مصرفی که برای درمان آرتروز زانو معمولا تجویز می‌شوند عبارتند از:

  • داروهای مسکن بدون نسخه: مانند ایبوپروفن و استامینوفن می‌توانند به تسکین درد و التهاب کمک کنند.
  • داروهای تجویزی: مانند داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) و کورتیکواستروئیدها می‌توانند برای تسکین درد و التهاب شدیدتر استفاده شوند.
  • تزریق ژل: تزریق ژل اسید هیالورونیک می‌تواند به روان شدن مفصل زانو و کاهش درد و التهاب کمک کند.

باید توجه داشته باشید که داروهای نام برده شده را بدون مشورت با پزشک مصرف نکنید.قبل از مصرف هرگونه دارو حتما با پزشک ارتوپد خود مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: ارتوکین تراپی

2) درمان آرتروز با ورزش

درمان آرتروز با ورزش معمولا شامل ورزش های هوازی و ورزش های عصبی عضلانی است. هدف از ورزش‌های هوازی بهبود تناسب اندام، قدرت عضلانی و بهبود متابولیسم بدن است.همچنین پیاده‌روی و ایروبیک در آب، از ورزش هایی هستند که می‌تواند به بهبود آسیب و روند درمان بیماری آرتروز کمک کند.

درمان آرتروز با فیزیوتراپی

3) درمان آرتروز با فیزیوتراپی

فیزیوتراپی یک روش درمان غیر جراحی آرتروز زانو است که می‌تواند به بیمار در یادگیری تمرینات تقویتی و کششی مناسب برای مفصل زانو کمک کند. همچنین، فیزیوتراپیست می‌تواند از روش‌های مختلفی مانند تحریک الکتریکی و اولتراسوند ویا لیزر درمانی برای تسکین درد و التهاب این مفصل استفاده کند.انجام حرکات توانبخشی و فیزیوتراپی تاثیر بسیار زیادی بر روی درد و آسیب وارد شده بر روی مفصل زانو می‌گذارد.تعداد جلسات مشخص شده فیزیوتراپی ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. پزشک ارتوپد با توجه به سلامت عمومی و شدت آسیب بیمار جلسات فیزیوتراپی را مشخص می‌کند.

4) درمان آرتروز زانو با سلول بنیادی

از دیگر روش های غیر جراحی برای درمان آرتروز استفاده از سلول درمانی است. سلول‌های بنیادی سلول‌های نابالغی هستند که می‌توانند به انواع مختلف سلول‌های تخصصی در بدن تبدیل شوند. این سلول‌ها به دلیل توانایی منحصر به فرد خود در تجدید و ترمیم بافت‌ها، در درمان بیماری‌های مختلف از جمله آرتروز مورد استفاده قرار می‌گیرند.درمان آرتروز با سلول‌های بنیادی، امیدی نو برای رهایی از درد و ناتوانی ناشی از این بیماری است. با پیشرفت علم و تحقیقات بیشتر، این روش درمانی می‌تواند به عنوان راهکاری جایگزین برای جراحی و سایر روش‌های درمانی سنتی آرتروز مطرح شود.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان آرتروز با سلول های بنیادی

5) درمان آرتروز با طب سوزنی 

طب سوزنی یک روش درمانی سنتی چینی است که می‌تواند به تسکین درد و التهاب آرتروز زانو کمک کند. طب سوزنی تا حدودی باعث کاهش درد و تورم اطراف مفصل زانو می‌شود.استفاده از طب سوزنی که روش درمان طب سنتی محسوب می‌شود برای درمان بیماریی هایی است که شدت آسیب آن به اندازه ای است که زندگی فرد را مختل نکرده باشد.در غیر این‌صورت استفاده از طب سوزنی برای درمان پارگی و یا کشیدگی بافت های اطراف زانو توصیه نمی‌شود.

6) درمان آرتروز با prp

درمان آرتروز زانو با پی آر پی یک روش جدید درمان آرتروز زانو به شمار می‌رود. prp یا پلاسما مایع خون است که حاوی پلاکت‌ها و سایر عوامل رشد است. پلاکت‌ها سلول‌هایی هستند که به لخته شدن خون و ترمیم بافت‌ها کمک می‌کنند. این روش غیرتهاجمی است و نیازی به جراحی ندارد.اکثر افراد می‌توانند 24 تا 48 ساعت بعد از تزریق پی آر پی به فعالیت‌های عادی خود بازگردند.

برای مطالعه بیشتر در این زمینه بخوانید: پلاسما درمانی برای زانو

سایر روش های درمان غیر جراحی آرتروز زانو

7) کاهش وزن

کاهش وزن اضافی می‌تواند فشار ناشی از چاقی مفرط بر روی زانوها را کاهش دهد و به تسکین درد و علائم آرتروز کمک کند.

8) بریس و زانو بند

استفاده از بریس یا زانو بند می‌تواند به حمایت از زانو و کاهش درد و التهاب کمک کند.

9)  تغییر در سبک زندگی

انجام برخی از تغییرات در سبک زندگی می‌تواند به تسکین علائم آرتروز زانو کمک کند، مانند:

  • اجتناب از فعالیت‌هایی که باعث درد زانو می‌شوند: مانند دویدن و پریدن
  • استفاده از کفش‌های مناسب: کفش‌هایی که قوس مناسب دارند و به خوبی از پاها پشتیبانی می‌کنند می‌توانند به کاهش فشار روی زانوها کمک کنند.
  • استفاده از عصا یا واکر: استفاده از عصا یا واکر می‌تواند به کاهش فشار روی زانوها هنگام راه رفتن کمک کند.

سخن آخر

در صورت عدم موفقیت درمان‌های غیر جراحی، ممکن است جراحی برای ترمیم یا تعویض مفصل زانو لازم باشد.در نهایت، انتخاب بهترین روش درمان برای آرتروز زانو به عوامل مختلفی مانند شدت علائم، سن، سلامتی عمومی و ترجیحات بیمار بستگی دارد.دکتر میثم با ایمان اسکوئی متخصص و جراح زانو در تهران هستند که انواع روش های غیر جراحی برای درمان آرتروز زانو در کلینیک ایشان انجام میشود.برای رزرو نوبت و دریافت مشاوره با شماره 09938515036 تماس بگیرید و یا از طریق پر کردن فرم زیر با ما در ارتباط باشید.

     

    چقدر این پست مفید بود؟

    روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

    میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

    تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *